20 / 04 / 2024

Amasra'ya bayramda 60 bin turist gelmesi bekleniyor!

Amasra'ya bayramda 60 bin turist gelmesi bekleniyor!

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, yaptığı açıklamada turistlerin beklenilenden fazla talep gösterdiğini belirterek "Bayram süresince en az 60 bin turistin geleceğini umuyoruz" dedi.



Çok sayıda tarihi eserin yanı sıra doğal güzellikleri, balık ve salata ağırlıklı mutfak kültürüyle turistlerin ilgisini çeken Amasra'da bayram için otel ve pansiyonlardaki odaların tamamı rezerve edildi. Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, yaptığı açıklamada Helenistlik dönemden Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine kadar çok sayıda tarihi eserin bulunduğu ilçenin, 3 bin yıllık tarihi geçmişiyle turistlerin ilgisini çektiğini söyledi. Resmi ve dini tatillerde özellikle  Ankara  ile çevre illerden çok sayıda ziyaretçi ağırladıklarını belirten Timur, "Ankara'nın en yakın sahili ve İstanbul'a yakınlığıyla büyük şehirlerdeki insanların tercihi olan amasra her bayramda ciddi yoğunluk yaşıyor" dedi. 


Otellerde yer kalmadı

Bu yaz sezonunun gerek yağışlar gerekse sıcak havanın mevsim normallerinin altında bulunması nedeniyle geç başladığını anlatan Timur "Bu durum, Ramazan Bayramı için ilçeye olan ilgiyi artırdı. Bayram otel ve pansiyonların tamamı rezervasyonlarla doldu. Halkımızın çoğu da evlerini turistlere açtı, hatta bayram süresince ilçe halkının yüzde 90'ı konutunu pansiyon olarak turistlere veriyor. Umduğumuzdan fazla talep var. Bayram süresince en az 60 bin turistin geleceğini umuyoruz. Belediye olarak tatilcilerin sorunsuz bir bayram ve tatil geçirebilmeleri için gerekli tedbirleri alıyoruz" dedi.


Milat


Geri Dön