19 / 04 / 2024

Altensis Kurucu Ortaklanndan Serkan Emin

Altensis Kurucu Ortaklanndan Serkan Emin

Green for Growth Fund ( GGF ) Türkiye'de Şekerbank kanalıyla K0Bî'lere, gayrimenkul projelerine, konut sitelerine kullandıracağı kredi için teknik danışman olarak Altensis'le anlaştı. Serkan Emin, fonun kredilerine aracılık edeceklerini belirtti.

Google'ın kurucu ortağı Larry Page, 32 milyon dolara ada aldı!

Google'ın kurucu ortağı Larry Page Porto Riko'daki bir ada olan Cayo Norte'yi satın aldı. Söz konusu adayı sessiz sedasız satın alan Page’in ada için 32 milyon dolar ödediği belirtildi.

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'ndeki değişiklik neleri etkileyecek?

Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ndeki değişiklikleri ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte Ilıcalı'nın o açıklamaları...

Kentsel dönüşümde gözler sıfır enerjili binalarda!

Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, hız kesmeden devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yenilenen binaların “yeşil bina” şeklinde hayata geçirilmesinin sürdürülebilir kentler için büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Atık geri dönüşümünü kapsayan yıkım yönetmeliği yolda!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde atıkların geri dönüşümünü de içeren yıkım yönetmeliğini hazırlıyor. Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Otopark Yönetmeliği için geri sayım başladı! 

Kalabalık şehirlerin otopark sorununu çözmek için hayata geçirilen  Yeni Otopark Yönetmeliği 31 Mart 2021 tarihinde yürürlüğe giriyor. Yeşil Bina danışmanlığının öncü firmalarından Altensis'in Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, yeni yönetmelik hakkında değerlendirmede bulundu. 

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi ile 500 bina sertifikalı!

Son zamanlarda çevreci olmasıyla gündeme gelen yeşil binaların sayısı artıyor. Altensis’in kurucu ortaklarından Emre Ilıcalı yeşil binalar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Ilıcalı, 2020 yılından itibaren 500’ün üzerinde yeşil sertifikalı bina olduğunu aktardı.

Altensis yeşil bina projelerini ikiye çıkaracak!

Yeşil bina danışmanlık şirketi Altensis, projelerini 5 yılda iki katına çıkarmayı amaçladı. Altensis Kurucu Ortaklarından Emre Ilıcalı, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Avrupa’nın en önemli yeşil bina etkinliğinde Altensis'e ödül!

Almanya’nın Berlin şehrinde 18 Nisan 2018 tarihinde  gerçekleştirilen ve LEED sisteminin kurucusu Amerikan Yeşil Binalar Konseyi’nin Başkanı  Mahesh Ramanujam’ın da katıldığı törende Altensis adına plaketi şirket ortaklarından Emre Ilıcalı aldı. 

Altensis 100 projeye yeşil kimlik kazandırdı!

Türkiye’de son 10 yılda sürdürülebilirlik ve çevre dostu binalar yaklaşımının gelişmesi adına pek çok ilke imza atan Altensis, bugüne kadar 100 ayrı projenin uluslararası çevre dostu sertifikası almasını sağlayarak binalara yeşil kimlik kazandırdı.

Yeşil bir dünya için yeşil binalar şart!

Gayrimenkul sektörünün üzerinde yeşil baskı var. Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, "Sadece bina değil, artık yeşil mahalleler de yapmak mümkün. Kentsel dönüşüm bunun için fırsat sunuyor." dedi.

Altensis yeşil kentler için ulaşım projelerini de yeşillendiriyor!

Altensis, büyükşehirlerdeki önemli ulaştırma ve lojistik yatırımınlarının yeşil bina sertifikası alması için danışmanlık hizmeti veriyor.

OYAK Çimento, Dünya Çimento Birliği’nin kurucu üyesi oldu!

OYAK Çimento Grubu, 26 ülkeden temsilcilerin yer aldığı Dünya Çimento Birliği’nin kurucu üyesi oldu.

Kentsel dönüşümde yeşil bina kriterleri önemli!

Altensis kurucu ortağı Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada binalarda etkin bir sürdürülebilir yağmur suyu yönetimi yapılmasının şebekenin yükünü en az yüzde 20 azaltacağını, bunun yolunun da kentsel dönüşümde yeşil bina kriterlerini uygulamak olduğunu belirtti.

Altensis Kurucu Ortaklanndan Serkan Emin Haberi

Altensis Kurucu Ortaklanndan Serkan Emin

Enerji verimliliği odaklı projeler için kredi anlaşmaları yapan Almanya merkezli Green for Grovvth Fund (GGF) Türkiye'de Şekerbank kanalıyla KOBİ'lere, gayrimenkul projelerine, konut sitelerine kullandıracağı kredi için teknik danışman olarak Altensi'le anlaştı. Altensis, enerji verimliliği kredisi kullanmaya aday projelerin fona erişimine aracılık edecek. Altensis Kurucu Ortaklanndan Serkan Emin, fonun kredilerine aracılık edeceklerini belirtti.



Yeni...