20 / 04 / 2024

Ankara-Yozgat-Sivas YHT güzergah

Ankara-Yozgat-Sivas YHT güzergah

Ankara-Yozgat-Sivas arası Yüksek Hızlı Tren projesinin ilk etabındaki altyapı çalışmalarının önemli bölümü tamamlandı. Çalışmaların Kırıkkale-Yerköy, Sorgun-Akdağmadeni kesiminde devam ettiği ifade edildi.

1 ay ücretsizdi: Ankara-Sivas YHT Hattı'nda bilet fiyatları açıklandı! İşte ücret tarifesi

Açılışa özel 1 ay ücretsiz seyahat imkanı sunulan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı yarından itibaren ücretli tarifeye geçecek. Peki bilet fiyatları ne kadar olacak? İşte Ankara-Sivas YHT Hattı ücret tarifesi...

Ankara-Sivas YHT hattı ne zaman açılacak? Bakan Adil Karaismailoğlu tarih verdi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu merakla beklenen Ankara-Sivas YHT hattımızı hizmete açılacağı tarihi duyurdu. İşte o tarih...

Ankara-Sivas YHT hattı TBMM gündeminde!

Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattının ne zaman işletmeye açılacağına ilişkin soru önergesi verildi. Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, konuyu meclis gündemine taşıdı. 

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Yapımı devam eden  Ankara-Sivas YHT Hattı'nın altyapı çalışmalarında yüzde 95 ilerleme kaydedildi. 

Ahmet Akın'dan Ankara-Sivas YHT projesine ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, çalışmaların hız kesmediği Ankara-Sivas YHT projesiyle ilgili rapor hazırlayarak projenin detaylarına ilişkin konuştu. Proje için 14 senede içinde 6 defa açılış tarihi duyuruldu ancak hala açılmadı.

Ankara-Sivas YHT hattının çalışmalarında son durum!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara-Sivas YHT hattı Balışeyh hızlı tren demiryolu inşaatında devam eden çalışmalarda incelemeler yaptı.

Ankara-Sivas YHT hattında son durum ne?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara-Sivas YHT hattı Balışeyh hızlı tren demiryolu inşaatında bazı incelemeler gerçekleştirecek.

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda ray serimi tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas YHT hattını bir an önce hizmete açmak amacıyla özverili şekilde çalıştıklarını belirtti.

Ankara-Sivas YHT hattında sona gelindi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara- Sivas yüksek hızlı tren (YHT) hattında incelemelerde bulundu. Karaismailoğlu, ''İnşallah bu yıl bitmeden Ankara'dan Sivas'a hızlı tren ile bağlanmış olacağız'' diye konuştu.

Ankara-Sivas YHT hattında tünelin sonunda ışık görüldü!

Ankara-Sivas YHT hattı projesiyle ilgili konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "400 kilometrelik Ankara-Sivas YHT hattında tünelin sonunda ışığı gördük. İki hattın sinyalizasyon ve elektrik işleri tamamlanma aşamasında. Hat serimi bitti, kaynak işleri devam ediyor" diye konuştu.

Yozgat'ta hızlı tren inşaatları meclis gündeminde!

Ankara-Yozgat-Sivas ve Yerköy-Kayseri hızlı tren projeleri ile Yozgat Bozok Havaalanı inşaatı meclis gündemine taşındı. CHP'li Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara-İstanbul YHT güzergahı fay hattına paralel mi planlanıyor?

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Öztunç, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni'nin güzergahının 30 kilometre boyunca Kuzey Anadolu Fay Hattı'na paralel gittiğini iddia etti...

Ankara-Sivas YHT 2020'de açılacak!

YHT hatlarının verimliliğini yükseltmek isteyen Ulaştırma Bakanlığı, bu kapsamda çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Çalışmaları süren Ankara-Sivas YHT 2020'de açılacak...

Ankara-Yozgat-Sivas YHT güzergah Haberi

Ankara-Yozgat-Sivas YHT güzergah

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ’Ulaşım ve iletişimde Yozgat’ adlı broşürde, Ankara-Tiflis bağlantılı İpek Yolu Hızlı Tren Projesi’nin ilk etabını oluşturan Kırıkkale-Yozgat-Sivas arasındaki 251 kilometrelik kesiminde altyapı inşaat çalışmalarına 2009 yılında başlanıldığı hatırlatıldı. Bugüne kadar 251 kilometre uzunluğundaki Yozgat’ın Yerköy ilçesinden başlayıp, Sivas Yıldızeli’ne kadar uzanan hattın 143 kilometrelik kesimindeki altyapı çalışmaları tamamlanarak, geçici kabulü yapıldı. 108 kilometrelik kesimde çalışmaların 3 ayrı kesimde devam ettiği ifade edildi. tamamlandığında Yozgat-Ankara arası ulaşımını 45 dakikaya düşürecek olan projeyle ilgili çalışmaların Kırıkkale-Yerköy, Sorgun-Akdağmadeni, Akdağmadeni-Yıldızeli arasında sürdürüldüğü, 850 milyon liraya ihale edilen projenin 2018 yılında tamamlanmasının planlandığı kaydedildi.


ANKARA-SİVAS 2 SAAT 51 DAKİKA

Toplam 602 kilometre uzunluğunda olan Ankara-Sivas demiryolu, güzergahı devam eden projenin devreye sokulmasıyla birlikte 141 kilometre kısalarak, Yozgat üzerinden 461...