26 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki: İnşaatlar belediyelerin işi!

Mehmet Özhaseki: İnşaatlar belediyelerin işi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, belediyelerin bütçe ve ihaleleriyle ilgili süreçlerini anlattı. Özhaseki, metro projeleri için hükümetten destek alındığını kaydetti.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, belediyelerin bütçe ve ihaleleriyle ilgili süreçleriyle ilgili konuştu. Özhaseki, "Kaç lira bütçesi var buranın, bu sene hangi ihale yapılacak, o ihaleye kimler giriyor, yüzde kaç kırım veriliyor ve alıyor, bunu herkesin bilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Özhaseki ile AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Amber Türkmen, bir otelde düzenlenen Sivaslılar Buluşması'na katıldı. 

Burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin üzerinde özellikle son birkaç yıldır çok büyük oyunlar oynandığını belirten Özhaseki, sözlerine şu şekilde devam etti: "Gerçek çirkin yüzlerini aslında 2014'ten beri hissetmeye başladık ama 15 Temmuz gecesi bunların ne kadar alçak insanların olduğunu millet bir kere daha gördü. 2014'ün başında partide il başkanları toplantısı var, il başkanları, belediye başkanları, kadın kolları var. Cumhurbaşkanımız kürsüde 'Bu hoca falan değil. Bunlar yurt dışından beslenen adamlar, bunlar hainlik içerisinde plan yapıyorlar. Eğer benim milletvekillerim, belediye başkanları, meclis üyeleri, il başkanlıkları arasında bunlara sempatik bakan varsa defolsun gitsin aramızda kalmasın' dedi, 2014'ün başında. Mücadele partide başlamıştı o zaman. Hakikaten 15 Temmuz'da gördük ki bunlar ne Müslümanlığı, insan bile değilmiş." 

''Ömrüm şehircilikle geçti''

Ömrünün belediyecilikle ve şehircilikle geçtiğini vurgulayan Özhaseki, belediye başkanlığı döneminde hayata geçirdiği uygulamalar hakkında konuştu. Ankara için hazırlanan projelerin tamamının, başkentlilerin isteği dikkate alınarak hazırlandığını kaydeden Özhaseki, belediyecilikte "biz" kültürünün ve şeffaflığın esas alınması gerektiğini kaydetti.

"15 sene boyunca o ihale salonlarını canlı yayınladım" 

Özhaseki, "Niye belediyeler hala bütçeleri ne kadar, yatırım bütçesi ne kadar, burada hangi ihalelere öncelik veriliyor, bu ihaleleri kimler alıyor, yüzde kaç kırımla alınıyor söylemezler, merak ediyorum. Belediye başkanlığımda 15 sene boyunca o ihale salonlarını canlı internetten yayınlamış bir arkadaşınızım. Orada bütçe var, bu bütçe sizin. Onu kullanma hakkını siz bana veriyorsunuz. Sizin paranızı kullanırken ben size niye hesap vermeyeceğim, böyle bir şey olabilir mi? Kaç lira bütçesi var buranın, bu sene hangi ihale yapılacak, o ihaleye kimler giriyor, yüzde kaç kırım veriliyor ve alıyor, bunu herkesin bilmesi lazım" diye konuştu.

''İnşaatlar zaten belediyelerin işi''

İnşaatların zaten belediyelerin işi olduğunu söyleyen Özhaseki, Ankara'ya yönelik projeleri içerisinde 1-1,5 sene içerisinde yapılabilecek "Çocuk Köyü" gibi sosyal projelerin kendini heyecanlandırdığını söyledi. Millet bahçelerini de çok kısa bir sürede hayata geçirebileceklerini anlatan Özhaseki, metro hattı gibi projelere belediye bütçelerinin tek başına yetmeyeceğini, dünyadaki bütün metropollerde bu tip çalışmaların hükümetle iş birliği içerisinde yapıldığını söyledi.

Özhaseki, açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Bir taraftan her gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne laf atacaksınız, ağza alınmadık hakaretler edeceksiniz, elini sıkmamak için arka sokakları dolaşacaksınız. Peki metroyu nasıl yaptıracaksınız, bana söyler misiniz? Altın klozet de altın klozet... Haftada üç gün oradayım, bu çalışmalardan dolayı. Bir tane bile ne altın ne de sarıya boyanmış bir şey gördüm. Herkesin evinde kullandığı ne ise o, günahtır vallahi. Çok sade bir Cumhurbaşkanlığı ofisi var."


Geri Dön