27 / 04 / 2024

aoç arazileri ihale

aoç arazileri ihale

TOKİ'nin Atatürk Orman Çiftliği'ne ilişkin tartışmalı ihalesi bugün yapılıyor. İhaleye Ankara Büyükşehir Belediyesi de katılıyor. 

Kanal İstanbul için yeni ihale!

TOKİ, Kanal İstanbul projesi dahilinde yeni bir ihaleye hazırlanıyor. Kurum, Sazlıdere Baraj Havzası’ndaki tarım arazileri için ihale düzenleyecek.

AOÇ ihalelerine katılacaklardan imza sirküleri yerine sicil tasdiknamesi istenecek!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Müdürlüğü ihalelerine katılacak olan isteklilerin teklif mektupları ve geçici teminat dışındaki ihale evraklarında, imza sirküleri yerine sicil tasdiknamesi kullanılacak.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kiraladığı tarım arazileri mecliste!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihale yoluyla kiralanan tarım arazileri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

AOÇ arazileri neden kiralandı?

Çankaya Belediyesi AOÇ’den iki arazi kiraladı. AK Partili meclis üyesi bu durumdaki amacın kiraya verilen binanın ön tarafını açık tutmak olduğunu iddia etti ve İki arazinin ağaçlandırılmasını talep etti.

Mimarlar Odası'ndan TOKİ'ye çağrı: AOÇ ihalesini iptal edin!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Atatürk Orman Çiftliği taşınmazlarını açık arttırma ile satışa çıkarttı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi duruma tepki göstererek 'İhaleyi iptal edin, AOÇ arazileri müzayedelik değildir' çağrısı yaptı.

Şeker fabrikalarının arsa ve arazileri ihale dışında!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Şeker üretimi ile doğrudan ilişkisi bulunmayan arsa ve araziler ihale dışında tutulmuştur." dedi. 

Antalya Ermenek hazine arazileri ihalesine tepki!

Muratpaşa Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Ermenek Mahallesi'nde hazine arazileri hakkında çıkarılan ihale kararı mahalleliyi isyan ettirdi.

Antalya Ermenek'teki hazine arazileri ihaleye çıkarıldı!

Antalya’nın Muratpaşa Ermenek Mahallesi’nde hazine arazileri hakkında çıkarılan ihale kararı mahalleliyi isyan ettirdi. İhale haberini alan mahalle sakinleri evlerinin ve arazilerinin haksız yere ihaleye çıkarıldığını öne sürerek duruma tepki gösterdi.

Atatürk Orman Çiftliği tesisleri ‘ticari sır’!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazileri üzerindeki Ala Tesisleri’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce kullanılmasına ilişkin yapılan kira sözleşmesini soran mimarlara “ticari sır” cevabı verildi. İşte ayrıntılar...

Hazine arazisi satış ihalelerde uygulanan ihale usulü nedir?

Hazine arazileri, genel hükümlere göre satış, doğrudan satış, ve Özel Kanunlara göre satış olmak üzere üç şekilde satılabiliyor. Peki, hazine arazisi satış ihalelerde uygulanan ihale usulü nedir?

Finans Merkezi Ağaoğlu Projesi’nin teslimleri ne zaman?

Ağaoğlu İnşaat ihale sonucu kazandığı ve proje yapmayı planladığı Finans Merkezi hakkında ilk detayları açıkladı

Edirne İpsala'da belediyenin çeltik arazileri kiraya verildi!

Edirnenin İpsala ilçesinde belediyeye ait çeltik arazileri kiralandı. Üreticilerin çantalarla getirdiği paralar, ihale sonunda banka görevlileri tarafından çuvallarla taşındı

AOç arazileri belediyeye bedelsiz tahsis edilebilecek!

Anayasa Mahkemesinin, Atatürk Orman çiftliği  (AOç) arazilerinin, belirli amaçlarla Ankara Büyükşehir Belediyesine bedelsiz  tahsisine olanak tanıyan kanun hükmünün iptal isteminin reddine ilişkin gerekçeli  kararı Resmi Gazete 'de yayımlandı

aoç arazileri ihale Haberi

aoç arazileri ihale

Atatürk Orman Çiftliği'ne ilişkin ihale bugün yapılıyor. Ankara 4'üncü İdare Mahkemesi, AOÇ arazilerinin satışı ve kiralanması konusunda "Atatürk'ün şartlı bağışına aykırı işlem yapılamaz kararı vermişti. 

Sözcü Gazetesi'nde Yavuz Alatan'ın haberine göre, İYİ Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Başkanı Aytun Çıray, Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin TOKİ tarafından kanuna aykırı şekilde ihaleye açılacağını ve satılacağını belirterek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a çağrıda bulunmuştu. 

Çıray, "AOÇ'nin kalan son bölümleirnin yasaya aykırı olarak ihaleye çıkarılması kabul edilemez.Parça parça yok edilen AOÇ'de son ihale ile Atatürk'ün izleri silinmek isteniyor" dedi. 

1983 yılında çıkarılan bir yasa ile AOÇ arazilerinin bir bölümü şartlı biçimde ve tıp fakültesş yapılması amacıyla Gazi Üniversitesi'ne verilmişti.Ancak bu araziler daha sonra TOKİ'YE devredildi. Arazilerin 37 bin metrekaresi ise TOKİ tarafından 88 milyon dolar bedelle...