19 / 04 / 2024

Kuzeybatı Ankara ve Belören imar planları iptal edildi!

Kuzeybatı Ankara ve Belören imar planları iptal edildi!

ŞPO Ankara Şubesi’nin açtığı davayla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2018'de hazırladığı bir imar planı daha iptal edildi. 



ŞPO  Ankara  Şubesi’nin açtığı davayla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2018'de hazırladığı bir imar planı daha iptal edildi. 

TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından 2018'de hazırlanan bir imar planının daha iptal edildiğini açıkladı.

BirGün'de yer alan habere göre; ŞPO Ankara Şubesi’nden yapılan açıklamada, “Eski ABB Başkanı Melih Gökçek döneminde hazırlanan, Ankara'nın dört bir tarafını hızla imara açan planlama faaliyetlerinden biri olan ve iptal edilen 2038 Ankara Çevre Düzeni Planına dayanarak hazırlanan Kuzeybatı Ankara ve Belören İmar Planları Odamızın açtığı davalar sonucunda iptal edilmiştir” ifadeleri kullanıldı. 

Kuzeybatı Ankara ve Belören imar planları iptal edildi!

İMAR MEVZUATINA VE KAMU YARARINA AYKIRI

Kuzeybatı Ankara ve Belören İmar Planları’nın Ankara 11. İdare Mahkemesi tarafından şehircilik ilkelerine, planlama tekniklerine, imar mevzuatına ve kamu yararı ilkesine aykırı bulunarak iptal edildiğine de dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kentlerimizin tarım arazilerini ve meralarını yutarak, nüfusun ihtiyacını değil rantı odağına alarak, kentlerimizi betona boğacak ve kentlerin ekolojik dengesinin bozulmasına neden olacak tüm planlama faaliyetlerinin takipçisi olacağımızı ve kentlerimizi ranta, talana karşı kamu yararı adına tüm alanlarda savunmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Soner Çetin'den imar affı çıkışı!

İzmir İnciraltı imar planlarına tepki!


Geri Dön