19 / 04 / 2024

Ankara metro 2017

Ankara metro 2017

Türkiye’de şehircilik altyapıdan önce gelişiyor. Önce yerleşim yerleri sonra ulaşım projeleri üretiliyor. Geliştirilen ulaşım projeleriyle gayrimenkuller değerlenirken yeni konut projeleri de geliyor.

Ankara'ya iki yeni metro hattı müjdesi! 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Ankara adayı Mansur Yavaş'tan Başkentlilere 2 metro hattı müjdesi verdi. İşte Mansur Yavaş'ın resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

AK Parti Ankara adayı Turgut Altınok'tan başkente yeni metro müjdesi!

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) başkan adayı Turgut Altınok, sanayi ve ticarette hak ettiği yerde olmayan başkent Ankara için dev projesini duyurdu. İşte havalimanı için yeni bir metro müjdesi veren Turgut Altınok'un o açıklamaları...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilk ring metro hattı 'Çayyolu-Sincan' projesi için düğmeye bastı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte raylı sistem ağını genişletecek projelere tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda kentin ilk ring metro hattı olan Çayyolu-Sincan' metro projesinde imzalar atıldı.

Ankara AKM-Gar-Kızılay metro hattının yüzde 92'i tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Ankara AKM-Gar-Kızılay metro hattının yüzde 92'sinin tamamlandığını söyledi.

Ankara Güvenpark'taki metro inşaatı TBMM'de!

Ankara Güvenpark'ta devam eden metro inşaatına ve inşaatta oluşan göçük TBMM gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuya ilişkin soru önergesi sundu.

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu'nun ihalesini Metro İstanbul kazandı!

7,4 kilometre uzunluğa sahip olacak Ankara Dikimevi-Natoyolu Hafif Raylı Sistemler projesi ihalesini İBB iştiraki Metro İstanbul kazandı. 

Mehmet Özhaseki: Önceliğimiz Ankara'daki metro sistemini çoğaltmak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özhaseki, Önceliklerinin metro sistemini çoğaltmak olduğunu belirtti...

Ankara'ya iki yeni Ankaray ve metro müjdesi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna Ankara'ya iki yeni Ankaray ve metro yapılacağının müjdesini verdi.

Ankara'daki metro ve monoray sistemi çalışmaları mecliste!

Ankara'da yatırım programına alınan metro uzunluğu ve monoray sistemine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ankara'ya yeni metro hattı müjdesi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ankara’ya 3-4 yerde daha yeni metro hattı yapmayı planladıklarını söyledi.

2017 Ankara'da açılış yılı oldu!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi 2017'de 2 milyar 826 milyon 687 bin liralık yatırım yaptı.

Merkez Ankara 2017 değerleme raporu!

Emlak Konut güvencesiyle Ankara'da hayata geçirilecek olan Merkez Ankara projesinin 2017 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

Ankara İş Kule 2017 değerleme raporu!

İş GYO Ankara'nın Çankaya ilçesinde yer alan Ankara İş Kule 'ye ilişkin 2017 değerleme raporunu yayınladı.

Ankara metro 2017 Haberi

Ankara metro 2017


Türkiye’de şehircilik altyapıdan önce gelişiyor. Önce yerleşim yerleri sonra ulaşım projeleri üretiliyor. Geliştirilen ulaşım projeleriyle gayrimenkuller değerlenirken yeni konut projeleri de geliyor. Başkent Ankara için de benzer bir durum söz konusu. Ankara’da da inşaatına başlanan ve ihalesi yapılan beş yeni metro hattının geçeceği 56 durağın bulunduğu bölgeler giderek değer kazanıyor.


Gayrimenkul gelişiminde Türkiye’nin en hızlı büyüyen şehri İstanbul. Ancak üst düzey bürokratlara ev sahipliği yapan başkent Ankara da son yıllarda Mesa’dan Pasifik İnşaat’a kadar markalı konut üreticilerinin yeni projelerinin üssü oldu. İstanbul’a göre daha düşük fiyatlardan arsa bulmanın mümkün olduğu Ankara’da üretilen nitelikli konutların metrekare Ayadan, 3 bin TL ile 10 bin TL arasında değişiyor. Yeni projelerde fiyatların aşırı yükselmesi, önümüzdeki dönemde bu projelerde ciddi değer artışı beklentisini sınırlıyor. Ancak...