25 / 04 / 2024

Ankara İstanbul hattı

Ankara İstanbul hattı

Yüksek Hızlı Trenlerle ilgili rapor hazırlayan Hazine, Ankara-İstanbul arasındaki hızın 300 km’ye çıkarılmasını, fiyatın karayolu ile rekabet eder düzeye indirilmesini önerdi.

Ankara-İstanbul hattında 650 bin yolcu taşındı!

Ankara-İstanbul hattında 650 bin yolcu taşındı. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman: 'Açılışından bu yana Ankara-İstanbul hattında 650 bin civarında yolcu taşıdık. Elbette bu gelecekte artacaktır' dedi.

İstanbul'dan Ankara tam 80 dakika olacak! Süper hızlı tren geliyor! 

İstanbul Ankara arasını 80 dakikaya düşürecek Süper Hızlı Tren projesi geliyor. Bakan Uraloğlu, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı'nın ön proje çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Ankara-Konya hattında YHT seferleri artırıldı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısı ile Ankara-Konya ve Konya-Ankara hattında ek yüksek hızlı tren (YHT) seferleri düzenledini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Ankara-İstanbul arası Ekspres YHT seferleri 10 Temmuz'da başlayacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul hattında Ekspres YHT" seferlerinin 10 Temmuz'da başlayacağını açıkladı. 

Ankara-Sivas YHT hattı yazın hizmete açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas, hattının yazın hizmete açılacağını açıkladı. 

Ankara-İstanbul hızlı tren hattı mesafesi 14 dakika kısalıyor!

Adil Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi kapsamında yapımı devam eden Demirköy mevkisindeki T26 Tüneli'nin şantiyesinde inceleme yaptı. Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul YHT hattında Bozüyük-Bilecik arasında bulunan tünel bittiğinde 14 dakikalık bir zaman kazanılacağını belirtti...

Ankara-İstanbul hızlı tren hattında müteahhit firmaya fazla para mı ödendi?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma Bakanlığı'na yönelttiği soru önergesinde, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattı Projesi'nde, müteahhit firmaya fazladan ödenen 6 milyon 398 bin liranın akıbetini sordu. 

Ankara-İstanbul YHT Tünel 26 projesi 2022 açılacak!

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Ankara-İstanbul TCDD Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında devam eden ‘Tünel 26’ projesinin 2022 yılında hizmete açılacağını söyledi.

Ankara-İstanbul YHT'ye alternatif yeni tren hattı önerisi mecliste!

Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattına alternatif yeni bir tren hattı önerisi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Beyaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara-İstanbul YHT güzergahı fay hattına paralel mi planlanıyor?

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Öztunç, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni'nin güzergahının 30 kilometre boyunca Kuzey Anadolu Fay Hattı'na paralel gittiğini iddia etti...

Pendik-Halkalı YHT hattında sona gelindi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, ulaşım projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Turhan, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın Pendik-Halkalı arasının 2019'un ilk çeyreğinde hizmete açılacağını söyledi.

Gebze-Haydarpaşa banliyö hattında son durum görüntülendi!

Gebze-Haydarpaşa arasında yapım çalışmaları devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Marmaray’la entegre olan banliyö hattı havadan görüntülendi.

Gebze-Haydarpaşa banliyö hattında son 10 kilometre!

Gebze-Haydarpaşa arasında yapımı devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesi ve Marmaray’la entegre olan banliyö hattının tamamlanmasına 10 kilometre kaldı.

Sivas-Ankara YHT Hattı'nda test sürüşleri 2019'da başlıyor!

2015 yılında hizmete açılması planlanan Sivas-Ankara YHT Hattı'nda test sürüşleri 2019 yılında başlıyor.

Ankara İstanbul hattı Haberi

Ankara İstanbul hattı

Hazine Müsteşarlığı’nca hazırlanan “Dünyada ve Türkiye’de Yüksek Hızlı Tren İşletmeciliği” raporunda, Yüksek Hızlı Trenlerin (YHT) verimli çalışabilmesi için tam kapasiteye yakın yolcu sayısına ulaşılması gerektiği, bunun da hız artırımı, karayollarıyla rekabet edebilecek fiyat düzeyi ve sefer sayılarının fazlalaştırılmasıyla sağlanabileceği belirtildi. Raporda, halen 250 kilometre olan Ankara-İstanbul arasındaki hızın 300 km’ye çıkarılması, fiyatın da otobüs gibi karayolu ulaşım araçlarıyla rekabet edebilir düzeyde olması gerektiği ifade edildi. Raporda, halihazırda saatte 250 km maksimum hıza sahip YHT hatlarında 300 km ve daha üstü hızda ulaşım sağlanmasının sefer sürelerini kısaltacağı, dolayısıyla sefer sayılarının artmasını sağlayacağı kaydedildi.





YOLCU SAYISI AZ

Çin’de Guangshen treniyle km başına 563 bin yolcu taşınırken, Eskişehir-Ankara hattında 2010 yılında 9 bin 600, bakım nedeniyle talebin düşük olduğu 2011’de ise 5 bin 800...