19 / 04 / 2024

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kiraladığı tarım arazileri mecliste!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kiraladığı tarım arazileri mecliste!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihale yoluyla kiralanan tarım arazileri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihale yoluyla kiralanan tarım arazilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Öztürk, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

İYİ Parti'li Öztürk, ''Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98. ve TBMM İçtüzüğü'nün 96. ve 99. maddeleri uyarınca T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. Saygılarımla.'' diye konuştu.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün soruları:
1- Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, ihale yoluyla kiralanan tarım arazilerinin toplam alanı ne kadardır?

2- Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tarım arazisi olarak kiralanan taşınmazlardan elde edilen yıllık kira geliri ne kadardır?

3- Vakıflar Genel Müdürlüğünün ihale yöntemiyle kiraladığı tarım arazilerinin kira süresi ne kadardır? Bu sürenin belli bölgelerde değişiklik göstermesinin nedeni nedir?

4- Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün tarım arazisi kira bedeli hangi kriterler dikkate alınarak belirlenmektedir?

5- Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı bölge müdürlükleri kiralama değerlerini kendilerini mi belirlemektedir?

6- Bölge Müdürlüklerince yapılan tarımsal arazi kiralama ihale açış bedeli 2018 yılında ne kadar olmuştur? Aynı arazilerin 2019 yılı ihale açılış rakamlarının yüzde 250 oranında arttığı iddiası doğru mudur? iddia doğru ihale açılış rakamları neden yüzde 250 oranında arttırılmıştır? Bu rakamlar ne şekilde belirlenmiştir? 


Geri Dön