25 / 04 / 2024

Atatürk Orman Çiftliği'nin ihalesi bugün!

Atatürk Orman Çiftliği'nin ihalesi bugün!

TOKİ'nin Atatürk Orman Çiftliği'ne ilişkin tartışmalı ihalesi bugün yapılıyor. İhaleye Ankara Büyükşehir Belediyesi de katılıyor. 



Atatürk Orman Çiftliği'ne ilişkin ihale bugün yapılıyor.  Ankara  4'üncü İdare Mahkemesi, AOÇ arazilerinin satışı ve kiralanması konusunda "Atatürk'ün şartlı bağışına aykırı işlem yapılamaz kararı vermişti. 

Sözcü Gazetesi'nde Yavuz Alatan'ın haberine göre, İYİ Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Başkanı Aytun Çıray, Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin  TOKİ  tarafından kanuna aykırı şekilde ihaleye açılacağını ve satılacağını belirterek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a çağrıda bulunmuştu. 

Çıray, "AOÇ'nin kalan son bölümleirnin yasaya aykırı olarak ihaleye çıkarılması kabul edilemez.Parça parça yok edilen AOÇ'de son ihale ile Atatürk'ün izleri silinmek isteniyor" dedi. 

1983 yılında çıkarılan bir yasa ile AOÇ arazilerinin bir bölümü şartlı biçimde ve tıp fakültesş yapılması amacıyla Gazi Üniversitesi'ne verilmişti.Ancak bu araziler daha sonra TOKİ'YE devredildi. Arazilerin 37 bin metrekaresi ise TOKİ tarafından 88 milyon dolar bedelle ABD'ye satılmıştı. Kalan arazilerde 5 Eylül 2019 tarihinde ihaleye çıkıyor. ABD'nin yeni Ankara Büyükelçiği inşası da 37 bin metrekarelik bu arazi üzerinde yapılmaya başlandı. Ankara'nın Çukurambar semtindeki arazide halen devam eden inşaat hızla yükseliyor.  


Geri Dön