20 / 04 / 2024

ankara Ahlatlıbel Park ve Resterosyan Alanı

ankara Ahlatlıbel Park ve Resterosyan Alanı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi; 1993 yılında Çankaya Belediyesi’ne devredilen “Ahlatlıbel Park ve Resterosyan Alanı”nın, koşullara uyulmadığının tespit edilmesi üzerine, yeniden Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesine karar verdi.

Kuzeybatı Ankara ve Belören imar planları iptal edildi!

ŞPO Ankara Şubesi’nin açtığı davayla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2018'de hazırladığı bir imar planı daha iptal edildi. 

Ankara Şule Çet Parkı açıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mayıs 2018'de cinayete kurban giden Şule Çet'in anısına yapılan ve Şule Çet'in ismini taşıyan parkı törenle hizmete açtı.

Ankara Çayyolu'ndaki parkın Okçuluk İhtisas Derneği'ne verildiği iddiası! 

Ankara Çayyolu'ndaki parkın 29 yıllığına Okçuluk İhtisas Derneği'ne verildiği iddia edildi. Dernek, parkta okçuluk alanı, 25 adet dükkan ve ofis inşa etmek için çalışmalara başladı. 

Türkiye Varlık Fonu'ndan Ankara Gençlik Parkı açıklaması!

TVF tarafından, Ankara Gençlik Parkı’nın TVF'ye devredildiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi...

Ankara Çamkoru Tabiat Parkı Türkiye'nin ilk engelsiz parkı olacak!

Ankara'daki Çamkoru Tabiat Parkı'nı Türkiye'nin ilk engelsiz tabiat parkı haline getirmek için DKMP tarafından çalışmalara başlandı.

Ankara'ya Hyde Park kurulacak!

Çankaya’nın 750 bin metrekarelik bir yeşil alan üzerine kurulacak olan Bademlidere Kent Parkı Projesi, Ankara’nın ikinci Atatürk Orman Çiftliği olacak. 

Gölbaşı Kuğu Gölü Villaları fiyat!

Gölbaşı Kuğu Gölü Villaları fiyat listesi 1 milyon 390 bin TL'den başlıyor. Proje Ankara'da Mogan Parkı'na yürüme mesafesinde yer alıyor...

Ankara Pursaklar'da yeni imar planı değişikliği!

Pursaklar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Ankara Pursaklar'daki park alanının ağaçlandırılacak alana dönüştürülmesine yönelik imar değişikliği Resmi Gazete'de yayınlandı.

Ankara Lodumlu-Beytepe imar planı değişikliği askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Ahlatlıbel Mah., Lodumlu-Beytepe'de 1/25000 ölçekli Nazım, 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Konya Çamlıbel Parkı yenileniyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi Meram bölgesindeki Çamlıbel Parkı’nda tarihi ve yeşil dokuya uygun bir düzenleme projesini hayata geçiriyor.

Ankara Akyurt'ta Yaşayan Köy projesi hayata geçirildi!

Ankara Akyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün hazırladığı, Akyurt Belediyesi ve Ankara Kalkınma Ajansı'nın destek verdiği "Yaşayan Köy Projesi" tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Ankara doğa parkı 6 yıl sonra açılacak!

Yıkılacak olan Ankara Atatürk Kültür Merkezi yerine doğa parkı yapılacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, projenin 6 yıl içinde tamamlanacağını açıkladı.

Ankara Mamak'taki park alanına benzin istasyonu mu yapılacak?

Mamak’ta belediye meclis kararlarıyla General Zeki Doğan Mahallesi’ndeki park alanı ile Şahintepe Mahallesi’ndeki sosyo-kültürel tesis alanının akaryakıt ve LPG istasyonu olarak ayrılması bölge halkının tepkisini çekti.

ankara Ahlatlıbel Park ve Resterosyan Alanı Haberi

ankara Ahlatlıbel Park ve Resterosyan Alanı


Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi; 1993 yılında Meclis kararıyla ve belirli koşullarla Çankaya Belediyesi’ne devredilen “Ahlatlıbel Park ve Resterosyan Alanı”nın, koşullara uyulmadığının tespit edilmesi üzerine, yeniden Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesine karar verdi. 

Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez yönetiminde gerçekleşen toplantıda, İncek Yolu üzerinde yıllardır Çankaya Belediyesi kontrolünde bulunan Ahlatlıbel Spor ve Dinlenme Tesislerine ilişkin önemli bir karara imza atıldı. 

Yıllar içinde ücretli spor aktiviteleri, otopark, kafe, restoran, büfeler ve benzeri tesisler yapılarak kiraya verilen alanda, Çankaya Belediyesi’nin, 1993 yılında belirlenen gerekli koşulları yerine getirmediği belirlendi. 

Meclis üyeleri tarafından kabul edilen Başkanlık Yazısı’nda, Belediye Meclisi’nin 31 Mart 1993 gün ve 119 sayılı kararında, “244.909 metrekarelik 27013 ada doğusundaki park ve rekreasyon alanının intifasının, ‘yeşil dokunun düzenlenmesi, ağaçlandırma çalışmalarının yapılması, peyzaj projelerinin hazırlanması...