19 / 04 / 2024

antalyada otellerin doluluk oranı

antalyada otellerin doluluk oranı

İstanbul'da 5 yıldızlı bir otelde fiyat ortalama 299 liraya gerilerken İzmir'de 225 liraya indi. Türk turistlerin 2015 yılında lüks otellerde konaklamak için ne kadar ödeme yaptıkları ortaya çıktı.

Ömer Niziplioğlu: Akdeniz'de bazı bölgelerde oteller hiç açılmadı!

Ulikad Başkanı Ömer Niziplioğlu, ''Türkiye’de turizm komada. Yurt dışına gidemeyen Türkler iç turizme yöneldi ancak bu yeterli değil. Otellerin doluluk oranları yüzde 20-30’larda. Bazı bölgelerde oteller hiç açılmadı bile” dedi.

Kongre turizm sektörünün lokomotifi İstanbul!

Toplantı ve kongre turizmi otellerin doluluk oranını etkiliyor. Kapasite ve ziyaretçi sayısıyla turizm sektörünün büyüyen pazarları arasında toplantı ve kongre turizmi geliyor. 

İstanbul'da 191 yeni otel inşa ediliyor!

Turizm tarihinin en zor dönemini yaşadığı bu dönemde Türkiye ve İstanbul’daki otellerin doluluk oranı yüzde 50’ye indi. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre İstanbul’da inşaatı devam eden bakanlık belgeli konaklama tesisi sayısı 191. Dolduramadığımız otellere yenileri ekleniyor.

İstanbul'a 199 yeni otel yatırımı yapılıyor!

İstanbul’da otellerin doluluk oranı yarı yarıya inmişken yeni tesis yatırımlarında tam bir patlama yaşanıyor. Yatak sayısını yüzde 47.7 artıracak 199 adet yeni tesis inşa halinde.

Türkiye'deki otellerin doluluk oranı yüzde 3 düştü!

"Ağustos 2015 Ülke Performans Raporu"na göre, Türkiye genelinde ağustos ayı otel dolulukları, geçen yılın aynı dönemine göre düştü.

Kış döneminde otellerin yüzde 65'i kapanacak!

TÜRKİYE Turizm Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, bayram tatiliyle doluluk oranı yüzde 90'a ulaşan otellerin okulların açılmasıyla yüzde 75'e düşeceğini söyledi.

Safranbolu'ya bayramda 70 bin turist gelecek!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu'daki otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Belediye Başkanı Necdet Aksoy, "Günübirlikçilerle 4 günlük bayram tatilinde 70 bin misafiri yakalarız" dedi.

Batılı turist sayısı otellerin cirosunu yüzde 20 düşürdü!

Küçük Oteller Derneği'nin üyeleri ile gerçekleştirdiği yılın ilk altı ayını kapsayan 2015 anket sonuçları açıklandı. Doluluk oranını artıran otellerin yüzde 20'si ciroda düşme yaşadığı belirtildi.

İstanbul'da otellerin doluluk oranı yüzde 58'e düştü!

Evler ve odalar turiste kaçak olarak kiralanınca İstanbul'da otellerin doluluk oranı % 58 ’e düştü. Fiyatlar dip yaptı.

İstanbul'da otellerin doluluk oranı yüzde 65'e geriledi!

Türkiye'nin en fazla turist çeken şehri İstanbul'da her köşe başına bir otel dikilmesi, oda fiyatlarının yanı sıra doluluk oranlarını da vuruyor. Megakent'te otellerin doluluk oranı yüzde 65'e geriledi.

Baraj doluluk oranları 26 Ocak 2015!

İstanbul'da etkili olan yağışlar barajlarında su seviyesini yükseltti Özellikle, Darlık ve Pabuçdere Baraj Havzaları'na düşen yağışlar sonucu İstanbul Barajları'nın doluluk oranı 26 Ocak 2015 itibariyle yüzde 85.06 oranına ulaştı.

Otellerdeki doluluk oranı yüzde 2,2 düştü!

Türkiye'de 2014 yılında otellerdeki doluluk oranının yüzde 2.2 düşüşle yüzde 62'ye geriledi. Türkiye genelinde ortalama günlük satılan oda bedeli de yüzde 3.7 düşüşle 105,9 euro olarak gerçekleşti

Baraj doluluk oranları son durum 24 Ocak 2015!

İSKİ verilerinden derlenen bilgilere göre, kente su sağlayan barajlardaki mevcut su hacmi artmaya başladı. İstanbul barajlarının doluluk oranları 24 Ocak 2015 tarihi itibari ile 84.69'ye ulaştı.

antalyada otellerin doluluk oranı Haberi

antalyada otellerin doluluk oranı
Yapılan araştırmaya göre, en uygun fiyatlı lüks oteller İzmir ve Ankara'da bulunuyor. Bu şehirlerde 5 yıldızlı bir otelde gecelik konaklama için geçen yıl ortalama 225 lira ödendi. Fiyatlar, bir önceki yıl ile kıyaslandığında İzmir'de yüzde 9, Ankara'da yüzde 8 düşüş yaşandı. En uygun fiyatlı 4 ve 5 yıldızlı otellerin bulunduğu şehirler sıralamasındaİstanbul üçüncü sırada yer aldı. İstanbul'da da fiyatlarda düşüş yaşandı. İstanbul'daki lüks otellerde bir gecelik konaklama için 2014'te ortalama 314 lirayı gözden çıkarmak gerekirken, bu bedel 2015 yılında 299 liraya geriledi. KEMER İLK SIRADA Araştırma, hem yurt dışında hem yurt içinde hangi tatil merkezlerinde lüks otel fiyatlarının düştüğünü de belirledi. Araştırmaya göre, Türkiye'de otel fiyatları en çok Kemer'de düştü. 2014 yılına göre Kemer'deki lüks otel fiyatları yüzde 22 geriledi ve tatilciler ortalama...