08 / 12 / 2025
fuzul

Anadoluda Konuta Yön Verenler capital

Anadoluda Konuta Yön Verenler capital

Capital "Anadolu'da Konuta Yön Verenler" İzmir'de buluştu Capital ve Ekonomist dergileri, konut sektörünün tartışıldığı 'Anadolu'da Konuta Yön Verenler' adıyla yeni bir dizi etkinliğin startını İzmir'de verdi...

Vatandaş neden konuta yöneldi?

Ülke genelinde satılan gayrimenkul sayısı Ocak-Mart döneminde 694 bin 628'e ulaştı. Gayrimenkul sektöründe satış rüzgarları esmeye devam ederken, gayrimenkul danışmanı vatandaşların neden konuta yöneldiğini açıkladı.

Altınlarını bozduranlar konuta yöneldi! Yatırımcıların çoğu 1+1 ev alıyor!

Konut alımında fırsat dönemi başladı. Yeni yılla beraber konut fiyatlarının yükseleceği beklentisi yatırımcıları konuta yöneltti. Binlerce kişi ellerindeki peşinat ve altınlarla 1+1 ev almaya başladı.

Zeki Zeray: Konuta ihtiyacın en çok olduğu dönemdeyiz!

Son günlerde sık sık gündeme gelen konut sektörü ile ilgili önemli değerlendirmeler yapan Zeray Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray, "Konuta ihtiyacın en çok olduğu dönemdeyiz" dedi.

Lüks ofislerin lüks konuta dönüştürülmesine yargıdan 2'nci durdurma kararı! 

Lüks ofis şeklinde inşaatına başlanan projelerin, imar planı değişikliği yapmadan tadilat ruhsatı ile lüks konuta dönüştürülmesinin önünü açan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği değişikliği, İBB’nin açtığı dava sonucunda yüksek yargı tarafından ikinci defa durduruldu.

Boş ofislerin konuta dönüşmesi kira fiyatlarını düşürür mü?

Kiraların yükselmesinden sonra konut arzının arttırılması için atıl durumdaki boş ofislerden uygun olanların, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı verildi. 

Boş ofislerin, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclisine yetki!

Atıl durumdaki boş ofisler konuta dönüştürülecek. Bu kapsamda toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı getirildi.

Ofisten konuta dönüş beklenen ilgiyi görmedi! Ofise rağbet katlandı! 

Konutta arz krizini hafifletmek üzere Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle ticari+konut kullanımlı parsellerde yapılmış ofislerin konuta dönüşümüne imkan sunan uygulamanın beklenen talebi görmediği belirtildi. İşte ayrıntılar..

Konuta dönüş başladı!

Haziran ayında her iki markalı konuttan biri peşin satıldı. Peşin satışlarda yabancıların payı büyük, Ancak faizlerde başlayan düşüş trendiyle, parasını mevduatta ya da dövizde tutanların yeniden konuta yönelmeye başladığı da ifade ediliyor.

İzmir'deki Şato Restoran konuta dönüştürülecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Varyant'taki Büyükşehir'e ait Şato Restoranı konuta dönüştürme kararı aldı.

Doları bozduran konuta yöneldi!

2018'in Temmuz ayında 123 bin 878 ev satıldı. Sektör temsilcileri dolarını bozduran hem yerli hem de yabancı alıcının konuta yöneldiğine dikkat çekti.

Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi Balıkesir'de yapıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Ticaret Odası ve Çevre Bakanlığı’nın birlikte düzenlediği Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği gibi kurumların destek sağladığı“ Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi” Balkonuk Center’da yapıldı

Babacan Yapı arazi portföyünü genişletiyor!

Değerli lokasyonlarda satın aldığı arsalar üzerine en ileri mimari teknikleri kullanarak modern yapılar inşa eden Babacan Yapı, arazi portföyünü genişletiyor.

Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi Balıkesir'de yapılacak!

Kentsel dönüşümün, kamuoyunda tam olarak anlaşılmasını sağlamak amacıyla planlanan "Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi" 22 Ekim'de Balıkesir' de yapılacak.

Anadoluda Konuta Yön Verenler capital Haberi

Anadoluda Konuta Yön Verenler capital

Capital "Anadolu'da Konuta Yön Verenler" İzmir'de buluştu Capital ve Ekonomist dergileri, konut sektörünün tartışıldığı 'Anadolu'da Konuta Yön Verenler' adıyla yeni bir dizi etkinliğin startını İzmir'de verdi. 


Capital ve Ekonomist dergilen önderliğinde, Garanti Mortgage'ın ve Hâfele'nin desteğiyle düzenlenen Anadolu'da Konuta Yön Verenler toplantılarının ilki, 17 Aralık'ta İzmir'de gerçekleştirildi. 


Konut sektörünün geleceğinin tartışıldığı "Anadolu'da Konuta Yön Verenler" toplantıları, İzmir'den sonra önümüzdeki dönemde Anadolu'nun farklı kentlerinde de, sektör öncülerini ve yatırımcıları buluşturmaya devam edecek. 


Capital ve Ekonomist dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş, Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, Ha14 Ekonomist 22 Aralık 2013 fele Türkiye İcra Kumlu Başkanı Hilmi Uytıın, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kumlu Başkanı Ekrem Demirtaş ve İzmir Büyiikşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, mortgage ve gayrimenkul sektörünün önde gelen...