29 / 03 / 2024

ambarlı Afet Risk Alanı yıkım çalışmaları

ambarlı Afet Risk Alanı yıkım çalışmaları

Bakanlar Kurulu'nun 2005'te 'Afet Risk Alanı' ilan ettiği İstanbul Avcılar'ın Ambarlı Mahallesi'nde iki binanın daha yıkılmasına başlandı, 2 binanın da su ve elektriği kesildi.

Afet Yönetim Uzmanı Bülent Özmen: Depremle ilgili kanun ve yönetmelikler güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Özmen, afet yönetimi ile ilgili olan tüm kanun ve yönetmeliklerin risk azaltmayı öncelik alacak şekilde güncellenmesinin gerekli olduğunu söyledi. 

Prof. Dr. Naci Görür: ‘İstanbul’da 7 ve üzeri deprem olma olasılığı yüzde 64’

Sabancı Üniversitesi’nde “Toplum ve Afet Risk Yönetimi” temalı semineri düzenledi. Seminerde depreme ilişkin konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da 7 ve üzeri bir deprem olma olasılığının yüzde 64 olduğunu söyledi.

İstanbul depremi en çok bu ilçeleri vuracak! Üsküdar, Sultanbeyli, Adalar, Tuzla... Tek tek açıklandı! 

İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 2021 yılında tamamlanan İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı'nın verileri şok etti. İstanbul depremi en çok bu ilçeleri vuracak! Üsküdar, Sultanbeyli, Adalar, Tuzla... Tek tek açıklandı! 

Türkiye'nin deprem risk haritaları çıkarılıyor! Tehlikeli ve riskli yerler imara açılmayacak!

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP) kapsamında, olası bir depremde yaşanabilecek can ve mal kayıplarına ilişkin bilgilerin bulunduğu Türkiye'nin deprem risk haritaları hazırlanacak. İşte Türkiye'nin deprem risk haritalarına ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

Vali Ali Yerlikaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, ı İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Vali Yerlikaya yaptığı açıklamada, anahtar cümlenin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Türkiye'nin afet risk haritası çıkarıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'nin afet risk haritasını çıkardı.

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı 2022 yılında faaliyete geçiyor!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer yaptığı açıklamada "Büyük afetleri önleyemeyiz ancak afetlere karşı önlem alabiliriz. Bizim belki de üzerinde durmamız gereken en önemli mesele bu. Yani risk azaltma ve planlama meselesi" dedi.

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Kentsel dönüşüm atılımına gelecek sene 15 şehrin dönüşüm stratejileri de dahil edilecek. İstanbul’un altyapı sistemlerinde afet risk önceliklendirme çalışmaları yürütülecek, 20 şehir için Tarihi Kent Merkezi planlaması yapılacak.

Edirne'nin afet risk haritası düğmeye basıldı!

İl Genel Meclisi kasım ayı ikinci birleşiminde önemli açıklamalar yapan Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş yaptığı açıklamada Edirne'nin risk haritasının çıkarıldığını dile getirdi.

Süleyman Soylu'dan kentsel dönüşüm çağrısı!

80 ilin afet risk azaltma planlarının tamamlandığını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kentsel dönüşüm konusunda çağrıda bulundu. 

Elazığ ve Malatya'da 8 bin deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi! 

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Afet Risk Azaltma 8. Bakanlar Konferansı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2020'de meydana gelen deprem sonrasında Elazığ ve Malatya'da inşa edilen 8 bin deprem konutunun teslim edildiğini dile getirdi. 

İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunuyor!

İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısı'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunduğunu dile getirdi. 

Süleyman Soylu'dan korkutan İstanbul depremi uyarısı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Hazırlık Toplantısı'nda gerçekleştirdiği konuşmada İstanbul depremi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

ambarlı Afet Risk Alanı yıkım çalışmaları Haberi

ambarlı Afet Risk Alanı yıkım çalışmaları

Bakanlar Kurulu'nun 2005'te 'Afet Risk Alanı' ilan ettiği İstanbul Avcılar'ın Ambarlı Mahallesi'nde iki binanın daha yıkılmasına başlandı, 2 binanın da su ve elektriği kesildi. Kendilerine hiçbir bedel ödenmeden tapulu, iskanlı, ruhsatlı evlerinin yıkılması için terk etmelerinin istendiğini belirten mahalle sakinleri aynı yerde Türkiye Elektrik İletişim A.S.'a (TEİAŞ) ait 380 bin volt Ambarlı-Yenibosna Yüksek Gerilim Yer altı Kablo Projesi hat döşenme çalışmaları yapıldığına dikkat çekti. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Bakanlar Kurulu'nun 2005 yılında 'Afet Risk Alanı' ilan ettiği Ambarlı Mahallesindeki Etibank Tesisler Yolu.Bayırlı, Badem ve Bahçe Sokak'ta geçen Aralık ayında 47 binadan 13'ünü yıktı. Geçen hafta diğer konutların da yıkılması için harekete geçilirken, çevik kuvvet ve zabıta gözetiminde 4 binanın su, elektrik ve bazılarının doğalgazı kesildi. İki binalarda kalan ev sahibi...