26 / 04 / 2024

ankara yenimahalleye çocuk müzesi yapılıyor

ankara yenimahalleye çocuk müzesi yapılıyor

Her geçen gün yeni bir projeye imza atan Yenimahalle Belediyesi, inşaatına başladığı "Evrensel Değerler Çocuk Müzesi" için çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

Ankara Yenimahalleye'ye yeni meydan müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yenimahalle Belediyesi Meydan AVM önündeki etkinlik alanını yeniden projelendirdi.

Pursaklar Bayram Öztürk Çocuk Hastanesi 18.3 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Ankara 9. İcra Dairesi Müdürlüğü, Ankara ili Pursaklar ilçesi Pursaklar Mahallesi 95104 Ada 2 parselde yer alan Doktor Bayram Öztürk Çocuk Hastanesi'ni 18 milyon 260 bin TL'ye icradan satıyor...

Ankara'ya 13 yeni millet bahçesi geliyor!

AK Parti’nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki, açıkladığı 111 proje arasında kendisini en çok millet bahçesi yapmak, çocuk köyü ve kültür yolu projelerinin heyecanlandırdığını söyledi. 

Ankara Northland çocuk odaklı donatıları ile dikkat çekiyor!

Ankara’da seçkin eğitim kurumlarının “yeni üssü” haline gelen Ovacık’ta inşa edilen Northland projesi kreşinden, uçurtma çayırına kadar “çocuk odaklı” donatıları ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Atatürk Çocuk Yuvası'nın arazisi TBMM gündeminde!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, kapatılan Atatürk Çocuk Yuvası'nın arazisi ile ilgili planlamaları Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya sordu..

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Koruma Evi için konut alacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi; Çocuk Koruma Evi olarak kullanılmak üzere konut satın alacak...

Ankara Atatürk Çocuk Yuvası'nın arazisine ne yapılacak?

Ankara'da bulunan Atatürk Çocuk Yuvası Haziran'da kapatılacak. Bina ve 39 dönümlük araziye ne yapılacağı henüz netleşmedi. Tarihi yurdun, müze olarak korunması istendi.

Melih Gökçek'ten Anıtkabir'e yapılan çocuk parkı açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, bir kargo firması tarafından Anıtkabir’de tören alanının dışındaki bahçe bölümüne çocuk oyun parkı kurulmasına tepki gösteren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan’ı, “Atatürk’ün çocuk sevgisi' üzerinden eleştirdi.

Ankara Yenimahalle'ye Çocuk Müzesi inşa ediliyor!

Her geçen gün yeni bir projeye imza atan Yenimahalle Belediyesi, inşaatına başladığı "Evrensel Değerler Çocuk Müzesi" için çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden okullara malzeme desteği!

Okulların çimento, boya gibi inşaat malzemesi taleplerini yerine getiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, dersliklerin boyanması, bahçe düzenlemesi gibi teknik desteklerinin yanı sıra okul bahçelerine geleneksel çocuk oyunları çizerek destek de sağlıyor

Mamak’a 3 çocuk parkı daha!

Ankara Mamak Belediyesi, Boğaziçi, Mutlu ve Cengizhan mahallelerinde 3 çocuk parkının daha yapımına başladı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Parklar, mahallelerin nefes aldığı noktalardır" dedi.

Ankara Altındağ'da 40 dönümlük park için çalışmalar sürüyor!

Ankara Altındağ Belediyesi tarafından Çamlık Mahallesi'ne yapılan 40 bin metrekare büyüklüğündeki parkta son çalışmalar sürdürülüyor. Parkta koşu yolu, fitness alanı, çocuk oyun alanları ve dinlenme alanları bulunacak.

Prizma Çocuk Akademisi konut altı ticaret alanı olacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Etimesgut ilçesine bağlı Eryaman'daki 1.772 metrekarelik arsadaki Prizma Çocuk Akademisi yerine Konut Altı Ticaret Alanı amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği askıya çıktı...

ankara yenimahalleye çocuk müzesi yapılıyor Haberi

ankara yenimahalleye çocuk müzesi yapılıyor

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nin alt katında bin 600 metrekare alan üzerine inşa edilen müzede denetimde bulunan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, en kısa sürede yapımı tamamlanacak olan müzeyi inceledi.


MEB MÜFREDATINA UYGUN

Müze inşaatını gezen Yaşar, "Müzede oluşturulan tüm bölümler MEB müfredatına uygun, eğitimi destekler ve bilimsel içerikli olacak. Sağduyulu çözümler üretebilen, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerisi gelişmiş parlak zihinler bu müzede yetişecekler. Müze, aynı zamanda engelli ziyaretçilerin de kullanımına uygun olarak yapılmaktadır. Bizim amacımız bilim, sanat ve toplumla ilgili eğlenceli oyunlar, ilham verici sergiler ve çocukların bireysel farklılıklarına göre çeşitli keşfetme etkinliklerini içeren programlarla çocuklarımızın merak duygularını, hayal güçlerini, yaratıcılıklarını geliştirmek" dedi.


7 TEMEL DEĞER ÇOCUKLARA AŞILANACAK

7 temel değerin, 7 farklı kalıcı...