29 / 03 / 2024

Andaval Kilisesi restore çalışmaları

Andaval Kilisesi restore çalışmaları

Ayasofya Müzesi ile çağdaş olan, Hristiyanların kutsal hac yolu üzerinde bulunan ve 1977'de meydana gelen patlamada büyük bölümü zarar gören Andaval Kilisesi'nde 22 yıldır devam eden restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Didim'deki Rum Ortodoks Kilisesi restore edilecek!

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Umut Tuncer yaptığı açıklamada, Didim ilçesindeki Rum Ortodoks Kilisesi'nin restorasyonun yapılarak turizme kazandırmayı planladıklarını belirtti.

Bursa'daki Özlüce Kilisesi bakımsızlıktan yıkıldı!

Bursa’da metruk bir haldeyken Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilerek Kültürevi’ne çevrilen, fakat Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün açtığı dava sonucu belediyeden alınan Özlüce Kilisesi, bakımsızlıktan yıkıldı. 

1500 yıllık Tol Kilisesi restore edildi!

Kayseri Talas'taki 1500 yıllık tarihi Tol Kilisesi, restore edildi. Kilise, restorasyonun ardından sanat galerisine dönüştürüldü.

Kayseri Tarihi Meryem Ana Kilisesi binası kütüphane oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kiçikapı’da bulunan Tarihi Meryem Ana Kilisesi binasını restore ederek 50 bin kitaplık bir kütüphaneye dönüştürdü.

Tarihi Beşaret Kaya Kilisesi yıkılmaya terk edildi!

Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki Beşaret Kaya Kilisesi, definecilerin talanına uğradı. Yıkılmaya terk edilen tarihi kilisenin restore edilmesi isteniyor.

Ordu Yason'daki Papaz Evi restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Yason Kilisesi’nin yanında yer alan ve papaz evi olarak kullandığı bilinen yapıyı restore ediyor.

Surp Kevork Ermeni Kilisesi restore edilecek!

Sivas'ta 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı sınırlarında bulunan Surp Kevork Ermeni Kilisesi restore edilecek.

Çanakkale'deki tarihi çan kulesi restore edilecek!

Çanakkale'deki tarihi Kimisis Teodoku Rum Ortodoks Kilisesi'nin zamanla yıpranan ve depremden zarar gören 28 metrelik çan kulesi, aslına uygun şekilde restore edilecek.

Andaval Kilisesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Ayasofya Müzesi ile çağdaş olan, Hristiyanların kutsal hac yolu üzerinde bulunan ve 1977'de meydana gelen patlamada büyük bölümü zarar gören Andaval Kilisesi'nde 22 yıldır devam eden restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Hatay'daki tarihi Mar Yohanna Kilisesi restore edildi!

Hatay'daki kilise, Vakıflar Bölge Müdürlüğünce yürütülen 18 aylık restorasyon çalışmaları tamamlanarak ibadet ve ziyarete açıldı.

Kumyaka Kilisesi restore ediliyor!

Bursa Mudanya'da bulunan Kumyaka Kilisesi restore ediliyor.

Diyarbakır'da terörün vurduğu 11 eser restore edilecek!

Diyarbakır'da bölücü terör örgütü PKK tarafından kullanılamaz hale getirilen, aralarında tarihi Kurşunlu Cami ile Ermeni Katolik Kilisesi'nin de bulunduğu 11 eser, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edilecek.

Sur Ermeni Katolik Kilisesi restore ediliyor!

Ağır hasarlı halde olan kilisenin tapusu Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek restorasyon çalışmasının 2018 yılı içinde bitirilmesi bekleniyor.

Andaval Kilisesi restore çalışmaları Haberi

Andaval Kilisesi restore çalışmaları

Ayasofya Müzesi ile çağdaş olan ve Hristiyanların kutsal hac yolu üzerinde bulunan Niğde'deki Andaval Kilisesi'nde 22 senedir devam eden kazı ve restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Merkez Aktaş beldesinde, Roma İmparatoru Konstantin'in annesi Helena adına 6. yüzyılda inşa ettirilen ve 1977 yılında meydana gelen patlamayla büyük bölümü zarar gören kilisede, 1996 yılında kazı ve restorasyon çalışmalarına başlandı.

Yaklaşık 22 yıldır süren çalışmalarla çevre düzenlemesi, ziyaretçiler için yürüyüş yolu yapılan kilisedeki restorasyonda, son aşamaya girildi.

Duvarlarında Hz. İsa'nın hayatından kesitler bulunan, Fransa'nın Bordo kentinden başlayıp Kudüs'e kadar uzanan kutsal hac yolundaki Andaval Kilisesi'nin açılışı için gün sayılıyor.

Niğde Müze Müdürü Fazıl Açıkgöz, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, müzenin yapım aşamasının Ayasofya Müzesiyle çağdaş olduğunu kaydetti.

Açıkgöz, "Bazilikal planlı, 3 nefli...