18 / 04 / 2024

Anadolu Ajansı Washington Ofisi açılılş

Anadolu Ajansı Washington Ofisi açılılş

AA çalışmalarına, Amerika Bölge Direktörlüğü Washington Ofisi ile devam ediyor. Anadolu Ajansı Washington Ofisi bugün açılıyor. AA Amerika Bölge Direktörlüğü Washington Ofisi bugün Başbakan Yardımcısı Ali Babacan' ın katılımı ile açılacak.

Ocak ayı enflasyonu ne olacak? İşte ekonomistlerin ocak ayı ve 2023 yıl sonu enflasyon tahminleri!

TÜİK yarın ocak ayı enflasyon verilerini açıklayacak. Anadolu Ajansı, TÜİK açıklaması öncesinde ekonomistlerin ocak ayı ve yıl sonu tahminlerini aldı. İşte detaylar…

EYT düzenlemesi rafa mı kalkıyor? Muhalefetten dikkat çeken EYT mesajları

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin dikkat çeken EYT yanıtının ardından İyi Parti Genel Başkanı'ndan da ilginç bir paylaşım geldi. Anadolu Ajansı'nın haberi ise "EYT'lilerin hevesi kursağında mı kalacak?" sorusunu gündeme getirdi.

2023 yılında memur ve emekli maaş tablosu ortaya çıktı! Hangi emekli ve memur ne kadar maaş alacak?

Memur ve emekliler aralık ayında açıklanacak zam oranlarına odaklanmışken Anadolu Ajansı Finans'ın Enflasyon Beklenti Anketi'ndeki yıl sonu enflasyon rakamı ile birlikte maaşlar hesaplandı. İşte detaylar…

Kripto para borsası Thodex soruşturmasında 588 mağdurun ifadesine ulaşıldı!

Anadolu Ajansı muhabiri, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "Thodex" soruşturması kapsamında şikayette bulunan 588 mağdurdan bazılarının ifadesine ulaştı.İşte haberin ayrıntıları..

TÜFE ağustos ayı oranları artıyor mu? Anadolu Ajansı açıkladı

Anadolu Ajansı’nın yapmış olduğu Enflasyon Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler, ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin % 2, 27 artmasını düşünülüyor. İşte detaylar…

Malatya'da çöken binanın tadilatını yapan kişi hakkında hapis istemi!

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca 9 Kasım tarihinde çöken 2 katlı binada tadilat yaptıran işletmeci Hikmet D. hakkında sürdürülen soruşturma bitirildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Savcılıkça hazırlanan iddianame, Malatya Asliye Ceza Mahkemesince onaylandı. 

SOCAR Türkiye yönetim binalarında ve tesislerinde yeşil enerjiye geçiyor!

SOCAR Türkiye'den karbon ayak izinin azaltılması amacıyla yeni bir adım geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; SOCAR Türkiye tarafından yönetim binalarının ve bazı tesislerin yenilenebilir enerjiyle kullanılmasına karar verildi.

Koronavirüs ofislere hangi değişiklikleri getirdi?

JLL Türkiye tarafından Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü Araştırma Raporu yayınlandı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü Araştırma Raporu'na göre, sektörlerin yeniden talep görmesi için salgın önlemlerinin sona ermesi öngörülüyor. 

İsrailli Yahudiler Mescid-i Aksa'yı yıkmak istiyor mu?

Anadolu Ajansı ekibi işgal altındaki Doğu Kudüs sokaklarında İsrailli Yahudilere, "Mescid-i Aksa'yı gerçekten yıkmak istiyor musunuz?" sorusunu yöneltti. İşte gelen cevaplar...

Ruhsar Pekcan: Kira destekleri bugün itibarıyla ödenmeye başlamıştır!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnafa kira yardımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Pekcan, "Esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize yönelik kira destekleri bugün itibarıyla ödenmeye başlanmıştır" dedi. 

İnşaat sektöründe istihdam arttı! 

İş gücü istatistikleriyle ilgili konuşan Anadolu Ajansı Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi, inşaat sektöründe istihdamın arttığını dile getirdi. 

Sanayiciye demir yolu müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Anadolu Ajansı Editör Masası'nda ulaştırma alanında yapılan çalışmaları anlattı. 

İmar barışından 93 milyon lira gelir elde edildi!

Anadolu Ajansı Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi'nin açıkladığı verilere göre Eylül ayında imar barışından 93 milyon lira gelir elde edildi. 

Anadolu Ajansı Washington Ofisi açılılş Haberi

Anadolu Ajansı Washington Ofisi açılılş

Anadolu Ajansı, 100. yıl hedefleri kapsamında yurtdışı operasyonlarını güçlendirme çalışmalarına, Amerika Bölge Direktörlüğü Washington Ofisi ile devam ediyor.


AA'nın, 100. yılında dünyanın ilk beş ajansı arasında yer alma hedefine önemli katkı sağlayacak AA Amerika Bölge Direktörlüğü Washington Ofisi, bugün Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın katılımıyla açılacak. Açılışa, Amerikan siyaseti, düşünce kuruluşları ve Türk-Amerikan toplumundan seçkin davetliler de katılacak.


Dünya ve ABD siyasetinin merkezi kabul edilen, her gün devlet başkanları, bakanlar, bürokratlar ve önemli isimleri ağırlayan başkent Washington’da açılacak AA ofisi, Beyaz Saray’a yakınlığıyla dikkati çekerken, Kongre’ye yürüme mesafesinde bulunuyor.


Washington'daki yabancı medya kuruluşlarının merkezi konumundaki Ulusal Basın Merkezi binasında AA'nın yanı sıra EPA, Getty Images, Alman haber ajansi DPA, Kyodo, EFE, El Arabiya, Notimex gibi önemli medya kurumları ile Amerikan politikasıyla alakalı önemli...