20 / 04 / 2024

antalya kira 2019

antalya kira 2019

Antalya’da kiralar 3. çeyrekte 2. çeyreğe göre 10,5 puan arttı, yıl sonuna kadar da 9,06 puan artış bekleniyor.

Antalya Migros AVM 10 yıllığına kiraya verilecek! Yıllık kira bedeli dudak uçuklattı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Konyaaltı’nda yer alan Migros AVM’yi 10 seneliğine kiraya vermek için ihaleye çıktı. Söz konusu alışveriş merkezi için ilk yıl kira bedeli 270 milyon Türk Lirası artı KDV şeklinde açıklanırken kiralama ihalesi 29 Şubat tarihinde yapılacak.

Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? Mega kent İstanbul'da da ucuz kiralık ev için tarih verildi!

Antalya’da başlayan tersine göç sebebiyle kiralık ev bedelleri düştü. Peki Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? İstanbul'da da kiralık ev fiyatları düşer mi? İşte uzman isimlerin açıklamaları...

Konut kira fiyatlarındaki artıştan mağdur olan kiracılar rotayı Ankara'ya çevirdi! Antalya'dan Meclis'e yürüyorlar...

Antalya'da artan konut kira fiyatları nedeniyle mağdur olan yüzlerce kişi tarafından kurulan 'Kiracılar Dayanışması Platformu'nun 16 üyesi, hazırladıkları 36 maddelik dosyayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) siyasi partilere sunmak için yola çıktı.

Konut kira fiyatları bir yılda yüzde 136 arttı! En çok Muğla, İstanbul ve Antalya etkilendi

Türkiye genelinde konut kira fiyatlarında 1 yıllık değer artışı yüzde 136 seviyesinde gerçekleşti. Bu kapsamda metrekare bazında en çok artış, Muğla, İstanbul ve Antalya illerinde oldu.

Antalya Konyaaltı Belediyesi'nden kira müjdesi

Antalya Konyaalatı Belediyesi, Mayıs ayı Olağan toplantısında Mayıs ayı için esnaflardan kira ödemesi alınmamasına karar verildi. 

Antalya otogar esnafından kira indirimi talebi!

Antalya Otogarı’nda faaliyet gösteren faaliyet Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yüzde 50 oranında kira indirimi yapılması yönünde talepte bulundu.

Antalya Kepez kentsel dönüşüm projesinde kira yardımı krizi! 

Antalya'nın Kepez ilçesinde devam eden kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri kendilerine 5 aydır kira yardımı yapılmadığını dile getirdi. 

Antalya'da kiracılar ve mülk sahiplerinin kira sorunu büyüyor!

Antalya’da salgın sürecinde kapalı kalan restoran, kafe ve eğlence işletmeleri, kredi borçlarını krediyle öderken, icralık olanlarda arttı. AVM’lerde faaliyetteki restoran sahiplerinin, yüksek kira bedelleri sebebiyle ayrılmak istemelerine rağmen sözleşmeler sebebiyle ayrılamadığı belirtildi.

Torunlar GYO Antalya arsaları 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Antalya Arsalar 2019 Yıl sonu değerleme raporunda 13 Temmuz 2020 tarihinde revizyon yapıldı...

Antalya kira endeksi en fazla artan şehir oldu!

Endeksa ve Hürriyet Emlak işbirliğiyle hazırlanan 2020 1. çeyrek kira endeksi verilerine göre, 5 büyük şehir içerisinde kira endeksi en fazla artan şehir, Antalya olarak kaydedildi. Antalya'da kira endeksi bir önceki çeyreğe göre 9,38 puan arttı...

Antalya Büyükşehir esnafın kira talebini reddetti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, esnafın işyeri kirasının kamu tarafından ödenmesi çağrısı yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi bu çağrıya rağmen kiracısı esnafın ‘kira almayın’ talebini reddetti.

Adalet Bakanlığı 2019'da 2 cezaevi ve 94 adliye binasına kira ödüyor!

Adalet Bakanlığı, 2019 Yılı Faaliyet Raporu’nda gayrimenkul bilgilerini yayınlandı. Rapora göre, bakanlık 2 ceza ve infaz kurumu, 94 adliye binasına kira ödüyor.

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın 2019 olağan genel kurul toplantısı 19 Mart'ta!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın 2019 olağan genel kurul toplantısı 19 Mart 2020 tarihinde gerçekleşecek...

antalya kira 2019 Haberi

antalya kira 2019

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksacom, HurriyetEmlakcom işbirliğiyle 2019 3. çeyreğine ilişkin kira endeksini hazırladı. 2019 3. çeyrekte kira endeksi Türkiye genelinde bir önceki çeyreğe göre 1,43 puan düştü. Türkiye'nin gözbebeği Antalya’da ise kiralar 3. çeyrekte 2. çeyreğe göre 10,5 puan arttı, yıl sonuna kadar da 9,06 puan artış olması bekleniyor. Antalya’da ortalama birim kira 12 TL/metrekare, ortalama kira 1.334 TL, geri dönüş süresi 17 sene olarak gerçekleşti. 

Korkuteli’de 5 TL/metrekare, Konyaaltı’nda 17 TL/metrekare

Antalya ilçelerinde ortalama birim kiralara bakıldığında en düşük fiyatlı ilçeler 5 TL/metrekare birim kira ile Korkuteli, 6 TL/metrekare ile Kumluca ve Serik, 7 TL/metrekare ile Demre, Elmalı, Finike ve Gazipaşa olurken, en yüksek fiyatlı ilçeler 13 TL/metrekare ile Kemer ve Muratpaşa, 15 TL/metrekare ile Alanya, 16 TL/metrekare ile Kaş ve 17 TL/metrekare ile de Konyaaltı oldu....