20 / 04 / 2024

Antalya turizmindeki düşüş ekonomiyi kötü etkileyecek!

Antalya turizmindeki düşüş ekonomiyi kötü etkileyecek!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok ve Yönetim Kurulu Üyelerini ağırladı.



ATSO yönetim kurulu sayman üyesi Hüseyin Barut, yönetim kurulu üyeleri Erol Erkan ve Ayhan Kızılsavaş'ın da katıldığı förüşmede, Antalya ekonomisi, ve ent kültürü konuşuldu. Antalya'da kent kültürünü güçlendirme yönünde adımlar atılması gerektiğini söyleyen ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, bu çalışmaların en önemli ayaklarından birisinin kent merkezinde tarihi dokuya sahip çıkmak olduğunu söyledi. 

Kaleiçi ve Balbey Mahallesi'ni içeren projelerin tarihi dokuyu kurumanın yanı sıra kent merkezine büyük cazibe kazandıracağını kaydeden Başkan Davut Çetin, Kaleiçi'nin ve Balbey'in cazibesinin artırılması turizmden elde edilen katma değerin artırılması ve cadde ticareti kültürünün yerleşmesi için son derece önemli. Bunun için de tüm kurumların elini taşın altına koyması gerekiyor. Kaleiçi'nde ve Balbey'de yıkılması gereken 50 nin üzerinde betonarme bina ve restorasyonu yapılması gereken çok sayıda metruk bina bulunuyor. Bu iki bölgenin doğru projeler ile ele alınması gerekiyor.Biz ATSO olarak bu vizyon doğrultusunda sembolik bir adım attık. Kaleiçi'nde yıkılmaya yüz tutmuş tarihi bir binayı satın aldık ve restore ediyoruz. Kısa zaman sonra açılacak olan ATSO Kaleiçi Evi bölgede örnek oluşturacak bir proje. Bunu yapmaktaki amacımız Antalya'nın önemli kurumlarını ve markalarını da Kaleiçi'ne çekmek için öncü olmak dedi. 


TURİZM ÇEŞİTLENDİRİLMELİ 

Antalya'da pek çok sektörün turizmden beslendiğini de ifade eden Başkan Davut Çetin, bu yıl turizmde yaşanan düşüşün kent ekonomisine olumsuz yansıyacağını söyledi. Bu tur etkileri en aza indirmek için turizmde çeşitlendirmenin önemli olduğunu kaydeden Başkan Çetin, Antalya'da turizm, birçok sektörü yakından ilgilendirdiği için turizmde yaşanan her düşüş ticarete ve kent ekonomisine önemli zarar veriyor. 

Maalesef turizmde pazar ve ürün çeşitliliğimiz potansiyelimizin altında. Rusya ve Almanya pazarı gelen turistin yarıdan fazlasını oluşturuyor. Haliyle bu iki ülkede yaşanan herhangi bir sorun direkt olarak turizm sektörümüzü etkiliyor. Bu tip krizlerin nispeten ufak hasarlarla atlatması için turizmde pazar çeşitliliğini oluşturmamız gerekiyor. Bunun için de kırsal turizm, spor turizmi, kongre turizmi gibi alternatif turizm ürünlerini daha etkin hale getirmemiz gerekiyordedi. 


Antalya Son Haber





Geri Dön