29 / 03 / 2024

ankara AKM Millet Bahçesi son durum

ankara AKM Millet Bahçesi son durum

TOKİ'nin “davet” usulüyle Yapı ve Yapı İnşaat'a 398.5 milyon TL'ye ihale ettiği Ankara Millet Bahçesi inşaatı başladı. Proje, Tescilli Merasim Pisti, Şeref Tribünü gibi Cumhuriyet'in tarihi mirasını içeren tescilli yapıları yutacak mı?

Yargı, Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Millet Bahçesi yapımına ilişkin 2. planı da iptal etti!

Yargı, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açmış olduğu dava sonucunda Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Millet Bahçesi’nin 2. planını da iptal etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Ankara'daki millet bahçesinin maliyeti üçe katlandı!

Başkent Ankara’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın yapımına başladığı millet bahçesinin maliyeti, öngörülenin üç katına çıktı. 2022 yılının Ağustos ayında 43,8 milyon lira ile yapımına başlanan projenin yarım kalan işleri için bu yılın Kasım ayında 82,7 milyon TL daha harcandı.

Başkent Millet Bahçesi projesi için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı!

Atatürk Kültür Merkezi alanına yapılan Millet Bahçesi’ne ilişkin açılan dava sonucunda Ankara 13. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi. İşe konu ile ilgili detaylar...

TOKİ'den başkente yeni millet bahçesi geliyor! İhalesi yarın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara'daki yeni millet bahçesi projesi için düğmeye bastı. Merakla beklenen proje yarın ihaleye çıkacak.

Ankara'ya yeni millet bahçesi geliyor! Bu ilçede yaşayanlar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı başkent Ankara'daki yeni millet bahçesi projesi için düğmeye bastı. Paylaşılan detaylara göre, millet bahçesi projesi Keçiören'de inşa edilecek.

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindi! Metro ile 35 yılda 378.9 milyon avro tasarruf sağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'daki AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindiğini duyurdu. Karaismailoğlu, metro ile ilgili son durumu paylaştı. 

TOKİ, Ankara Mamak Millet Bahçesi için start verdi!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara Mamak Millet Bahçesi için düğmeye bastı. Söz konusu millet bahçesinin ihalesi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.

Aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir de var! TOKİ'den 12 ile yeni millet bahçesi projesi müjdesi!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı 12 ildeki yeni millet bahçesi için düğmeye bastı

Ankara AKM-Gar-Kızılay metro hattının yüzde 92'i tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Ankara AKM-Gar-Kızılay metro hattının yüzde 92'sinin tamamlandığını söyledi.

Ankara Haymana Millet Bahçesi projesi için düğmeye basıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara Haymana Millet Bahçesi projesi için düğmeye bastı.

TOKİ'den Ankaralılara müjde! Resmen açıklandı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara Pursaklar Millet Bahçesi projesinin ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Başkentlilere müjde! Dev proje için düğmeye basıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Pursaklar Millet Bahçesi projesi için düğmeye bastı. Projenin ihalesi 23 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ankara Pursaklar'a Millet Bahçesi geliyor!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Pursaklar'da yeni millet bahçesi inşa edecek.

ankara AKM Millet Bahçesi son durum Haberi

ankara AKM Millet Bahçesi son durum

Sözcü Gazetesi'nden Çiğdem Toker bugün köşesinde "AKM Millet Bahçesi'nde neler oluyor" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları; 

İhalesi altı ay önce yapılan Ankara AKM Millet Bahçesi projesinde hepimizi ilgilendiren gelişmeler yaşanıyor.

En önemli soruyla başlayalım: TOKİ'nin “davet” usulüyle Yapı ve Yapı İnşaat'a 398.5 milyon TL gibi astronomik bir bedele ihale ettiği proje, Cumhuriyet'in tarihi ve kültürel mirasını içeren tescilli yapıları yutacak mı?

Değerli okurlar, bu konu tahmin ettiğinizden önemli. Büyük bir rant aktarım projesi olduğu ihale bedelinden anlaşılabilen AKM Ankara Millet Bahçesi inşaatı, Atatürk'ün 10. Yıl Nutku'nu okuduğu hipodrom alanında başladı.

Ankara'nın bütün çehresini değiştirecek ve şehrin dokusu ile toplumsal hayatında köklü değişikler yapabilecek bir ölçekte. 

Sadece birinci etabın yüzölçümü 702 bin metrekare. Bu alanın 80 bin metrekaresini ise betonarme alan oluşturuyormuş. Ankara...