16 / 04 / 2024

Ankara Hayvanat Bahçesi nereye taşındı

Ankara Hayvanat Bahçesi nereye taşındı

26 Ağustos 2013 tarihinden beri kapalı olan Ankara Hayvanat Bahçesi'nin açılış tarihi sonbahara ertelendi. Hastalanan hayvanların tedavi edileceği bir hastanenin de yer alacağı Ankara Hayvanat Bahçesi'nde Peyzaj çalışmaları tamamlandı.

Ankara Hayvanat Bahçesi nereye taşındı?

Ankara Hayvanat Bahçesi nereye taşındı? Ankara Hayvanat Bahçesi Ankapark-Temapark projesi kapsamında Atatürk Orman Çiftliği içindeki yerinden taşınıyor. Peki inşaatı henüz başlamayan Ankara Hayvanat Bahçesi'nin yeni yeri nerede?

Yargı, Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Millet Bahçesi yapımına ilişkin 2. planı da iptal etti!

Yargı, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açmış olduğu dava sonucunda Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Millet Bahçesi’nin 2. planını da iptal etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Başkent Millet Bahçesi projesi için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı!

Atatürk Kültür Merkezi alanına yapılan Millet Bahçesi’ne ilişkin açılan dava sonucunda Ankara 13. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi. İşe konu ile ilgili detaylar...

TOKİ'den başkente yeni millet bahçesi geliyor! İhalesi yarın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara'daki yeni millet bahçesi projesi için düğmeye bastı. Merakla beklenen proje yarın ihaleye çıkacak.

Ankara'ya yeni millet bahçesi geliyor! Bu ilçede yaşayanlar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı başkent Ankara'daki yeni millet bahçesi projesi için düğmeye bastı. Paylaşılan detaylara göre, millet bahçesi projesi Keçiören'de inşa edilecek.

TOKİ, Ankara Mamak Millet Bahçesi için start verdi!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara Mamak Millet Bahçesi için düğmeye bastı. Söz konusu millet bahçesinin ihalesi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.

Aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir de var! TOKİ'den 12 ile yeni millet bahçesi projesi müjdesi!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı 12 ildeki yeni millet bahçesi için düğmeye bastı

Ankara Haymana Millet Bahçesi projesi için düğmeye basıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara Haymana Millet Bahçesi projesi için düğmeye bastı.

Ankara Pursaklar'a Millet Bahçesi geliyor!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Pursaklar'da yeni millet bahçesi inşa edecek.

Murat Kurum: Ankara'da 21 millet bahçesi yaptık!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Altındağ Danışma Meclisi Toplantısı'ndaki açıklamasında Ankara'da 21 millet bahçesi yaptıklarını söyledi.

Ankara Keçiören Bağlum Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya devam eden TOKİ, Ankara Keçiören Bağlum Millet Bahçesi projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Ankara Keçiören Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara Keçiören Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Ankara AKM Millet Bahçesi ne kadara mal oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Ankara’da açılışını gerçekleştirdiği Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanındaki millet bahçesinin ismi, “Başkent Millet Bahçesi” olarak değişti. Millet bahçesi 398.5 milyon TL'ye mal oldu.

Ankara AKM Millet Bahçesi açıldı!

Ankara'da inşa edilen Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Millet Bahçesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. 

Ankara Hayvanat Bahçesi nereye taşındı Haberi

Ankara Hayvanat Bahçesi nereye taşındı


2015 yazında açılması planlanan Ankara Hayvanat Bahçesi'nin açılış tarihi sonbahara ertelendi. 

26 Ağustos 2013 tarihinden beri kapalı olan Ankara Hayvanat Bahçesi Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 10 yıllığına kiralanmıştı.


Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nın kuzey tarafında tam karşısına denk gelen alana taşınan Ankara Hayvanat Bahçesi'nin temeli atıldı ve kafesler yerleştirildi. Peyzaj çalışmalarının da tamamlandığı Ankara Hayvanat Bahçesi'nde hastalanan hayvanların tedavi edileceği bir hastane de olacak.


Ankara Hayvanat Bahçesi ulaşım bilgisi:

Ankara Hayvanat Bahçesi nerede? Ankara Hayvanat Bahçesi, Ankara - İstanbul yolu olarak bilinen Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nın karşı tarafındaki alanda hayata geçiriliyor.


Yeni Ankara Hayvanat Bahçesi'nde neler olacak?

- 80 olan hayvan türü 270’e çıkacak,

- Modern camekan ve kafesler yapılacak,

- Getirilen hayvanların alıştırılacağı özel bir yer olacak



Ceren...