26 / 04 / 2024

amasya bayram turist sayısı

amasya bayram turist sayısı

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, yaptığı açıklamada turistlerin beklenilenden fazla talep gösterdiğini belirterek "Bayram süresince en az 60 bin turistin geleceğini umuyoruz" dedi.

Turizmde hedef büyük: 60 milyon turist 56 milyar dolar gelir!

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte turizmde hareketlilik artarken Grand Yazıcı Club Turban Thermal Genel Müdürü Cihan Baykara, “Doların yükselmesi olumlu etki yarattı. Hedefimiz 2028’de 100 milyon turist ve 100 milyar dolar gelir” şeklinde konuştu.

Amasya Atatürk Bulvarı yol çalışmaları tamamlandı!

Amasya'da Karayolları 7.Bölge Müdürlüğünce Haspınar İnşaat firmasına ihale edilen Atatürk Bulvarı yol çalışmaları tamamlandı. Taşova kaldırımlar ise yeniden düzenlenip Ramazan bayramı sonunda halka sunulacak.

Otellerde yerli turist sayısı arttı!

Kurban Bayramı tatili nedeniyle son yaz tatili fırsatını yakalayan yerli turist, sahil kentlerine akın ediyor. Başta Antalya olmak üzere kıyı otellerine yaklaşık 400 bin tatilci geldi.

Türkiye'de bu yıl Rus turist sayısı yüzde 28.3 düştü!

Bayram Tatili ve Turizm Sezonu Raporu'na göre yerli turist, yaklaşan Ramazan Bayramı'nda en uygun tatili Side'de yapacak rapora göre ilk 5 ayda Rus turistte yüzde 28.3 düşüş yaşandı.

Bodrum'da, Kurban Bayramı'nın ikinci gününde yoğunluk yaşanıyor!

Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, ilçede hava sıcaklığı 25, deniz suyu sıcaklığı ise 21 derece ölçüldü. Bayramın ikinci gününde ilçede yerli ve yabancı turist yoğunluğu bulunuyor...

Bodrum'da bayram hareketliliği yaşanıyor!

Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, ilçede hava sıcaklığı 25, deniz suyu sıcaklığı ise 21 derece ölçüldü. Bayramın ikinci gününde ilçede yerli ve yabancı turist yoğunluğu bulunuyor.

Marmaris'te bayram devam ediyor!

Marmaris, bayram tatilinde yerli turist akınına uğradı, ilçede yoğunluk bayram tatilini uzatanlar nedeniyle devam ediyor. Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı konu il ilgili açıklama yaptı.

Ayvalık'ın nüfusu bayram tatilinde 60 binden 500 bine çıktı!

Kış nüfusu 60 bin civarında olan ve ramazan ayını sakin geçiren Kuzey Ege'nin turizm merkezi Ayvalık ilçesi, Ramazan Bayramı ile başlayan turist akınının ardından bugünlerde 500 bin kişiyi konuk ediyor.

Muğla'ya 6 ayda 1 milyon 100 bin turist giriş yaptı!

Türkiye'nin en uzun kıyı şeridine sahip Muğla'da, 250 bin yatak kapasitesi bulunan tesislerde Ramazan Bayramı için doluluk oranı yüzde 100'lere ulaştı. Turist sayısında yüzde 4 artış gerçekleşti.

Didim’deki bayram yoğunluğu işletmelerin yüzünü güldürdü!

Didim'de öğleden sonra ise sonra plajlarda yer bulmak zorlaşıyor. Bayram tatili dolayısıyla özellikle yerli turist yoğunluğunun yaşandığı ilçede, 5 yıldızlı oteller ve pansiyonlar neredeyse tam kapasiteyle çalışıyor.

Kapadokya bölgesinde Ramazan Bayramı'nda turist hareketliliği!

Türkiye'nin turizmde dışa açılan en önemli kapılarından biri olan Kapadokya bölgesinde Ramazan Bayramı ile birlikte önemli bir turist hareketliliği göze çarptı.Kapadokya bölgesine, özellikle yerli tatilciler bayram tatilinin başlamasıyla akın etti.

Kuşadası'na gelen İranlı turist sayısı 2,5 kat arttı!

Kuşadası Turizm Tanıtma Vakfı Başkanı İlbahar: "Bayram’da Kuşadası'na önemli ölçüde İranlı turist akını olacak. İranlı turistlerin geçtiğimiz yıla oranla 2,5 kat artan rezervasyonlarının yüzde 80'i beş yıldızlı oteller" dedi

Amasya, 2014 yılında 500 bin turist hedefliyor!

Kültür turizminde marka olan, son yıllarda ise denize kıyısı bulunmamasına karşın kruvaziyer gemi turları, termal, trekking ve av turizmiyle ön plana çıkan "şehzadeler şehri" Amasya, 2014 yılında 500 bin turist hedefliyor...

amasya bayram turist sayısı Haberi

amasya bayram turist sayısı

Çok sayıda tarihi eserin yanı sıra doğal güzellikleri, balık ve salata ağırlıklı mutfak kültürüyle turistlerin ilgisini çeken Amasra'da bayram için otel ve pansiyonlardaki odaların tamamı rezerve edildi. Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, yaptığı açıklamada Helenistlik dönemden Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine kadar çok sayıda tarihi eserin bulunduğu ilçenin, 3 bin yıllık tarihi geçmişiyle turistlerin ilgisini çektiğini söyledi. Resmi ve dini tatillerde özellikle Ankara ile çevre illerden çok sayıda ziyaretçi ağırladıklarını belirten Timur, "Ankara'nın en yakın sahili ve İstanbul'a yakınlığıyla büyük şehirlerdeki insanların tercihi olan amasra her bayramda ciddi yoğunluk yaşıyor" dedi. 


Otellerde yer kalmadı

Bu yaz sezonunun gerek yağışlar gerekse sıcak havanın mevsim normallerinin altında bulunması nedeniyle geç başladığını anlatan Timur "Bu durum, Ramazan Bayramı için ilçeye olan ilgiyi artırdı. Bayram otel...