26 / 04 / 2024

ankara kuğulu park

ankara kuğulu park

Ankara'nın simgesi Kuğulu Park'ta 1970'lerden beri ilk kez yenileme çalışması yapılacak. Havuzdaki çatlaklardan 30 tonluk suyun sızması engellenecek. Park, sonbahara yetişecek

FOY Token 16 milyon TL'lik vurgunla battı!

Ankara Kuşu olarak kripto para borsasında işlem gören FOY Token'in 16 milyon TL'lik vurgunla battığı iddia edildi.

Ankara Şule Çet Parkı açıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mayıs 2018'de cinayete kurban giden Şule Çet'in anısına yapılan ve Şule Çet'in ismini taşıyan parkı törenle hizmete açtı.

Ankara Çayyolu'ndaki parkın Okçuluk İhtisas Derneği'ne verildiği iddiası! 

Ankara Çayyolu'ndaki parkın 29 yıllığına Okçuluk İhtisas Derneği'ne verildiği iddia edildi. Dernek, parkta okçuluk alanı, 25 adet dükkan ve ofis inşa etmek için çalışmalara başladı. 

Türkiye Varlık Fonu'ndan Ankara Gençlik Parkı açıklaması!

TVF tarafından, Ankara Gençlik Parkı’nın TVF'ye devredildiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi...

Ankara Çamkoru Tabiat Parkı Türkiye'nin ilk engelsiz parkı olacak!

Ankara'daki Çamkoru Tabiat Parkı'nı Türkiye'nin ilk engelsiz tabiat parkı haline getirmek için DKMP tarafından çalışmalara başlandı.

Ankara'ya Hyde Park kurulacak!

Çankaya’nın 750 bin metrekarelik bir yeşil alan üzerine kurulacak olan Bademlidere Kent Parkı Projesi, Ankara’nın ikinci Atatürk Orman Çiftliği olacak. 

Gölbaşı Kuğu Gölü Villaları fiyat!

Gölbaşı Kuğu Gölü Villaları fiyat listesi 1 milyon 390 bin TL'den başlıyor. Proje Ankara'da Mogan Parkı'na yürüme mesafesinde yer alıyor...

Pendik Belediyesi'nden yeni halı saha!

Spor yatırımlarına devam eden Pendik Belediyesi Nuh Kuşçulu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Antrenman Sahası'nın inşaatını tamamlıyor. Sahanın Nisan ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Ankara Pursaklar'da yeni imar planı değişikliği!

Pursaklar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Ankara Pursaklar'daki park alanının ağaçlandırılacak alana dönüştürülmesine yönelik imar değişikliği Resmi Gazete'de yayınlandı.

Ankara Kuşçular Mahallesi'ndeki köy konağı açıldı!

Ankara Belediye Başkanı H. Caner Can, ''En büyük hayaliniz, inşaatlarınızın ruhsatlarını alıp yayla evlerinize bir an önce kavuşmak bunla ilgili elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz, buradaki inşaatlarınızın ruhsatlarınız vereceğiz” dedi.

Ankara Akyurt'ta Yaşayan Köy projesi hayata geçirildi!

Ankara Akyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün hazırladığı, Akyurt Belediyesi ve Ankara Kalkınma Ajansı'nın destek verdiği "Yaşayan Köy Projesi" tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Ankara doğa parkı 6 yıl sonra açılacak!

Yıkılacak olan Ankara Atatürk Kültür Merkezi yerine doğa parkı yapılacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, projenin 6 yıl içinde tamamlanacağını açıkladı.

Ankara Mamak'taki park alanına benzin istasyonu mu yapılacak?

Mamak’ta belediye meclis kararlarıyla General Zeki Doğan Mahallesi’ndeki park alanı ile Şahintepe Mahallesi’ndeki sosyo-kültürel tesis alanının akaryakıt ve LPG istasyonu olarak ayrılması bölge halkının tepkisini çekti.

ankara kuğulu park Haberi

ankara kuğulu park

İnsan canlısı kuğuları, asırlık ağaçlarıyla Ankara ’nın ‘nefes’ alanı olan Kuğulu Park’ta bu aralar farklı bir hazırlık var. Yolu Ankara ’ya düşen herkesin oturup soluklandığı, kuğularıyla dertleştiği, Ankara ’nın yeni simgesi ‘ Behzat Ç .’nin de zaman zaman sığındığı Kuğulu Park, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun aldığı kararla ‘yapısı korunarak’ yenilenecek. Çankaya Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek yenilemeyle, parktaki havuz tabanında bulunan çatlaklardan sızan 30 tonluk su kaybının önüne geçilmiş olacak. Bir başka deyişle, Ankaralıların anılarını biriktiren park, artık havuzun suyunu da biriktirebilecek. 31 Ağustos’ta ihalesine çıkılacak olan proje 15 Eylül’de başlayacak ve 2.5 ay içinde bitirilecek Park, Behzat Ç .’nin yeni sezonuna da yetişmiş olacak. 


‘Zarar vermeyiz’ 

Kuğulu Park için hassas davrandıklarını belirten Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Buğra Gökçe “Parkın sınırları...