26 / 04 / 2024

apartmanlarda tadilat için nasıl para toplanır

apartmanlarda tadilat için nasıl para toplanır

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, bina yöneticisinin her ay binada bir tadilat olduğunu öne sürerek para toplandığını, tadilat için fiyat tekliflerinin kendileriyle paylaşılmadığı ucuz fiyat tekliflerinin kabul edilmediğini apartman sakinlerinin ne yapabileceği sorusu soruldu.

Ferman Toprak Beykoz'daki lüks villasının tadilatını yapan işçilere saldırdı!

Ferman Toprak, Beykoz'daki lüks villasının tadilatı için çağırdığı işçilere sözlü tartışmanın ardından sopa ve silah kabzasıyla saldırdığı iddia edildi. İşte ayrıntılar...

Apartmanlarda yapılacak değişiklikler için oy birliği mi oy çokluğu mu gerekir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanlarda yapılacak değişiklikler için oy birliğinin mi oy çokluğunun mu gerekli olduğunu kaleme aldı.

Apartman yöneticileri hangi giderler için para toplayabilir?

Apartmanlarda ya da sitelerde, apartman yöneticisi tarafından harcama yapılan veya yapılacak olan giderler için para toplayabilir. Fakat acil bir durum bulunmuyorsa, apartmanlarda para toplanması için genel kurul kararının olması gerekiyor. 

TUBİTAK için toplantısı odası inşa ediliyor!

Ankara Mamak'ta bulunan binası için toplantı odası yapılmasına karar verilmişti. Toplantı odasının tadilatının Temmuz ayında tamamlanması bekleniyor. 

Emlak Konut GYO Başakşehir'de 204 ticari ünite için tadilat yapı ruhsatı aldı!

Emlak Konut GYO projelerinden "İstanbul Başakşehir Kayabaşı Rekreasyon Alanı Ticaret ve Bölge Parkı İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi" kapsamında,  toplam 204 ticari ünite için tadilat yapı ruhsatları alındı.

Gaziantep'te iskeleden düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Gaziantep'te bir inşaatta çalışan Ali Çiftçi isimli inşaat işçisi tadilat için çıktığı binanın 5'inci katındaki iskeleden düşerek hayatını kaybetti.

Apartmanlarda ortak alan tadilatı için oylama gerekir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Apartmanımızda merkezi sistemden bireysele dönüşüm kararı alındı. Tüm daireler kombi sistemine geçti. Kazan bacası tamamen işlevsiz kaldı. Baca kanalını yıkmak istiyorum. İşlevsiz kalan baca kanalının, dairelere katılması mümkün mü?' sorusunu yanıtladı.

Akiş GYO Kadıköy'deki binasının tadilatı için Bartek Elektrik ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'nde çok katlı mağaza niteliğindeki binanın elektrik tesisat işleri için yapılan ihale sonucunda  Bartek Elektrik Sistemleri Sanayi ve Ticaret ile anlaştı.

Nidapark Küçükyalı'da 563 bağımsız bölüm için ruhsat alındı!

Emlak Konut GYO projelerinden Nidapark Küçükyalı'da B9, B10 ve B11 Blokta revizyona gidildi ve ticari ünite sayısı 345 ve konut sayısı 218 olacak şekilde toplam 563 adet bağımsız bölüm için Tadilat Yapı Ruhsatları alındı.

Akyurt'taki Uyanık Kütüphane açılış için gün sayıyor!

Ankara’da Akyurt Belediyesi’nin Uyanık Kütüphane projesi hayata geçiriliyor. Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık;“Tadilat işlemi inşallah en kısa süre içerisinde tamamlanacak.”dedi.

Ata Demirer yeni evinin tadilatı için 100 bin TL harcadı!

Hayranları nedeniyle Bozcaada’daki evinin adresini değiştiren ünlü oyuncu Ata Demirer, yeni evini tadilat ettirmek için 100 bin lira harcadı.

İdealist GYO tadilat işleri için İdealist İnşaat ile anlaştı!

İdealist GYO Ümraniye İlçesi sınırları içinde yer alan İdealistkent 2.Etaptaki mevcut bağımsız bölümlerin tadilatı için İdealist İnşaat Ticaret Limited Şirketi ile sözleşme imzaladı.

Tarihi Şato Restoran'daki tadilat için Koruma Kurulu’na başvuru!

Tarihi Şato Restoran'da İzmir Belediyesi tarafından yapılan tadilat için Koruma Kurulu’na tadilat başvurusu yapıldı.

apartmanlarda tadilat için nasıl para toplanır Haberi

apartmanlarda tadilat için nasıl para toplanır

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, bina yöneticisinin her ay binada bir tadilat olduğunu öne sürerek para toplandığını, tadilat için fiyat tekliflerinin kendileriyle paylaşılmadığı ucuz fiyat tekliflerinin kabul edilmediğini bu nedenle apartman sakinlerinin ne yapabileceği sorusu soruldu. İşte Heper'in o yazısı...

Açıkçası bu konuda neler yapılacağına dair yasalarda bir kayıt belirtilmiyor fakat onarım ve bakımlar yöneticilerin görevleri arasında yer alıyor. Ancak bu onarım bakımlar kat maliklerinin denetimi ile gerçekleşmesi gerekiyor. Örnek olarak hemen o gün yapılması gereken bir onarım ve tadilat bulunuyorsa uygun fiyat ve elemanlar için apartman sakinlerinden destek talep edilir. Elde edilecek teklifler tartışılır ve en uygun teklif kabul edilir. Bu kurallara uymayan yöneticiler de uygun bir şekilde uyarılmalı. 

Bu husus yazılı bir kural olarak...