26 / 04 / 2024

antalaya turizm mi düşüştemi

antalaya turizm mi düşüştemi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok ve Yönetim Kurulu Üyelerini ağırladı.

Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildi...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, tarafından yapılan açıklamada 2023 senesinde Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildiği kaydedildi.

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

Çeşmi Gayrimenkul Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu! 

Çeşmi Gayrimenkul Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Murat Sabah tarafından kuruldu.

Bankalar ve BDDK turizm tesislerinin yabancılara geçmesi için mi çalışıyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Bankalar ve BDDK turizm tesislerinin yabancılara geçmesi için mi çalışıyor" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 12 maddelik analizi...

Çanakkale'de fay hattı üzerine Termal Turizm Merkezi mi yapıldı?

2006'daTermal Turizm Merkezi statüsü verilen fakat 13 Eylül 2019 tarihinde iptal edilen Çanakkale-Çan-Etili-Tepeköy Termal Turizm Merkezi'nin statüsünün bölgedeki fay hattı sebebiyle iptal edildiği ortaya çıktı.

Ömer Ünal kaçak binalar için turizm belgesi mi aldı?

İddialara göre Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, yaptığı kaçak binalar için önce turizm belgesi aldı, daha sonra da imar barışından faydalanmak için 100 bin TL’ye yakın para yatırarak yasal hale soktu. 

Kıyılardaki yapılaşma sorunu çözülecek mi?

"İş işten geçtikten sonra adına ‘Turizm Terör Örgütü’ mü denir, yoksa başka isim bulunarak mücadeleye mi başlanır, bilemem. Bildiğim tek şey ‘Kıyılarda da paralel bir yapılanma’ olduğu yönünde."

Lara Kent Parkı turizm tesisine tahsis edilecek mi?

Lara Kent Parkı'nın yeniden turizm tesisine tahsis edilmesine yönelik bakanlığın talebini görüşen ATVKBK, 3 bin 600 dönüm ormanlık alan içinde kalan 'Etkileme Geçiş Alanı'nın değerlendirmesini bir başka bahara bıraktı.

Mega projeler İstanbul'un turizm haritasını değiştirir mi?

Üçüncü havalimanı, Finans Merkezi, Avrasya Tüneli ve Sabiha Gökçene ikinci pist hayata geçtiğinde İstanbul'un turizm haritası da değişecek gibi görünüyor.

3.derece sit alanına ev yapılabilir mi?

Sit alanları özelliklerine göre türlere ve derecelere ayrılıyor. Bu alanlardaki yapılaşma şartları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kanun, yönetmelik ve tebliğler ile açıklanıyor. Peki, 3.derece sit alanına ev yapılabilir mi?

Dünya Turizm Örgütü verilerine göre Türkiye turist sayısında 6. sırada!

Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Turizm Örgütü'nün verilerine göre Türkiye geçen yıl 39.8 milyon turist çekerek dünyada 6. sırayı aldı. İlk sırada 83.7 milyon ile Fransa yer alıyor.

Turaş Turizm Edirne Ofisi açıldı!

TURAŞ Turizm ve Seyahat Acentesi'nin Edirne Ofisi'nin açılışında konuşan Şahin, bir yerin gelişmişliğinin banka ve seyahat acentesi sayısıyla belirlendiğini söyledi.

3. derece sit alanına inşaat izni verilir mi?

Sit alanları Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca koruma altına alınmış, yapılaşamaya izin verilmeyen, izinlerin ise belirli kurallar dahilinde verildiği alanlar olarak tanımlanıyor. Peki, 3. derece sit alanına inşaat izni verilir mi?

antalaya turizm mi düşüştemi Haberi

antalaya turizm mi düşüştemi

ATSO yönetim kurulu sayman üyesi Hüseyin Barut, yönetim kurulu üyeleri Erol Erkan ve Ayhan Kızılsavaş'ın da katıldığı förüşmede, Antalya ekonomisi, ve ent kültürü konuşuldu. Antalya'da kent kültürünü güçlendirme yönünde adımlar atılması gerektiğini söyleyen ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, bu çalışmaların en önemli ayaklarından birisinin kent merkezinde tarihi dokuya sahip çıkmak olduğunu söyledi. 

Kaleiçi ve Balbey Mahallesi'ni içeren projelerin tarihi dokuyu kurumanın yanı sıra kent merkezine büyük cazibe kazandıracağını kaydeden Başkan Davut Çetin, Kaleiçi'nin ve Balbey'in cazibesinin artırılması turizmden elde edilen katma değerin artırılması ve cadde ticareti kültürünün yerleşmesi için son derece önemli. Bunun için de tüm kurumların elini taşın altına koyması gerekiyor. Kaleiçi'nde ve Balbey'de yıkılması gereken 50 nin üzerinde betonarme bina ve restorasyonu yapılması gereken çok sayıda metruk...