28 / 03 / 2024

ankaraya lastik fabrikası

ankaraya lastik fabrikası

Abdülkadir Özcan (AKO) AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan da Başbakanlık Yatırım Ajansı'nın girişimleriyle Japonya'nın önemli lastik firmalarından biri olan Sumitomo'dan ortak lastik fabrikası yatırımında bulunmak üzere teklif aldıklarını anlattı

Sumitomo lastik fabrikası ilk etapta 650 kişiyi istihdam edecek!

Çankırı'da yapımı tamamlanan Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Erdoğan, fabrikada ilk etapta 650 kişinin istihdam edileceğini, kısa zamanda bu sayının 2 bin kişiye kadar çıkacağını söyledi.

Çankırı'da 516 milyon dolarlık lastik fabrikası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japon lastik devi Sumitomo'nun Çankırı'da inşa ettiği 516 milyon dolarlık fabrikanın açılışını yaptı.

Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası'nın açılışı gerçekleşti!

Türk-Japon ortaklığında Çankırı’da kurulan lastik fabrikasını açan Cumhurbaşkanı Erdoğan yabancıları yatırıma çağırdı. Erdoğan “Kapımız yatırımcılara açık gelin geleceğe birlikte yürüyelim” dedi.

Çankırı Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankırı'da Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası'nın açılış törenine katıldı. Erdoğan, "Ne yaparlarsa yapsınlar bizi 2023 hedefimizden alıkoyamayacaklar" dedi.

Sumitomo Rubber AKO 516 milyon dolara mal oldu!

Japon ortaklığı ile kurulan lastik fabrikası Sumitomo Rubber AKO'nun açılışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Çankırı'da yapıldı. Fabrikanın 516 milyon $'a mal olduğu belirtildi.

Japon lastik devi Sumitomo fabrikası Çankırı'da açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japon lastik devi Sumitomo'nun Çankırı'da inşa ettiği 516 milyon dolarlık fabrikanın açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çankırı'ya konut sözü!

Çankırı'da dün Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası'nın açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fabrikadaki işçiler için fabrikaya yakın bir bölgede TOKİ'nin konut yapacağı sözünü verdi.

Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası hizmete girdi!

Çankırı'da yapımı tamamlanan Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı açılış töreniyle hizmete girdi. Türk-Japon ortaklığıyla faaliyete geçen fabrikanın açılış töreninde, Türk ve Japon milli marşları çalındı.

Çankırı Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikası bugün açılıyor!

Türk-Japon ortaklığı ile kurulan lastik fabrikası Sumitomo Rubber AKO bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Fabrikada 2 bin kişiye istihdam edilecek.

Çankırı'da 144 tesisin açılış töreni 14 Ekim'de yapılacak!

Çankırı'da, aralarında Türk-Japon işbirliği ile kurulan lastik fabrikasının da bulunduğu 144 tesis için, 14 Ekim'de toplu açılış töreni düzenlenecek.

Reysaş GYO Sakarya'daki Montaj Fabrikası'nın ruhsatını aldı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Sakarya Arifiye'de yer alan 8 bin 584,68 metrekare arsa üzerinde Otomobil Fabrikasının jant ve lastik birleşimleri için inşa edilecek 5 bin 544,39 metrekare Montaj Fabrikası'nın inşaat yapı ruhsatını aldı.

Japonların hayata geçirdiği Çankırı'daki lastik fabrikasının inşaatı tamamlandı!

Türk-Japon ortaklığıyla Çankırı'da inşa edilen lastik fabrikası, deneme üretimi yaptı. Sumitomo Rubber Industries Yönetim Kurulu Başkanı Tetsuji Mino, gazetecilere yaptığı açıklamada, deneme üretimini gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını söyledi..

Çankırı'da inşa edilen lastik fabrikası Nisan'da açılacak!

Türk-Japon ortaklığıyla Çankırı'da inşa edilen lastik fabrikası inşaatının yüzde 99'u tamamlandı. Fabrikanın nisanda hizmete açılması planlanıyor. Vali Özcan, "İnşallah nisan ayı bizim bayramımız olur" dedi.

ankaraya lastik fabrikası Haberi

ankaraya lastik fabrikası

 Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''Asya'nın en doğusunda olan Japonya ve en batısında olan Türkiye, Asya'nın iki yakasını bir araya getirecek'' dedi. 

     Bakan Çağlayan, Sumitomo Rubber Firması ile Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik AŞ'nin, Çankırı'ya 516 milyon dolar yatırımla üretim tesisi kurmasına ilişkin protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, bu yatırımlarla Asya'nın en doğusunda olan Japonya ve en batısında olan Türkiye'nin, Asya'nın iki yakasını bir araya getireceğini söyledi. 

     Çağlayan, Japonya ekonomisinin şu anda içinde bulunduğu durgunluktan çıkış yolu olarak Türkiye ekonomisine kenetlenmeyi hedef olarak seçtiğini belirtti. 

     Avusturya ziyaretini hatırlatan Çağlayan, ''Avusturya şu anda Türkiye'ye yatırımlar konusunda son derece kararlı, aynı çabayı ümit ediyoruz ki Japon firmalarında da göreceğiz'' ifadesini kullandı. 

     Çağlayan, şu ana kadar Japon firmalarının Türkiye'ye 758...