20 / 04 / 2024

apartmanda yaşama kanunu

apartmanda yaşama kanunu

Birden fazla bağımsız bölümü içinde barındıran apartmanlarda, kat maliklerinin refah içinde yaşabilmeleri için birbirlerine karşı olan hak ve sorumlulukları yerine getirmeleri gerekiyor. İşte apartmanda yaşama kuralları...

İstanbul'da yaşamanın maliyeti 35 bin 380 lira!

İstanbul Planlama Ajansı verilerine göre, İstanbul'da dört kişilik bir ailenin yaşama maliyeti 35 bin 380 TL'ye çıktı.

Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır? Kat karşılığı arsa kaç daire?

Apartmanda yaşayan kişiler, arsa payına önem vermektedir. Bu nedenle de “Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır?” sorusunu sık sık sormaktadır. İşte detaylar!

BİM yeni kataloğu yayımladı! Çay, ayçiçek yağı, çamaşır suyu ve pirince çılgın indirim! BİM 13 Aralık 2022 fiyat listesi

BİM'in 13 Aralık 2022 Salı aktüel ürünler kataloğu belli oldu. BİM kataloğunda Çay, ayçiçek yağı, çamaşır suyu, pirinçte çılgın indirim yapıldı. İşte BİM 13 Aralık Salı kataloğu fiyat listesi...

Seba Mare Gündoğan'da 12 ay yaşam fırsatı!

Seba İnşaat tarafından Bodrum'da hayata geçirilen 15. proje Seba Mare Gündoğan yalnızca yazlık bir proje değil, mavi bayraklı plajı ve doğası ile 12 ay yaşama imkan sunan bir hayat vadediyor. 

Seba Mare Gündoğan ile Bodrum'da 12 ay yaşama imkanı!

Seba İnşaat tarafından Bodrum'da hayata geçirilen Seba Mare Gündoğan Projesi'nde Bodrum'da 12 ay yaşama imkanı sunuluyor. Proje yeni sakinlerini bekliyor. 

Avcılar'da yaşayan vatandaşların yıkım korkusu! 

Avcılar'da kentsel dönüşüm ile yıkılan binanın yanındaki apartmanda yaşayan vatandaşlar, sallandıklarını dile getirerek dışarı çıktı. Korku içerisinde olduklarını söyleyen vatandaşlar belediyeye şikayette bulundu. 

İzole yaşama talep yüzde 80 arttı!

Hayatımızda birçok alışkanlığı değiştiren koronavirüs 2020'de izole yaşama olan talebi de artırdı. 

Apartmanda kedi köpek besleyenler dikkat! TBMM'ye sunuldu!

CHP’li vekil Mahmut Tanal, kat mülkiyeti yönetim planıyla, site ve apartmanda yaşayanların hayvan beslemelerinin keyfi olarak yasaklanmasına karşı TBMM’ye kanun teklifi sundu.

İzole yaşam 2020'de yüzde 80 arttı!

Pandemi ile birlikte hayatımızda birçok alışkanlığımız değişti. Koronavirüs en çok konut tercihlerimizi etkiledi. Öyle ki salgın ile beraber vatandaşlar izole yaşama yöneldi.

Apartmanda yaşarken nelere dikkat edilmeli?

Toplu yaşam yerlerinden biri olan apartmanlarda zaman zaman komşular arasında çeşitli nedenlerden dolayı bir takım sorunlar yaşanabiliyor. Peki, apartmanlarda yaşarken huzurun bozulmaması için nelere dikkat edilmesi gerekiyor. İşte detaylar...

Deprem ve koronavirüs riski, rotalarını teknede yaşama çevirdi!

Deniz ve doğa tutkunu Önem ve Serhan Oğuz çifti, deprem ve koronavirüs riski sebebiyle yaşamlarının büyük bir bölümünü, Tuzla Marina'ya demirledikleri teknelerinde sürdürüyor.

Tahincioğlu Gayrimenkul toplu yaşama dair bütün ihtiyaçları Apsiyon ile karşılıyor!

Toplu yaşam alanı projelerinde Apsiyon’un uzmanlığından ve kullanıcı dostu mobil uygulamasından yararlanan Tahincioğlu Gayrimenkul, otomatik işleyen süreçlerle hem maliyet avantajı ve verimlilik sağlıyor hem de müşteri memnuniyetini artırıyor.

II. Wilhelm'in torunları Cecilienhof Sarayı'nda yaşamayı talep ettiler! 

Son Alman İmparatoru ve Prusya Kralı II. Wilhelm'in soyundan gelen Hohenzollern ailesi Potsdam'da bulunan Cecilienhof Sarayı'nda yaşama hakkı talep etti. 

apartmanda yaşama kanunu Haberi

apartmanda yaşama kanunu

Apartmanda yaşama kuralları!

Birden fazla bağımsız bölümü içinde barındıran apartmanlarda, kat maliklerinin refah içinde yaşabilmeleri için birbirlerine karşı olan hak ve sorumlulukları yerine getirmeleri gerekiyor. Örneğin bir başkasının hakkını ihlal etmemek veya ortak alanlardaki sorumluluğundan kaçınmamak apartmanda toplu yaşam kuralları arasında yer alıyor.


Apartmanda yaşama kanunu esasları, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince kat malikleri; tüm apartman sakinlerine apartman kuralları maddeleri ni bildirilmesi ve uygulamaya koyması için apartman yöneticisine yetki verilebiliyor.


Örneğin, apartman aidatına ilişkin hususlar apartman kuralları kapsamında düzenlenebiliyor. Apartman için harcanan giderler, apartmanın gelirleri belirlenerek apartman sakinlerinden belli bir oranda aidat alınıyor.


Apartmanda uyulması gereken kurallar listesi..

Öncelikle Apartman kapısının güvenlik açısından kapalı tutulması.

Çöp toplama saatlerinin haricinde daire kapılarının önlerine çöp bırakılmaması.

Apartmanda Daire kapılarının önlerine ayakkabı,ayakkabılık, terlik gibi özel eşyaların bırakılmaması.

Önemli...