18 / 04 / 2024

ankara konut satışları Özkan Özçelik

ankara konut satışları Özkan Özçelik

Ev sahipliği yaptığı 125 büyükelçilik ve çok sayıda yabancı temsilcilikle kendi içinde ‘küçük bir dünya’ durumuna gelen Ankara’da yabancı yatırımcı duvarı ‘diplomasi temsilcileri’ ile yıkılmaya başlıyor.

TOKİ'den 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildi...

TOKİ ihtiyaç sahibi olan vatandaşları ev sahibi yapmak için çalışmalarına devam ediyor. TOKİ'den yapılan açıklamada, Ankara, İstanbul, Erzurum, Adana ve toplam 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildiği kaydedildi.

Konut kredisindeki yüksek faizler konut satışlarını düşürürken, fiyatlar durağanlaştı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, TUİK’in ekim ayı konut satış rakamlarını inceleyerek, konut kredisindeki yüksek faizlerin konut satışlarını düşürdüğünü, fiyatların ise durgunlaştığını açıkladı.

Ankara’da konut satışları yüzde 12 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre Ankara'da 2023 yılının 7 bin 394 konut satışı gerçekleşti. Verilen detaylara göre başkentte konut satışları yüzde 12 düşüş gösterdi.

Ankara konut satışlarında ikinci sırada!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ankara, Türkiye genelinde 14 bin 218 konut satışı ve yüzde 9,7 pay ile ikinci sırada yer aldı.

Ankara konut satışında ikinci sırada!

Türkiye’de konut satışları, kamu bankalarının kredi faiz oranlarındaki önemli düşüşün ve kampanyaların etkisiyle Haziran ayında yıllık bazda yüzde 209,7 arttı ve 190 bin 12’ye ulaştı. Başkent Ankara, 21 bin 915 konut satışı ile İstanbul’dan sonra  ikinci sırada yer aldı.

Ankara’da konut satışları düştü, İzmir’de ise arttı!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa, TUİK 2019 Ekim ayı verilerini değerlendirdi. Verilere göre; Ankara’da konut satışları düştü, İzmir’de ise artış gösterdi.

Ankara Akyurt'ta konut satışları patladı!

Konut kredi faizlerinin düşmesi ile birlikte Ankara Akyurt'ta konut satışları patladı.

İzmir, konut satışlarında İstanbul'u 10'a katladı!

İzmir, en çok göç alan 3. şehir olmasına rağmen, son 5 yılda konut satışlarında yüzde 16 büyümeye ulaşarak, İstanbul ve Ankara’yı geride bıraktı...

Konut satışlarında liste başı Ankara!

Son yıllarda Ankara’da konut satışları artışı ülke ortalamasının üzerine çıkıyor. Endeksa.com verilerine göre başkent Ankara’da ortalama konut satış fiyatı bin 850 TL. 

Ankara'da konut satışları yıl sonuna kadar artacak!

Ankara’da konut sektöründe geçen yıla oranla yüzde 13.6 daha fazla satış gerçekleşti. Yeni gelişim akslarında konut satışlarının yıl sonuna kadar artarak sürmesi bekleniyor.

Küçük şehirlerde konut satışları arttı!

Gayrimenkul sektörünün bu yıl 3. çeyrekte ihracat performansı arttı. Konut satışları, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde yavaşlarken Bursa gibi daha küçük şehirlerde artış gösterdiği gözlemlendi.

Ankara'da konut satışları tavan yaptı!

Ankara'da konut satışları patladı. Gayrimenkul Uzmanı Köksal Ünal, İstanbul’da hız kesen konut satışlarının Ankara’da ivmelenerek arttığına işaret etti.

Konut satışları yüzde 12.81 arttı!

Türkiye genelinde konut satışları 2017 Ocak sonu itibariyle geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 12,81 artış gösterdi. Raporda 2017 Ocak sonu itibariyle geçen yıla kıyasla konut satışlarında İstanbul'da yüzde 1,8, Ankara’da yüzde 18,6, İzmir'de yüzde 8 oranında artış yaşandığı belirtiliyor.

ankara konut satışları Özkan Özçelik Haberi

ankara konut satışları Özkan Özçelik

Ankara’da yabancıya konut satışı konusunda özellikle son birkaç yıldır önemli adımlar atılmaya başlandığını ifade eden İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, üretilen dünya standartlarında, konforlu ve kaliteli konutların yabancıların kentten gayrimenkul almasını da önemli ölçüde etkilediğini belirtti.


Ankara diplomasi temsilcileriyle gözde olacak 

Özkan Özçelik, yakın geçmişe kadar yabancı yatırımcı için İstanbul’un gözde olduğunu, Ankara’nın ise çok daha geriden geldiğini anımsatarak, şöyle devam etti:


“Yabancı yatırımcı genelde İstanbul ya da sahil kentlerini tercih eder. Ancak Ankara, son 2-3 yıldan bu yana çok ciddi atılımlara sahne oldu. Hayata geçirilen konutların büyük kısmı dünya standartlarını yakalarken, yaşam alanı konsepti iyiden iyiye oturdu. Aslına bakarsanız, Ankara için yeni olan bu özellikler, dünyanın pek çok ülkesinde standart. Bu adımlar yabancı yatırımcının dikkatinin de kente çevrilmesini sağladı. Şu an...