16 / 04 / 2024

apartmanda Ekstra aidat

apartmanda Ekstra aidat

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bu yıl kat malikleri toplantısında aidatımızın aylık 350 TL ve aylık ekstra 215 TL toplamda 565 TL olmasına karar verildi. Bir kapıcımız ve otoparkımız var. Böyle bir artışa itiraz etme hakkımız yok mu?' sorusunu yanıtladı.

Yöneticiler aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper , bugünkü köşesinde yöneticilerin aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olup olamayacağını kaleme aldı. Peki yöneticiler aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olabilir mi? İşte konu ile ilgili merak edilen ayrıntılar...

Apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Yeni yönetimin kurulacağı apartmanda merak edilen hususlardan biri de aidat oluyor. Peki, apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Apartman aidat borcu zamanaşımı!

Apartmanda gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki zamanaşımı süresi için gecikme tazminatı ödüyor. Peki apartman aidat borcu zamanaşımı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Apartman aidatı neye göre belirlenir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bulunduğumuz apartmanda yönetim planında hisseme 1/41 arsa payına göre masraflara katılma öngörüldüğü halde eşit aidat istendiği için mahkemeye başvurdum. Yapmam gerekenler hakkında yorumunuzu istirham ediyorum. ' sorusunu cevapladı.

Site aidatına itiraz edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bu yıl kat malikleri toplantısında aidatımızın aylık 350 TL ve aylık ekstra 215 TL toplamda 565 TL olmasına karar verildi. Bir kapıcımız ve otoparkımız var. Böyle bir artışa itiraz etme hakkımız yok mu?' sorusunu yanıtladı.

Apartmanda aidat ödemeyenlere ilginç yaptırım!

Adana'da bir apartman yöneticisi, 50 lira olan aidatı ödemeyen bina sakinlerinin faydalanamaması amacıyla asansöre şifreli bir sistem yaptırdı...

Kiracı aidatın ne kadarını öder?

Apartmanda, apartman sakinlerine sunulan hizmetler için aidat ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, daire ya da dükkanda kiracı varsa ne olur? Kiracı aidat öder mi? Kiracı aidatın ne kadarını öder?

Kiracı apartman aidatını ödemezse ev sahibi mi öder?

Apartmanda bir dairede kiracının yaşaması durumunda, apartmada sağlanan günlük hizmetler için aidat ödeme yükümlülüğü de kiracıda oluyor. Peki, kiracı apartman aidatını ödemezse ev sahibi mi öder?

Apartmanda aidat kuralları!

Kimi zaman apartmanlarda kimi malikler apartman aidatını ödemekten kaçınabiliyor. Peki, maliklerin hizmetten yararlanmıyorum diyerek aidatı ödememe hakkı var mı? Apartmanda aidat kuralları nelerdir? İşte yanıtı..

Dükkan sahipleri aidat öder mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda sunulan günlük temizlik, güvenlik ve kapıcı gibi hizmetlere karşılık aidat ödenmesi gerekiyor. Peki, aidat kimden alınır? Dükkan sahipleri aidat öder mi?

Yönetici aidat toplama usulü nedir?

Apartmanda sunulan güvenlik, temizlik ve kapıcı gibi günlük hizmetlere karşılık olarak aidat toplanıyor. Peki, yönetici aidat toplama usulü nedir? Apartman aidatı elden toplanır mı?

Apartman aidatını ödemeyenlere yapılacak işlemler!

Apartmanda temizlik, güvenlik ve kapıcı gibi giderler kat maliklerinden toplanan apartman aidatı ile karşılanıyor. Aidatı ödemeyen maliklere karşı birtakım yaptırımlar söz konusu olabiliyor. Apartman aidatını ödemeyenlere yapılacak işlemler...

Apartman aidatı gecikme cezası!

Apartmanda ortak alanlar için yapılan harcamalar ve günlük hizmetlerin bedeli kat maliklerin tümü tarafından karşılanıyor. Aidat ödemesinin gecikmesi durumunda, gecikme faizi uygulanıyor. Peki, apartman aidatı gecikme cezası ne kadar?

apartmanda Ekstra aidat Haberi

apartmanda Ekstra aidat

 
Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'İzmir’de 7 katlı bir apartmanda yaşıyorum. Bu yıl kat malikleri toplantısında aidatımızın aylık 350 TL ve aylık ekstra 215 TL toplamda 565 TL olmasına karar verildi. Bir kapıcımız ve otoparkımız var. Böyle bir artışa itiraz etme hakkımız yok mu? Aynı şartlardaki çevre apartmanların aylık aidatları 150-200 TL iken böyle bir artış çoğunluğun oyu ile bile olsa hukuksuz değil midir?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

İzmir’de 7 katlı bir apartmanda yaşıyorum. Bu yıl kat malikleri toplantısında aidatımızın aylık 350 TL ve aylık ekstra 215 TL toplamda 565 TL olmasına karar verildi. Bir kapıcımız ve otoparkımız var.

Böyle bir artışa itiraz etme hakkımız yok mu? Aynı şartlardaki çevre apartmanların aylık...