18 / 04 / 2024

Antalya Kırcami planı son durum

Antalya Kırcami planı son durum

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada, Muratpaşa Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilen Kırcami imar uygulaması ve 18 uygulaması çalışmalarını önümüzdeki Perşembe günü encümende onaylayacaklarını müjdeledi.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Antalya Kırcami’nin imar planı sorunu çözüldü mü?

Antalya'da Muratpaşa ilçesinde bulunan Kırcami bölgesini de kapsayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planının hazırlanacağı bildirildi. 

Antalya Kırcami imar planı evet oyu aldı!

Antalya Kırcami'nin imar planı için oylama yapıldı. Muratpaşa Belediyesi’nin imar plan çalışmaları için yaptığı referandumda 4 bin 527 ‘Evet’, 692 ‘Hayır’ oyu çıktı. 

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına sunulacak!

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına göre belli olacak. Halk oylamasının 2 Ocak'ta yapılacağı belirtildi.

Filistinliler'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkım planı için protesto gösterisi!

Filistinliler İsrail'in Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ndeki yıkım planı için protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Muratpaşa Kırcami’de ilk inşaat için ruhsat verildi!

Antalya Muratpaşa Belediyesi, Kırcami bölgesinde hayata geçirilecek imar planları kapsamında ilk inşaatın ruhsatını yüklenici firmaya teslim etti. 

İstanbul depremi için 'Büyük İstanbul Planı' hazırlıyoruz!

Depreme karşı hazırlıklara başladıklarını söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, "Olası büyük İstanbul depremi için büyük İstanbul planı hazırlıyoruz." dedi.

Kırcami'nin imar planı için tarihi gün!

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kırcami Planlaması ile inşaata esas ilk çapı, Kırcami Mahallesi sınırları içinde bulunan 13 bin 100 metrekarelik 28283 ada 1 parsel için verildiğini söyledi.

Muratpaşa Kırcami'nin imar planları meclis gündeminde!

Antalya Muratpaşa Belediye Meclisi, 481 futbol sahası büyüklüğünde bulunan Kırcami bölgesinin imar plan revizyonunu görüşmek için tek gündemle olağanüstü toplandı.

Muratpaşa Kırcami'nin imar planları için olağanüstü toplanıyor!

Antalya Muratpaşa Kırcami'nin imar planları için olağanüstü 13 Temmuz Cumartesi saat 10.00'da toplanıyor.

Antalya Kırcami'nin imar planı revizyonları kabul edildi!

Kırcami bölgesinin imar planı revizyonları Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı'nda kabul edildi.

Kırcami revizyon plan teklifi Büyükşehir'de!

Antalya Muratpaşa Belediyesi Muhtarlar Meclisi düzenlendi. Toplantıda Kırcami bölgesine ilişkin imar planlarına ilişkin konuşuldu.

Kırcami imar planı iptal edildi!

Antalya’da 30 yıl sonra sorunu çözülen Kırcami imar planı, Şehir Plancıları Odası’nın itirazı üzerine iptal edildi. Hayali suya düşen 15 bin mülk sahibi alınan karara isyan etti.

Antalya Kırcami planı son durum Haberi

Antalya Kırcami planı son durum

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilen Kırcami imar uygulaması ve 18 uygulaması çalışmalarını önümüzdeki Perşembe günü encümende onaylayacaklarını söyledi. Başkan Türel, “7-8 ayda biten imar uygulaması, 18 uygulaması çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi’nde 7-8 günde tamamlayarak, dünya rekorlarına imza atacak kadar hızlı bitiriyoruz. Kırcami deyince akan sular durur” diye konuştu.

Türel, Danıştay’ın Kırcami planının iptali istemiyle açılan davada İdare Mahkemesi lehinde karar vererek Kırcami’nin önünü açtığını söyleyerek “Danıştay nezdinde ilk defa Kırcami aleyhinde bir karar çıkmamış oldu. Artık Danıştay’da da elimizde emsal gösterebileceğimiz Kırcami’nin imar planları lehine bir kararımız var” dedi.

Başkan Menderes Türel, Kırcami imar uygulaması ile ilgili süreci şöyle anlattı: “O dönemde hatırlarsınız ben Kırcami imar planları ile ilgili yapılması gereken bütün adımları atmak...