25 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm olan iller

kentsel dönüşüm olan iller

Kentsel dönüşüm atılımına gelecek sene 15 şehrin dönüşüm stratejileri de dahil edilecek. İstanbul’un altyapı sistemlerinde afet risk önceliklendirme çalışmaları yürütülecek, 20 şehir için Tarihi Kent Merkezi planlaması yapılacak.

Türkiye'de kentsel yenileme seferberliği!

Türkiye'de 9.8 milyon bina, 28.6 milyon konut var. Bunun yaklaşık 6.7 milyonu riskli. 1.5 milyonunun acil dönüşmesi gerekiyor. İstanbul'da ise 1.2 milyon bina, 5.9 milyon konut var. Bunlardan 300 bininin acil dönüşmesi gerekiyor.

Kentsel dönüşüm, depolama hizmetlerine olan ilgiyi artırdı!

Son dönemlerde yeniden hızlanan kentsel dönüşüm projeleri depolama hizmetlerine olan ilgiyi de artırdı.

Kentsel dönüşüm inşaatlarında yeterli olan firmalar iş yapabilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümle ilgili bugünkü Resmi Gazete'de yeni yönetmelik yayımlandığını belirterek, "Artık bu yönetmelik çerçevesinde, kentsel dönüşüm inşaatlarında yeterli olan firmalar iş yapabilecek'' dedi.

Birden fazla evi olan kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir mi?

Kentsel dönüşümde evlerini anlaşma yolu ile tahliye eden hak sahiplerine kira yardımı ve kredi desteği gibi finansal yardımlar yapılıyor. Peki, birden fazla evi olan kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir mi?

Karabük Rüya Şehir kentsel dönüşüm projesi başlıyor!

Çebioğlu Grup Karabük'ün dev kentsel dönüşümü olan 'Rüya Şehri' startını verdi. 4 yılı aşkındır devam eden çalışma sonucu Adatepe bölgesine yapılması planlanan 'Rüya Şehir'in ilk startı verilerek hafriyat çalışmalarına kurban kesilerek başlandı.

Tez konusu kentsel dönüşüm olan öğrencilere burs imkanı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ‘çevre ve kentsel dönüşüm’ üzerine tez hazırlayan öğrencilere toplam 507 bin TL burs verdi.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 12 ay süre ile 65 yüksek lisans öğrencisine verdiği burs sona erdi.

TOKİ ve Sincan Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ni iptal etti!

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak olan proje, hak sahiplerinin projeye imza atmaması nedeniyle TOKİ ve Sincan Belediyesi tarafından iptal edildi. Projenin Sincan Fatih Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde yapılması planlanıyordu.

Riskli binalarda acilen kentsel dönüşüm yapılmalı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tabi afet olan lodosun tahmin edilebildiğini ancak depremin zamanının tahmin edilemediğini belirterek, "Riskli binalarda acilen kentsel dönüşüm yapılmalı''dedi.

Bağdat Caddesi'nde kentsel dönüşüm çıkmazı!

İSTANBUL'da kentsel dönüşümün önemli adreslerinden biri olan Bağdat Caddesi'nde 270 firma 500'e yalan inşaat alanında faaliyet gösteriyor...

1. Bursa Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nde geri sayım!

1. Bursa Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nde geri sayım başladı. MERİNOS Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ııde 7 Şubat'ta gerçekleştirilecek olan 1 .Bursa Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nin Danışma Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

AE Mimarlık 200 kentsel dönüşüm projesine imza attı!

AE Mimarlık, kentsel dönüşümün başlamasıyla birlikte parsel bazında 200 projeye imza attı. İstanbul’un en çok proje üreten mimarlık ofislerinden biri olan AE Mimarlık, böylece önemli bir rekora da imza atmış oldu.

Kentsel dönüşüm değil, dikine kentsel yenileme!

3 EKİM 2012'de başlayan, maliyeti 400 milyar dolar olarak belirlenen kentsel dönüşüm ile ilgili tartışmalar devam ediyor. 7 milyon bina için geçerli olan dönüşümde tartışılan konuların başında hukuki ve ekonomik sorunlar ile uygulamalar geliyor.

Kentsel dönüşüm kredisinden nasıl faydalanılır?

Riskli olarak belirlenen yapıların yıkılma işlemi gerçekleşirken evlerini boşaltacak olan kat maliklerine kentsel dönüşüm kredisi veriliyor.Peki,kentsel dönüşüm kredisinden nasıl faydalanılır? İşte,kentsel dönüşüm kredisinden faydalanma şartları..

Erenler'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Erenler'de kentsel dönüşüm başlıyor. Erenler'de yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Birinci etap Birinci kısım işini alan firma ile Erenler Belediyesi arasında imza töreni gerçekleştirildi. AK Parti Erenler ilçe Başkanı Resul Erdoğan Yılmaz konuyu değerlendird

kentsel dönüşüm olan iller Haberi

kentsel dönüşüm olan iller

Sağlıklı konut stoku için start verilen kentsel dönüşüm çalışmaları 15 şehri daha kapsayacak şekilde genişletiliyor. Yeni Şafak Gazetesi'nden Yasemin Asan'ın haberine göre; kentsel dönüşüm çerçevesinde bugüne kadar 59 şehirde 276 riskli alan, 38 kentte 175 kentsel dönüşüm ve geliştirme alanı ve 11 şehir 17 yenileme alanı ilan edildi. 56 şehirde 52 bin hektar büyüklüğünde bölge rezerv yapı alanı ilan edildi. Bütün kentsel dönüşüm çalışmaları il ve ilçe özelinde sürdürülecek. Çalışmalar çerçevesinde, belirlenecek 15 şehir için Kentsel Dönüşüm Stratejileri oluşturulacak. Hazırlanan stratejiler kapsamında risk ve ihtiyaçlar dikkate alınarak önceliklendirme de yapılacak.

İSTANBUL MERCEK ALTINDA

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı, özellikle İstanbul’u ön planda tutarak mercek altına alacak. İstanbul’da mevcut yapılar göz önünde bulundurularak, kentsel dirençliliğin çoğaltılması için altyapı sistemlerinde afet...