29 / 03 / 2024

ankarada tarih müzesi varmı

ankarada tarih müzesi varmı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Melih Gökçek de 2014 yerel seçim kampanyasını başlattı. Gökçek, Ankamall karşısında itfaiye binasının bulunduğu yerde İnanç ve Tarih Müzesi yapılacağını söyledi...

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi'nin tarih müzesi olması için öneri!

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 1570 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde bulunan Sıbyan Mektebi'nin tarih müze olması için öneride bulundu.

İzmit Atatürk Müzesi yarın açılıyor!

‘Tarih Koridoru’ projesi kapsamında restore edilen Yeşil Konak içerisindeki Atatürk Müzesi yarın açılıyor...

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir'in Avanos ilçesinde hayata geçirilen Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi.

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir Avanos'ta yaptırılan Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi...

Panorama müzesi görücüye çıktı!

Turizm Derneği ve Panorama 25 Aralık Müzesi Tarih Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu, inşaatı devameden Panorama Müzesi ile ilgili konuştu.

Rami Kışlası şehir müzesi olacak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Rami Kışlası'nı"Tarih ve Medeniyet ile Eyüp El Ensari Panorama Müzesi”ni de içeren şehir müzesi yapacaklarını açıkladı.

Bursa Bıçakçılık Müzesi açılıyor!

Tarih başkenti Bursa’yı, müzecilik anlamında da öncü bir kent haline getiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, tamamlanma aşamasına gelen Bıçakçılık Müzesi'ni hizmete açıyor.

Samsun Kuvayi Milliye Müzesi açılıyor!

Milli mücadelenin kıvılcımının yakıldığı Samsun’da, düşmana karşı direnişin ilk planlarının hazırlandığı gizli karargahı Kuvayi Milliye Müzesi’ne dönüştüren Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehitlerin de yaşatılacağı bu önemli tarih ve kültür abidesini halkın hizmetine açmaya hazırlanıyor.

Bursa Vakıf Kültürü Müzesi açılış için gün sayıyor!

Tarih başkenti Bursa’yı, müzecilik anlamında da öncü bir kent haline getiren Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı’dan günümüze vakıflar ve vakıf eserlerini anlatan Vakıf Kültürü Müzesi’nin açılışı için gün sayıyor.

Panorama 1326 Bursa Tarih Müzesi şekilleniyor!

Belediye Başkanı Dündar: "Panorama 1326 Bursa Tarih Müzesi, Osmangazi Belediyesinin en büyük bütçeli en ciddi yatırımı. Bursa'yı Bursa dışına taşıyacak bir proje" dedi.

GÜ ve YDÜ Milli Tarih Müzesi oluşturacak!

Girne Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyetleri ortak kararları doğrultusunda Kıbrıs Türk tarihine ışık tutacak Milli Tarih Müzesi oluşturuluyor.

Panorama 1326 Bursa Müzesi altın belgeli ilk bina olacak!

Osmangazi Belediyesi'nin vizyon projelerinden biri olan Panorama 1326 Bursa Tarih Müzesi, Bursa'nın güvenli yeşil bina kategorisinde TSE tarafından verilen 'Altın Belgeli' ilk binası olacak.

Bursa Panorama 1326 Tarihi Müzesi ilk altın belgeli bina olacak!

Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’ya değer katacak vizyon projelerinden biri olan Panorama 1326 Bursa Tarih Müzesi, Bursa’nın güvenli yeşil bina kategorisinde TSE tarafından verilen ‘Altın Belgeli’ ilk binası olacak.

ankarada tarih müzesi varmı Haberi

ankarada tarih müzesi varmı


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Melih Gökçek de 2014 yerel seçim kampanyasını başlattı. Ankara ile ilgili daha önceki çalışmaların anlatıldığı kısa filmin ardından Melih Gökçek'in hayatı kendi sesiyle hazırlanan sinevizyon gösterimiyle tanıtıldı.


Gökçek, Ankamall karşısında itfaiye binasının bulunduğu alana yapılması planlanan İnanç ve Tarih Müzesi'nin de "ferman", "tarih", "bilim", "Kur'an mucizeleri" bölümlerinden oluşacağını kaydetti.


Gökçek, Ankara'nın dört bir yanındaki termal su kaynaklarının kullanılmasının sağlanması için "termal su projesi" hazırladıklarını bildirerek, Ankara Büyükşehir Belediyesinin il sınırları içindeki tüm altyapıları bedava yapacağını ve termal turizmi teşvik edeceğini aktardı.


Çok amaçlı kongre merkezi projesinden de söz eden Gökçek, ayrıca 333 metre yüksekliğinde yapılması planlanan kulenin de Ankara'nın simgesi olacağını vurguladı.


Tarımsal kalkınma projesi kapsamında Ankara'ya yeni katılan ilçelerde tarım ve...