23 / 04 / 2024

ankara yıkım

ankara yıkım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da temelinde boşluk olduğu için çökme tehlikesi bulunan binanın yukarıdan makaslanarak yıkılacağını dile getirdi.

Ankara'da inşaatta duvar yıkıldı! 1 yaralı!

Ankara'da Melike Hatun Camii'nin alt katında inşa edilen yer altı çarşısında iş yerinin duvarı yıkıldı. Olay sonucunda 1 işçi yaralandı.

Ankara'da yüzler imar barışıyla güldü!

Ankara Yenimahalle Belediyesi tarafından imar barışı kapsamında iskansız binalar tek tek yıkılıyor. Bölgede 25 bin 196 konut ve 6 bin 645 işyeri olmak üzere toplamda 38 bin 486 hane imar affından faydalandı.

Ankara’da kentsel dönüşüm gündemde!

Ankara’da asbestli Havagazı Fabrikası’ndan sonra gerçekleşen kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binalar gündeme geldi. Binada önlem alınmadan yıkımların gerçekleştiği iddia edildi.

Ankara'da yıkım sırasında çöken bina gecekondunun üzerine devrildi!

Ankara'da kentsel dönüşüm çerçevesinde sürdürülen yıkım çalışmaları sırasında 5 katlı bir binada göçük meydana geldi. Yıkılan binanın yanındaki gecekondunun üzerine devrilmesi sonucu burada yaşayan engelli Öcal Çetinkaya göçük altında kaldı.

Ankara'daki yıkım zorlu geçiyor!

Ankara Dikmen Vadisi'nde yıkımlar zorlu geçiyor. Mahalle sakinleri yıkımı engellemek için yıkım ekiplerine zorlu anlar yaşatıyor...

Ankara Dışkapı Hastanesi için yıkım kararı geldi!

Başkent Ankara'da Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra oluşturulan Sağlık Yapıları Yıkım Değerlendirme Komisyonu'nun incelemesi sonucu Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Keçiören'deki Onbirler Apartmanı'nın yıkımına başlandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi ekipleri Ankara Keçiören'deki Onbirler Apartmanı'nın yıkımına başladı.

Ankara Açelya Apartmanı çevresinde 7 binanın yıkımı tamamlandı!

Ankara'da inşaat çalışması sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı etrafındaki riskli yapıların yıkım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki 7 binanın daha yıkımı tamamlandı.

Açelya Apartmanı çevresindeki binaların yıkımı bayrama kadar tamamlanacak!

Geçtiğimiz haftalarda istinat duvarında çökme meydana gelen Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çevresinde yer alan 11 apartman için yıkım kararı alınmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Gürgen yıkım işlemlerinin bayrama kadar biteceğini söyledi.

Açelya Apartmanı çevresindeki 10 bina için yıkım kararı!

Geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarında çökme meydana gelen Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çevresi lazer tarayıcılarla izlenmişti. İzlemeler sonucunda çevrede yer alan 10 bina için yıkım kararı alındı. 

İnşaat kazısında temeli kayan apartmanda yıkım başladı!

Ankara'da, yanına yapılan inşaatın temel kazısı sırasında temelinde kayma yaşandığı tespit edilen 8 katlı Açelya Apartmanı ve etrafında bulunan 20 bina çökme riskine karşı tahliye edildi. Güvenlik önlemlerinin alınmasında sonra binanın yıkımına başlandı.

Çankaya'da çökme riski olan binanın yıkım çalışmaları başladı! 

Ankara Çankaya'da çökme riski bulunduğu için boşaltılan binanın yıkımı kontrollü olarak yapılıyor.

Ankara'daki Ulus 100. Yıl Çarşısı binası yıkım işi ihale edildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle alınan kararı sonrasında binanın geri dönüşüm malzemeleri karşılığı yıkım işi ihalesinin tamamlandı.

Ulus 100. Yıl Çarşısı binası yıkım işi ihalesi yapıldı!

Ankara'da Ulus 100. Yıl Çarşısı binasının yıkım işi ihalesi tamamlandı. İhalenin Belediyenin sosyal medya hesaplarından ve ABB TV'den canlı olarak yayınlandı.

Pursaklar'da kaçak yapıların yıkımına başlandı!

Ankara Pursaklar Belediyesi'nce imara aykırı  ve izinsiz yapıldığı tespit edilen kaçak yapıların yıkımına başlandı. 

Ankara Adliyesi'nin yıkım kararı iptal edildi!

Melih Gökçek döneminde yapılan ve Ankara Adliyes’sinin yıkım çalışmaları sonrası Ulaşım Transfer Merkezi yapılmasını öngörülen imar planı, yargının kararı ile iptal edildi.

Mansur Yavaş: TOGO'nun yıkımı için başvuru yapacağız!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, " Hukukun işleyip işlemediğini görmek istiyorum. 30 günlük süre dolduktan sonra orası ruhsatsız hale geliyor. Belediye Encümeni’ne ceza kesilmesi ve yıkım için başvuracağız" dedi...

Uzungöl’de kaçak yapı yıkımına tepki!

Trabzon Uzungöl’de imar barışına uygun olmayan kaçak yapıların yıkımı devam ederken, Uzungöllü vatandaşlar eylemleri sürüyor. Yıkımlara tepki gösteren Uzungöl Platformu üyeleri seslerini Cumhurbaşkanına duyurmak için Ankara’ya gidiyor.

ankara yıkım Haberi

ankara yıkım

Önceki akşam Ankara'nın Çankaya ilçesinde 8 katlı binanın temelinde kayma meydana gelmiş bu nedenle bina tahliye edilmişti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da temelinde boşluk olduğu için çökme tehlikesi bulunan binanın yukarıdan makaslanarak yıkılacağını dile getirdi.

Bakan Soylu, Çankaya ilçesi İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta, inşaat çalışmaları nedeniyle istinat duvarının bir kısmı yıkılan ve çökme tehlikesine karşı boşaltılan binada inceleme yaptı. Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili birimleri ve Bakan Murat Kurum ile konuya ilişkin sürekli irtibat halinde olduklarını dile getirdi. Belediye ekipleri ile de görüştüklerini belirten Soylu, "Biraz sonra bina yukarıdan makaslanarak kesilmeye başlanacak. Binada da çökme var onun için mümkün olduğunca nasıl az hasarla bu binanın yıkılması sağlanabilir bu konuda teknik ekipler çalışıyorlar. Bu...