18 / 04 / 2024

Anıtkabirde plan değişikliği mi yapılacak

Anıtkabirde plan değişikliği mi yapılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Anıtkabir koruma amaçlı imar planına herhangi bir müdahalenin söz konusu olmadığını belirterek, "Anıtkabir sit alanı içindedir. Burada herhangi bir plan değişikliği söz konusu değildir" açıklamasını yaptı.

Sancaktepe Yenidoğan Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Sancaktepe İlçesi, Yenidoğan Mahallesi 675 ve 679 Parsellere İlişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Atatürk Orman Çiftliği'nin plan değişikliğinde son durum!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin yargıya taşıdığı Atatürk Orman Çiftliği’ni yapılaşmaya açan plan değişikliğine mahkemeden ikinci defa dur kararı geldi.

Anıtkabir'in imar planı değişikliğinde yeni karar!

Ankara Barosu'nun 'Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği'ne ilişkin açtığı davayı Ankara 4. İdare Mahkemesi reddetmişti. Baronun yaptığı istinaf başvurusu 5. İdari Dava Dairesi tarafından karara bağlandı...

Anıtkabir imar planı değişikliği mahkemede!

Anıtkabir’in alanını daraltmaya yol açacak imar değişikliği kararını Ankara Barosu mahkemeye taşıdı. ‘Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği’ne ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemi ile dava açıldı.

Manisa Ulupark imar plan değişikliği kabul edildi!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Ulupark’taki mevcut otoparkın yerine yapılacak katlı otoparkla ilgili imar plan değişikliği konuşuldu. 

Keşan'da imar plan değişiklikleri yapılıyor!

Keşan Belediyesi, imar plan değişikliğine ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Anıtkabir'in imar planı değişti!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı değişti. Yeni plan değişikliği, Anıtkabir arazisinde yapılaşmanın önünü açtı.

Antalya Meltem Camii'nin imar planı değişikliği kabul edildi!

Antalya'da Meltem Mahallesi'nde yıllardır faaliyet gösteren Meltem Camii altındaki ticarethane için yapılan imar plan değişikliği Büyükşehir Meclisi'nin Temmuz ayı olağan genel oturumunda kabul edildi.

Anıtkabir plan değişikliğine Mimarlar Odası'ndan tepki!

Anıtkabir’e ilişkin olarak Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı meclis kararlarında Anıtkabir Koruma amaçlı İmar Planı plan değişikliğine ilişkin karar alındığını bildiren Mimarlar Odası Ankara Şubesi, bu duruma tepki gösterdi.

Anıtkabir'de plan değişikliği mi yapılacak?

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Anıtkabir koruma amaçlı imar planına herhangi bir müdahalenin söz konusu olmadığını belirterek, "Anıtkabir sit alanı içindedir. Burada herhangi bir plan değişikliği söz konusu değildir" açıklamasını yaptı.

Tarihi Yarımada imar planı değişikliği kabul edildi!

Tarihi Yarımada'da bulunan hanların otel ve butik otele dönüştürülmesi ile ev pansiyonculuğu yapılmasının önünü açan imar planı değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından kabul edildi.

Murat Erdoğan, Elazığ’daki imar planı değişikliğini anlattı!

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği (ELSAD) Başkanı Murat Erdoğan Elazığ’daki riskli alanların imar planı değişikliğine ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

ELSAD Elazığ Cumhuriyet Mahallesi imar planı değişikliğine itiraz etti!

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği Başkanı Av. Murat Erdoğan yazılı açıklama yaparak Cumhuriyet Mahallesi Riskli Alan İmar Planı Değişikliğine ilişkin itirazlarını kamuoyu ile paylaştı.

Anıtkabirde plan değişikliği mi yapılacak Haberi

Anıtkabirde plan değişikliği mi yapılacak


Ankara Büyükşehir Belediyesi,  Anıtkabir koruma amaçlı imar planına herhangi bir müdahalenin söz konusu olmadığını belirterek, "Anıtkabir sit alanı içindedir. Burada herhangi bir plan değişikliği söz konusu değildir" açıklamasını yaptı.


Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Mimarlar Odası tarafından bugün yayınlanan basın bülteninde, "Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı değişikliğine ilişkin karar alındığı" bildirilerek, "Anıtkabir'e ne yapmaya çalışıyorsunuz? Kamuoyuna açıklayın" ifadeleri yer almıştır.


Mimarlar Odası, her konuda ve her zaman olduğu gibi olayları çarpıtıp, ortalığı bulandırıp, ajitasyon yapıp insanları tahrik etmeye devam etmektedir. Alınan Meclis kararının, Anıtkabir sit alanıyla ilgili hiçbir yönü yoktur.


Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi'nin açıklaması şu şekilde:


"16. 11. 2015 tarihli Milli Savunma Bakanlığı (MSB) İnşaat Emlak ve Yatırımları Dairesi Başkanlığı'nın talebi üzerine; daha önce yapılan imar planında park alanı olarak gösterilen ve...