25 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki: Önceliğimiz Ankara'daki metro sistemini çoğaltmak!

Mehmet Özhaseki: Önceliğimiz Ankara'daki metro sistemini çoğaltmak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özhaseki, Önceliklerinin metro sistemini çoğaltmak olduğunu belirtti...



AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Ankara'da faaliyet gösteren 16 radyonun ortak yayınında soruları yanıtladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Gençlere, çocuklara, kadınlara, engellilere, yeşile, çevreye yönelen 11 ana başlık altında 111 ayrı proje belirlediklerini belirten Başkan adayı Özhaseki, "11 ana başlığın hepsinde Ankara lider olacak." değerlendirmesinde bulundu. 

Öncelik metroya

Önceliklerinin metro sistemini çoğaltmak olduğunu söyleyen Özhaseki, "Şu anda yer üstü ve altı 64 kilometre metro hattı var. Biz bunun üstüne 60 kilometre daha planladık. Ayrıca Ankara'ya binden fazla spor alanı yapacağız." dedi.

Mamak'taki 9 bin 200 kişinin ev sorunu çözülecek

Mamak'ta kentsel dönüşüm sorunu bulunduğuna işaret eden Özhaseki, "9 bin 200 kişi evlerini alamamışlar. Öncelikle bunu bitirip, o evleri teslim edeceğiz." açıklamasında bulundu.   

13 millet bahçesi planı

Özhaseki, 13 yerde büyük Millet Bahçesi planladıklarını, 55 bin kişilik UEFA standartlarında bir stat yapılacağını ifade ederek, "Ankapark'a gelince Melih Bey'in orada çok büyük bir emeği var. Yeni yapılan Eryaman Stadı ve Ankapark'ta çeşitli ihtilaflar var. Bunların giderilmesi lazım. Bunlar da gideriliyor. Ankaragücü, ikinci yarıda maçlarını burada yapacak inşallah. Ankapark da bu yaz büyük hizmet verecek." dedi.

Spor alanlarını mahallelerde de yaygınlaştırmak gerektiğini söyleyen Özhaseki, "Mini futbol, tenis gibi sahalar yapmak lazım. Bunlarla ilgili de hazırlıkların hepsi yapıldı, binden fazla böyle spor alanı yapılacak. Mahallelerde kreşler yapılması lazım. Ayrıca oyun evleri yapacağız. Annelerin 1-2 saatliğine veya gün boyu çocuklarını bırakabileceği oyun evleri kuracağız." açıklamasında bulundu.

Özhaseki, Ankara'daki otoparkları çoğaltmak gerektiğini söyledi. Özhaseki, Kültür Yolu Projesi'ne ilişkin detaylar verdi ve "İnşallah başkan olursam, ilçe belediyelerimizle karar vereceğiz ve Ankara'da üretilen bir şey varsa hizmetler için alımları kesinlikle Ankara'daki yerli üreticilerden yapacağız." şeklinde görüş belirtti.  

Siteler esnafı için de değişik bir projelerinin bulunduğunu bildiren Başkan adayı Özhaseki, "Önümüzdeki günlerde açıklayacağım. Siteler'in çevresinde hazine arazileri var. Üretim haneleri oraya taşıyıp, Siteler'i sadece showroom olarak düzenlemeyi düşünüyoruz. Tabii bu konulara esnaflarımızla oturup birlikte karar vereceğiz." edi. 

"Ben ihale vermem, karşıdakiler kazanır"

İhalelerle ilgili prensiplerinin bulunduğunu bildiren Özhaseki, "Ben ihale vermem, karşıdakiler kazanır. Tüm ihaleleri canlı yayınlarım. Kim giriyor, ne kadara alıyor, hepsi canlı yayında vatandaşlar tarafından izlenir." ifadelerini kullandı. 

 


Geri Dön