25 / 04 / 2024

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Kentsel dönüşüm atılımına gelecek sene 15 şehrin dönüşüm stratejileri de dahil edilecek. İstanbul’un altyapı sistemlerinde afet risk önceliklendirme çalışmaları yürütülecek, 20 şehir için Tarihi Kent Merkezi planlaması yapılacak.



Sağlıklı konut stoku için start verilen kentsel dönüşüm çalışmaları 15 şehri daha kapsayacak şekilde genişletiliyor. Yeni Şafak Gazetesi'nden Yasemin Asan'ın haberine göre; kentsel dönüşüm çerçevesinde bugüne kadar 59 şehirde 276 riskli alan, 38 kentte 175 kentsel dönüşüm ve geliştirme alanı ve 11 şehir 17 yenileme alanı ilan edildi. 56 şehirde 52 bin hektar büyüklüğünde bölge rezerv yapı alanı ilan edildi. Bütün kentsel dönüşüm çalışmaları il ve ilçe özelinde sürdürülecek. Çalışmalar çerçevesinde, belirlenecek 15 şehir için Kentsel Dönüşüm Stratejileri oluşturulacak. Hazırlanan stratejiler kapsamında risk ve ihtiyaçlar dikkate alınarak önceliklendirme de yapılacak.

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İSTANBUL MERCEK ALTINDA

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı, özellikle İstanbul’u ön planda tutarak mercek altına alacak. İstanbul’da mevcut yapılar göz önünde bulundurularak, kentsel dirençliliğin çoğaltılması için altyapı sistemlerinde afet risk önceliklendirme çalışması gerçekleştirilecek ve gereksinim olan alanlar yenilenecek.

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

20 İL’E DAHA TARİHİ KENT MERKEZİ

Ayrıca, kentsel dönüşüm çalışmalarında illerin tarihsel yapısının ön planda olmasına dikkat edilecek. 25 kentte yapılan Tarihi Kent Merkezi çalışmaları sürdürülecek. Buna ek olarak 20 yeni kentte daha Tarihi Kent Merkezi çalışmalarına start verilecek. 

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

5 İL’E DİJİTAL MODEL

Yapılarla ilgili bir diğer çalışma da haritacılık alanında yapılacak. Bu sene görüntü alımları bitirilen Adıyaman, Bingöl, Muş, Tunceli ve İstanbul’daki kent alanlarının sayısal arazi modeli ve dijital şehir modelleri hazırlanacak.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm ne zaman tamamlanacak?

1.3 milyon konut acilen dönüşmeli!

Türkiye'de 2 buçuk milyon konutun dönüşümü tamamlandı!


Geri Dön