25 / 04 / 2024

ankara Ankapark

ankara Ankapark

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2015 yılının en önemli çalışmalarından biri olarak nitelendirdiği, dünyanın en büyük temaparkı Ankapark’ın bu yıl Kasım ayında bitirilmesinin planlandığını söyledi...

Ankapark'tan son kareler!

Yüzde 65'lik bölümünün tamamlandığı Ankapark Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Orman Çiftliği'nde hayata geçiriliyor. 1.000 kişinin çalıştığı Anka Park 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerine yayılıyor.

Ankara'daki Ankapark Projesi danıştay tarafından durduruldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk Orman Çiftliği arazisine inşa ettiği Ankapark projesi için Danıştay "dur" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EMITT Fuarı'nda projelerini tanıttı!

İstanbul TÜYAP Kongre ve Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen Emitt Fuarı’nda, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan dev stant, yerli ve yabancı katılımcıların yoğun ilgisini çekmeye devam ediyor.

ANKA Park Mart’ta açılıyor!

ANKA Park projesi, Mart ayı içerisinde kapılarını açıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ANKA Park şantiyesinin Mart ayında gezilebileceğini; projenin Ağustos ayından itibaren de Ankaralılar’ın hizmetine gireceğini açıkladı...

Ankapark'ta çalışmalar son hız sürüyor!

Devasa parktaki 10 kapalı alanda çalışmalar bitmek üzere, 100 bin metrakerelik havuz ve fıskiyeler gün sayıyor. Avrupa'nın en büyük temaparkı olması hedeflenen Ankapark'ta çalışmalar son sürat devam ediyor...

Ankapark baharda ücretsiz olarak açılıyor!

801 milyon dolarlık maliyetiyle dikkat çeken ve 3,5 senelik hukuk mücadelesinden sonra mahkeme kararıyla Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilen Ankapark’ın yeniden hizmete açılması için elektrik hattı döşeme ve havuz yenileme çalışmaları yapılıyor. 

Ankapark'ta flaş gelişme! Yeniden açılması için 300 milyon lira gerekiyor! Ankapark açılacak mı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kasım Ayı Meclis Toplantısı 15’inci birleşiminde ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Ankapark davası sonuçlandı! Büyükşehir Belediyesi’ne devrediliyor!

Ankara'da yer alan Ankapark ile ilgili bir son dakika gelişmesine göre, Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içerisinde yer alan ANKAPARK'ın tahliyesine ve işletmecinin taşınmaz üzerindeki müdahalesinin de kaldırılmasına hükmetti.

Ankapark'ın maliyeti 801.3 milyon dolar oldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, resmi internet sitesinde Ankapark'ın maliyetini açıkladı. Buna göre, Ankapark'ın maliyeti 801 milyon 288 bin 824 dolar şeklinde oldu.

Melik Gökçek Ankapark'ın maliyetini açıkladı!

Ankara Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankapark'ın maliyetine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Ankapark'a ne kadar para harcandı?

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Nihat Yeşil, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ankapark'a ne kadar para harcandığını sordu.

Ankapark'ın belediyeye devredilmesine ilişkin duruşma yarın!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ‘Çinliler, Katarlılar istiyor, senede 10 milyon turist gelecek' diye inşa ettirdiği oyun parkı Ankapark'ın sonu iyi bitmedi. 

Ankapark'ın akıbeti mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ve 26 CHP Milletvekili 801 milyon dolar maliyetle hayata geçirilen ve çürümeye terk edilen Ankapark için Meclis Araştırması talep etti. 

Ankapark projesinin ihalelerinde usulsüzlük iddiası!

Melih Gökçek'in prestij projem şeklinde nitelendirdiği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın inşası için 801 milyon dolar harcama yapıldığını duyurduğu Ankapark tartışmalarında sular durulmuyor.

Ankapark'ta son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Mansur Yavaş, Ankapark'la ilgili olarak konuştu ve alanı işler duruma getireceklerine dikkat çekti.

Mansur Yavaş: Ankapark'ı alırsak, mutlaka çalıştıracağız!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark'a ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş, "Biz henüz teslim alamadık. Dava açılmış. Hakim tedbir kararı verdi. Ağustos ayında orayı incelettim. Biz orayı alırsak, mutlaka çalıştıracağız." diye konuştu.

Ankapark'ın yerine yeni bir proje yapılacak mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir dönemin sembolü, aynı zamanda sonu olan, eski Başkan Melih Gökçek'le özdeşleşmiş, "sembol" yatırımlardan olan Ankapark'a ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavaş, "Orayı kurtarmaya çalışıyoruz" dedi.

Ankapark dönüşüm rezervi olsun önerisi!

Başkent Ankara’nın kentsel dönüşüm sorunlarının masaya yatırıldığı TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda Ankapark dönüşüm rezervi olsun önerisi gündeme geldi.

ankara Ankapark Haberi

ankara Ankapark


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında görüşülen Büyükşehir, EGO ve ASKİ’nin 2015 yılı Faaliyet Raporları öncesi, yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili, sinevizyon görüntüleri eşliğinde meclis üyelerine sunum yaptı.



-ANKAPARK, 2017 NİSAN’DA AÇILIYOR

Başkan Gökçek, 2015 yılının en önemli çalışmalarından biri olarak nitelendirdiği, dünyanın en büyük temaparkı Ankapark’ın bu yıl Kasım ayında bitirilmesinin planlandığını da bildirerek, “Ankapark, şu anda yüzde 75’lerde bitirilme oranına sahip. Muhtemelen Kasım ayında açılabilir. Ancak yurtdışından gelen uzmanlar, o ayda açılmasının, Ankapark’ın ölü doğacağı anlamına geldiğini söylüyorlar. Bu yüzden görkemli bir açılış olabilmesi için gelecek sene Nisan ayında açacağız” diye konuştu.


-TELEFERİK HATTI UZUYOR 

Türkiye’nin toplu taşım amacıyla hizmet veren ilk teleferiği olan Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının uzatılmasının da gündemlerinde olduğunu anlatan Başkan Gökçek, “Bu hafta arkadaşlarla...