19 / 04 / 2024

apartman yönetiminden şikayetçiyim

apartman yönetiminden şikayetçiyim

Apartmanda yöneticiler, kat maliklerinin çoğunluğu tarafından atanıyor. Peki, apartmana seçilen yöneticinin sorumluluklarını yerine getirmediğini düşünelim. "Apartman yöneticisinden şikayetçiyim ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

Hasar gören daire tadilatı site yönetiminden talep edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '12 dairelik apartmanın zemin katında oturmaktayız. Atıklar zemin kattaki dairelerin iç kısmında çökmeye neden oldu. Evime yapılacak tadilatları sigortaya bildirmeden site yönetiminden talep edebilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

8 soruda apartman yöneticisi!

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda da belirtildiği gibi site ya da apartmanlar da şartlar uyuyorsa mutlaka yönetici bulunması gerekiyor. Peki apartman yöneticisi aidat öder mi? Apartman yöneticisi ne zaman değişir? diyorsanız işte yanıtı...

Apartman yönetmeliği 2017!

Apartman yönetmeliği 2017 gereğince, bir apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız birimin olması halinde yönetimin kurulması zorunlu oluyor. İşte apartman yönetmeliği 2017 esasları..

İşte apartman yönetimiyle ilgili tüm detaylar!

Hürses Gazetesi köşe yazarı olan Cem Barlas Arslan bugünkü yazısında apartman yönetiminin tüm detaylarını paylaştı. İşte o haber...

Bursa Büyük Otel yönetiminden yıkım açıklaması!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Bursa Büyük Otel yıkılacak demesinin üzerine Büyük Otel yönetiminden açıklama geldi.

Adana'da apartman yöneticisine kızan apartman görevlisi evi yaktı!

Adana’da başka işte de çalıştığı için oturduğu kapıcı dairesi için kira isteyen apartman yöneticileriyle tartışan apartman görevlisi Barış Kayhan, evi benzin dökerek ateşe verdi.

Ahmet Şimşek'ten apartman yöneticilerine asansör uyarısı!

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, apartman yöneticilerini, binaların asansörlerinin aylık bakım, yıllık periyodik kontrol ve denetimlerini yaptırmaları konusunda uyardı.

Apartman yöneticiliği, son yılların gözde mesleklerinden oldu!

Bizimkiler dizisinden hafızalara kazınan Sabri beyin apartman yöneticiliği, son yılların gözde mesleklerinden oldu. 500 haneli dev sitelerdeki profesyonel hizmetlerde aylık kazanç 10 bin lirayı bulurken, kursları bile açıldı.

Apartman yöneticisi maaşı 2016!

Apartmanda yönetici olarak seçilen kimse sözleşmede bir ücret tayin edilmemiş olsa bile, kat maliklerinden uygun bir ücret isteyebiliyor. Peki apartman yöneticisi maaşı 2016 ne kadar?

İsta, apartman yöneticilerini tasarruf için harekete çağırıyor!

İSTA tüm ev ve işyerlerinin Isı Pay Ölçerlerle donatılması ve ısınma masraflarını azaltırken enerji tasarrufu sağlanması konusunda halkın ve özellikle apartman yöneticilerinin bilinçlenmesinin önemini vurguluyor.

Apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Apartman yönetimi toplantısı, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Apartman yönetimi toplantı şartları!

Apartmanda sekiz veya sekizden fazla bağımsız bölümün bulunması halinde yönetimin oluşturulması ve bu yönetimin belli zamanlarda toplantı yapması zorunlu oluyor. Peki, apartman yönetimi toplantı şartları neledir?

Apartman yönetiminde kimler bulunur?

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman yönetiminde kimler bulunur?

apartman yönetiminden şikayetçiyim Haberi

apartman yönetiminden şikayetçiyim

Apartman yöneticisinden şikayetçiyim ne yapmalıyım?

Apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde yönetim oluşturulması kanunen zorunlu oluyor. Apartman yöneticisi veya yönetim kurulu, kat malikleri tarafından atanıyor.


Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor. Anagayrimenkulün bütün bölümleri bir kişinin mülkiyetinde ise, malik kanunen yönetici durumunda oluyor.


Peki, apartmana seçilen yöneticinin sorumluluklarını yerine getirmediğini düşünelim. "Apartman yöneticisinden şikayetçiyim ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Apartmanda görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyen yöneticiler öncelikle denetçilere bildiriliyor. Denetçiler, ilgili sorun hakkında yönetime uyarıda bulunuyor.


Yapılan uyarıdan sonra sorunun devamı söz konusu olduğu zaman ise Sulh Ceza Mahkemesine başvurulabiliyor.


Apartman yöneticisinin görevleri:

Madde 35– Yöneticinin görevleri, yönetim planında belirtilir; yönetim planında aksine hüküm olmadıkça, yönetici aşağıdaki işleri görür:

a) Kat malikleri kurulunca verilen kararların yerine getirilmesi; 

b) Anagayrimenkulün...