19 / 04 / 2024

altın ihracat yasağı

altın ihracat yasağı

Küresel piyasalarda artık korkunun kaynağı enflasyon değil resesyon. Rezerv paranın etkisini artırmak isteyen ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımı yapmasına ksin gözüyle bakılıyor. Öte yandan ABD, Rus altınının ihracatına yasak getirdi. İşte piyasalardaki son dakika gelişmeleri...

Madencilik sektörü hedefi belirledi: Yılda 100 ton altın!

Türkiye Madenciler Derneği (TMD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu, "Madencilik sektörü için 15 milyar dolar ihracat ve 100 ton altın üretim hedefi artık bir hayal değil" dedi.

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi

Rus altını Türkiye, Çin ve BAE’ye satılıyor!

Rusya'nın geleneksel ihracat yollarının batı yaptırımları nedeniyle kesilmesinden dolayı Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi haline getirdi.

Altında 9 sene sonra bir ilk yaşanıyor! İsviçre'den Türkiye'ye altın ihracatı rekor kırdı

Altın ihracatında 9 senenin ardından bir ilk yaşanıyor. İsviçre'nin Türkiye'ye altın ihracatı Nisan 2013'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

İngiltere'den yeni hamle! Rusya’ya ihracat yasağı ve hizmet yaptırımı!

Doğu Ukrayna'nın Rusya tarafından ilhak edilmesinden sonra İngiltere, Rus ekonomisine yönelik bazı mal ve hizmetlere ihracat yasağı getirmeye karar verdi.

Türkiye'ye altın ihracatı son 9 yılın zirvesinde

Ağustos ayında Haziran 2013 yılından bu yana İsviçre'den Türkiye'ye altın ihracatının görülen en yüksek seviyeye yükseldiği belirtildi. Bugün altının ons fiyatı önceki kapanışının 0,3 altında 1674 dolardan işlem gördü.

Piyasada dolar ve altının ateşini yükselten resesyon korkusu! Merkez Bankaları peşe peşe açıklayacak

Küresel piyasalarda artık korkunun kaynağı enflasyon değil resesyon. Rezerv paranın etkisini artırmak isteyen ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımı yapmasına ksin gözüyle bakılıyor. Öte yandan ABD, Rus altınının ihracatına yasak getirdi. İşte piyasalardaki son dakika gelişmeleri...

Son dakika! Altın yasağı geldi! Neler oluyor?

Son dakika haberine göre 4 ülkeden altın yasağı geldi. Kanada, İngiltere, ABD, ve Japonya, Ukrayna'ya savaş açan Rusya'dan altın ithalatını yasaklama kararı aldı. İşte ayrıntılar...

Elasas Gayrimenkul Restoran Altın İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elasas Gayrimenkul Restoran Altın İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Şişli'de Halit Almutairi tarafından kuruldu.

Dünya ekonomisi bu haberle sarsıldı! Resmen ihracat yasağı getirdiler

Rusya Devlet Başkanı Putin'in bugün imzaladığı kararname ile bazı ülkelere ihracat yasağı getirildi. Bu gelişmenin dünya ekonomisinde olumsuz etki yaratması bekleniyor.

Gayrimenkul yatırım fonlarının altın yatırımı yasağı kaldırıldı!

Gayrimenkul yatırım fonları tebliğinde değişiklik yapıldı. Düzenlemeyle gayrimenkul yatırım fonlarının, altın ve kıymetli madenlere ilişkin yatırım yasakları kaldırıldı.

Altın Marina Turizm Ve Otelcilik İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altın Marina Turizm Ve Otelcilik İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Malek Ata Atwah, Montser Khaled ve Murat Kaygusuz ortaklığında kuruldu.

Doların Rusya’nın ihracatındaki payı yüzde 50’nin altında!

Bloomberg, doların Rusya’nın ihracat gelirlerindeki payının 2020 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 50’inin altına indiğini aktardı.

altın ihracat yasağı Haberi

altın ihracat yasağı

 Küresel piyasalar, açıklanan makroekonomik verilerin resesyon endişelerini güçlendirmesiyle satış ağırlıklı bir seyir izlerken, bugün ABD, Avrupa ve İngiltere merkez bankası başkanlarının konuşmalarının yanı sıra ABD'de büyüme başta olmak üzere yoğun veri takvimi yatırımcıların odağında olacak.

Merkez bankalarının şahin politikalarının agresifleşmeye başlamasının ardından enflasyon korkusu ve resesyon riski arasında kalan piyasalarda resesyon fiyatlamaları yavaş yavaş enflasyon endişelerinin önüne geçiyor.

Yılın ilk yarısının tamamlanacak olması dolayısıyla fon yöneticilerinin portföylerindeki ayarlamaların piyasalarda oynaklığı artırması beklenirken, yoğunlaşan makroekonomik verilerden gelecek işaretlerin fiyatlamalarda önemli rol oynaması bekleniyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) hafta içinde ülkedeki bankaların stres testlerini geçtiğini duyurmasının ardından bankalardan gelen temettü dağıtımı ve hisse geri alma programları, dün New York borsasının yüzde 1'e yakın yükselişle başlamasına yardımcı oldu.

Buna karşın Conference Board tüketici güven endeksinin 98,7...