24 / 04 / 2024

ankarada gayrimenkul fiyatlarında artış

ankarada gayrimenkul fiyatlarında artış

Gayrimenkul fiyatlarının son bir yılda yüzde 30'lara varan oranda artış gösterdiği Ankara, Suriye, Libya ve Nijerya gibi ülkelerden de yatırımcı alıyor. Ankara'nın şehirleşmeye ve özellikle altyapıya dönük çalışmaları son dönemde büyük hız kazandı...

Gayrimenkul fiyatları yüzde 50 düşer mi?

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam gayrimenkul fiyatlarında yaşanan yükseliş sonrası fiyatlarda düşüş yaşanma ihtimaline yönelik değerlendirmelerde bulundu.

İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı!

Emlak sitesi Rightmove tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı. Ülkede Konut fiyatları 2023 yılının Aralık ayında yüzde 1,1 artmıştı.

Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında rekor düşüş!

Konut fiyatlarında tarihi düşüşlerin yaşandığı Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında da yüzde 16,5 oranında düşüş yaşandı. Yaşanan bu durum ile ilgili olarak ülkenin ciddi bir emlak krizi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Gayrimenkul fiyatları düşmeyecek: Elinde nakit parası olanlar değerinin çok altında alım yapıp stokluyor!

Son zamanlarda gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artış satışların düşmesine neden oldu. Peki gelecek süreçte gayrimenkulde fiyatlar gerileyecek mi? Ceess Global Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sarıalioğlu, konuyu değerlendirdi. 

Konut fiyatlarında artış hızı geriliyor mu? Vatandaşlar 'Öyle değil' dedi!

Konut fiyatlarında reel artış hızı geriliyor. Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, rakamları X sosyal medya hesabından paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut fiyatlarında reel artış hızı düşüyor! Gerçekten öyle mi? Vatandaşlar ne diyor?

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, X sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamasında konut fiyatlarında reel artış hızı gerilemeye devam ettiğini belirtti. İşte Erdoğdu'nun o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Gayrimenkul sektöründe konut fiyatlarında nominal artış sürüyor...

Son zamanlarda yüksek fiyat artışları ve gayrimenkul piyasasında yer alan belirgin bir durgunluğa yol açarken, yükselen faiz oranları da yakın dönemde yatırım aracına dönüşen konutta fiyatları baskılıyor. İşte haberin detayları...

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira fiyatlarında deprem etkisi yaratacak düşüş!

Eylül ayında konut satışları yüzde 15 oranında düşerken, kira fiyatlarında da aylar sonra ilk defa düşüş yaşandı. Peki, fiyatlardaki düşüşün sebebi ne ve düşüş devam edecek mi? Gayrimenkul Uzmanı Alican Aktaş, konuya ilişkin tüm merak edilenleri cevapladı.

İkinci el konut fiyatlarında spekülasyona 349 bin TL ceza!

Gayrimenkul piyasasında fiyat spekülasyonu yapan kişiye 349 bin TL para cezası verildi. Ticaret Bakanı Yardımcısı Mahmut Gürcan, 2'nci el daire fiyatlarında köpük oluşturmaya çalışan spekülatörlerle mücadele çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmalarda bir kişiye 349 bin TL idari para cezası uygulandı

Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul'dan başlayan göç ve arsaya artan talep ile ilgili açıklamalarda bulundu. Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Silivri gayrimenkul piyasasında son durum ne? İşte İstanbul'un yükselen ilçesinde metrekare fiyatları!

Son dönemdeki konut projeleri atağıyla dikkat çeken Silivri ilçesi, 35 mahalleden oluşuyor. Peki Silivri gayrimenkul piyasasında son durum ne? İşte İstanbul'un yükselen ilçesinde kalem kalem metrekare fiyatları...

Gayrimenkul fiyatlarındaki artış yeni evli çiftleri zora soktu!

Gayrimenkul fiyatlarının gün geçtikçe artması yeni evli çiftleri de zor soktu. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre,  aileleriyle birlikte yaşamayı planlayan çiftlerin sayısında artış gözlendi.

Almanya'daki gayrimenkul fiyatlarında artış hız kesmiyor!

Alman Merkez Bankası Bundesbank, Şubat ayı değerlendirmesinde tekrar gayrimenkul sektöründeki fiyat yükselişine ilgi çekti. 2020 senesinde yaşandığı gibi 2021 senesinde de emlak fiyatlarında değerinin üstünde bir yükseliş gerçekleştiği gözlemlendi.

ankarada gayrimenkul fiyatlarında artış Haberi

ankarada gayrimenkul fiyatlarında artış


Başkent Ankara'nın şehirleşmeye ve özellikle altyapıya dönük çalışmaları son dönemde büyük hız kazandı. Kamu kurumlarının yoğun olduğu kentte üniversitelerin varlığı da kentin gayrimenkul piyasasına olumlu yansıyor. Gayrimenkul fiyatlarının son bir yılda yüzde 30'lara varan oranda artış gösterdiği Ankara, Suriye, Libya ve Nijerya gibi ülkelerden de yatırımcı alıyor. 


Türkiye'nin İstanbul'dan sonraki en büyük ili başkent Ankara, idari ve siyasi konumu nedeniyle çok önemli bir çekim merkezi. Şehirleşmeye dönük hamleler hız kesmiyor. Bu da mevcut gözde semtlerin yanı sıra yeni fırsat bölgelerinin de doğmasına neden oluyor. 



Kentin yıllardır önemli bölgelerinden olan Çankaya, son dönemde yeniden ön plana çıktı. Son yıllarda planlı yapılaşma çalışmalarının hız kazandığı Etlik, Keçiören ve Eryaman gibi bölgeler de gözde bölgeler arasında yer alıyor. 



Suriye, Nijerya, Libya gibi ülkelerden gelen yabancıların...