23 / 04 / 2024

ankara inşaat makineleri sektörü

ankara inşaat makineleri sektörü

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara'nın yıldızı parlayan sektörlerini, bişim, savunma ve havacılık, iş ve inşaat makineleri, ilaç ve tıbbı cihazlar ile tarım sektörleri olarak açıkladı... 

Konut satışları arttı: İnşaat sektörü hareketleniyor!

Ankara inşaat sektöründe bahar ayında olması beklenen gelişmelere yönelik konuşan Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım, TÜİK Türkiye geneli konut satış istatistiklerine dair de açıklama yaptı.

İnşaat makinelerinde ithalat arttı!

2018 yılından beri gerileyen iş ve inşaat makineleri sektöründe ihracat azalırken ithalatta artış yaşandı. 2021 bütçesinin yatırım odaklı olması ve altyapı inşaatları alanındaki yatırımların bütçede geniş yer bulmasıyla sektörün bu yıl yüzde 20 büyümesi tahmin ediliyor. 

Ankara İnşaat'a 1 yıllık kesin mühlet verildi!

Konkordato talep eden Ankara İnşaat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi hakkında yeni bir karar alındı...

İnşaat makineleri, Ankara'nın yıldızı parlayan sektörlerinden!

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara'nın yıldızı parlayan sektörlerini, bişim, savunma ve havacılık, iş ve inşaat makineleri, ilaç ve tıbbı cihazlar ile tarım sektörleri olarak açıkladı... 

Türk iş ve inşaat makinelerine Çin'de büyük ilgi!

Türk iş ve inşaat makineleri sektörü, İMDER tarafından Çin'de hayata geçirilen 15. BICES Pekin Uluslararası İş, İnşaat ve Madencilik Makineleri Fuarı'na katılım gösterdi.

Ankara'da 365 okulun inşaatı devam ediyor!

Ankara Valisi Çubuk, Kaymakamı Uğur Sezer ile bir araya geldi. Eğitim yatırımları hakkında bilgi alan Vali Çubuk, Ankara'da 365 okulun inşaatının devam ettiğini açıkladı.

Ankara Eryaman Stadı'nın inşaatında son durum!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna Ankara Eryaman Stadı'nın inşaatını inceledi...

Ankara Defterdarlığı'ndan 8 milyon TL'lik okul inşaatı ihalesi!

Ankara Defterdarlığı Hitit Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Hisar Emlak Müdürlüğü tarafından Kızışcahamam'da arsa karşılığı okul inşaatı işi ihale ediliyor...

Ankara Büyükşehir'den 27.5 milyon TL'lik inşaat ihalesi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kat karşılığı inşaat işi ihale ediyor. İhale 28 Haziran'da gerçekleşecek...

K-G Emlak İnşaat'tan Ankara Altındağ'a 238 konutluk yeni proje!

K-G Emlak İnşaat Ankara Altındağ'da Karacaviran Mahallesi'nde 238 konutluk yeni proje inşa edecek. Projenin inşaat aşamasının yaklaşık 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor..

Cm Expo İş-İnşaat Makineleri Fuarı 4 Ekim'de Antalya'da!

Cm Expo İş-İnşaat Makineleri ve Ekipmanları Fuarı 4 Ekim tarihinde Antalya’da başlıyor. Fuarın lansmanı Ankara’da yapıldı.

İnşaat sektöründeki büyümeye leasing desteği!

Türkiye yılın ikinci çeyreğinde inşaat yatırımlarındaki artışla yüzde 5.1 büyürken, finansal kiralama pazarı ise yılın ilk yarısında yüzde 18 büyüdü. Leasing pazarındaki büyümeyi ise iş ve inşaat makineleri leasingi tetikledi.

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nın yapımı Metrostav Ankara İnşaat'ın!

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nın yapım ihalesini Çek firması Metrostav Ankara İnşaat kazandı. Firma, hat inşaatı için 114 milyon 392 bin 854 lira teklif verdi.

ankara inşaat makineleri sektörü Haberi

ankara inşaat makineleri sektörü

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, sahip olduğu potansiyel ve dinamikler ile Türkiye'de yürürlükte olan vergi ve sosyal güvenlik sisteminin genel cazibesinin Ankara'yı hem yerli hem de uluslararası yatırımcılar için ideal bir yatırım destinasyonu haline getirdiğini söyledi. Şayık, "Ankara, sahip olduğu üniversite, araştırma altyapısı ve insan kaynaklarıyla Türkiye'nin doğal teknoloji üssü" dedi... 

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Arif Şayık, Ankara'nın yıldızı parlayan sektörlerini, bişim, savunma ve havacılık, iş ve inşaat makineleri, ilaç ve tıbbı cihazlar ile tarım sektörleri olarak açıkladı.

Son birkaç yıl içinde yapay zeka uygulamaları ve nesnelerin internetinin tüm sektörlerde olduğu gibi iş ve inşaat makineleri sektöründe de gündemdeki konulardan biri olduğunu dile getiren Şayık, sektörde özellikle güvenlik risklerinin azaltılması ve inşaat sahalarında makinelerin ve çalışanların etkin...