26 / 04 / 2024

ankara istanbul arası hızlı tren enerji tasarrufu

ankara istanbul arası hızlı tren enerji tasarrufu

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Ankara-lstanbul'u saatte 300 kilometre hızla 3 saatte bağlayacak hızlı trenin yaklaşık bin liralık elektrik sarfiyatı yapacağını belirtti. Bu da kişi başı 2.5 liraya tekabül ediyor..

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 20 senede ulaştırma ve haberleşme altyapısına 250 milyar dolarlık yatırım yapıldığını bildirdi. Ayrıca Uraloğlu, İstanbul-Ankara arası 80 dakikaya inecek projeye ilişkin bilgi verdi.

Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-İstanbul arasına yeni otoyol geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasındaki otoyolların yeterli gelmediğini ifade ederek yeni proje için sinyal yaktı.

Bakan Uraloğlu'ndan yeni hızlı tren müjdesi: Ankara-İstanbul arası mesafe 80 dakika olacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,  Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya düşürecek yeni bir hızlı tren projesinin olduğunu açıkladı.

Ankara-İstanbul Arası Seyahat Edeceklere 6 Gün Kontrollü Trafik Uygulaması: Ne Zaman Sona Erecek?

Ankara ve İstanbul arası seyahat edeceklere 6 gün kontrollü trafik uygulaması yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Anakara-İstanbul Anadolu Otoyolu için açıklama yaptı. Gümüşova-Gölyaka güzergahında 6 gün boyunca trafik kontrollü olarak verilecek.

THY'den son dakika açıklaması! Ankara-İstanbul biletleri yüzde 40 indirimle satılacak! Kampanya tarihleri belli oldu!

Türk Hava Yolları (THY), kuruluşunun 90'ıncı yıl dönümü nedeniyle İstanbul-Ankara arasındaki seferlerde yüzde 40 indirimle bilet satışlarınıın yapılacağını duyurdu. Peki bu kampanya ne zamana kadar devam edecek?

Ankara-İstanbul arası Ekspres YHT seferleri 10 Temmuz'da başlayacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul hattında Ekspres YHT" seferlerinin 10 Temmuz'da başlayacağını açıkladı. 

Ankara-İstanbul arasına ikinci YHT hattı geliyor!

Katıldığı bir televizyon programında gündeme yönelik soruları yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul-Ankara arasında ikinci YHT hattının inşa edileceğini açıkladı. 

Ankara-İstanbul hızlı tren hattı mesafesi 14 dakika kısalıyor!

Adil Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi kapsamında yapımı devam eden Demirköy mevkisindeki T26 Tüneli'nin şantiyesinde inceleme yaptı. Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul YHT hattında Bozüyük-Bilecik arasında bulunan tünel bittiğinde 14 dakikalık bir zaman kazanılacağını belirtti...

Ankara-İstanbul arasındaki YHT ile ulaşım süresi 30 dakika kısalacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Ankara ile İstanbul arasındaki YHT ile ulaşım süresinin yaklaşık 30 dakika kısalacağını müjdeledi...

Ankara-Yozgat arası YHT ile 55 dakikaya düşecek!

Ankara-Yozgat arasındaki mesafeyi yaklaşık 55 dakikaya düşürecek hızlı tren inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor.

Ankara-İzmir arası 3 saat 30 dakikaya düşecek!

Ankara (Polatlı)-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattında yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Bakan Turhan, ''Ankara-İzmir arasındaki 824 kilometre mesafe 624 kilometreye, seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşecek'' dedi.

Ankara-Sivas arası YHT ile 2 saate iniyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada "Ankara-Sivas arası 12 saatten 2 saate inecek. Ankara Sivas arasındaki seyahat edecek olan yolcularımıza hem ekonomik hem de seyahat süresinde kolaylık sağlamış olacağız" dedi.

Ankara-Yozgat arası hızlı tren ile 50 dakikaya inecek!

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, hızlı tren yatırımının sonucunda Ankara-Yozgat arası seyahat süresinin 50 dakikaya düşeceğini, bunun yatırımcılar başta olmak üzere tüm paydaşlara önemli avantajlar sunacağını vurguladı...

ankara istanbul arası hızlı tren enerji tasarrufu Haberi

ankara istanbul arası hızlı tren enerji tasarrufu

ENERJİ Bakanı Taner Yıldız, Ankara-lstanbul'u saatte 300 kilometre hızla 3 saatte bağlayacak hızlı trenin 410 yolcu kapasitesi ile yaklaşık bin liralık elektrik sarfiyatı yapacağını belirtti. Bunun kişi başı 2.5 liralık elektrik sarfiyatı anlamına geldiğini anlatan Yıldız, "Ankara-Konya hızlı treni kişi başı 1.5 lira elektrik harcıyor. Hepimiz arabamızla gitsek 100 kat daha fazla enerji harcarız. Ankara-İstanbul hızlı treni devreye girdiğinde uçakla değil trenle giderim" dedi. 


Mehmet NAYIR /...