24 / 04 / 2024

arap yatırım şirketleri

arap yatırım şirketleri

Birçok yabancı fon Türkiye’ye para satma peşinde. Bazıları da gayrimenkul projelerine ortak olma peşinde. Konut projesi olan proje geliştirici şirketler ise yabancı ortak bulma peşinde. Yabancı ortak nasıl bulunur?..

Eti Alüminyum, haddehane yatırımıyla cari açığı 350 milyon dolar azaltacak!

Cengiz Holding grup şirketleri arasında yer alan Eti Alüminyum, Konya'nın Seydişehir ilçesinde 3 milyar TL tutarında haddehane yatırımıyla cari açığın azaltılmasına 350 milyon dolarlık katkıda bulunacak.

Yatırımın yeni gözdesi SPAC’lar nedir?

SPAClar, Türk sermaye piyasası hukukunda “Birleşme Amaçlı Ortaklık” olarak adlandırılmaktadır. Geleneksel halka arzlara alternatif olarak, özel şirketleri birleşme yoluyla halka açmak için listelenen yatırım araçları, son iki yılda hacim ve popülerlik açısından patlama yaşadı.

14. Gayrimenkul Fuarı Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28-29 Mayıs'ta! Eviniz bu fuarda!

Yatırımcıların merakla beklediği Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28 Mayıs-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Hilton İstanbul Bosphorus'ta gerçekleştirilecek. 

SPK'dan Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Tebliği'nde değişiklik!

SPK, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Tebliği'nde değişiklik yaptı. Değişiklik ile kamu kurum ve kuruluşlarının yönetim kontrolüne sahip olduğu gayrimenkul yatırım ortaklıklarının, kamu şirketleri ve iştiraklerine proje geliştirme ve mali fizibilite gibi hizmetleri verebilmesinin önü açıldı..

Arap yatırımcı kentsel dönüşüme geliyor!

Pendik’te Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçiren Masar İnşaat’ın Başkanı Ghassan “Ortadoğulu yatırımcılar olarak Türkiye’yi çok seviyoruz. Arap yatırımcı kentsel dönüşüme girmek için fırsat bekliyor” şeklinde konuştu.

Araplar Bandırma'da gayrimenkul yatırımı yapmak istiyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Kafaoğlu: "Arap iş adamları gayrimenkul ve sağlık turizmi alanında yatırım yapmak istiyorlar. Moritanyalı bir iş adamı da maden konusunda yatırım yapmak istiyor" dedi. 

Kenan Şahin Arap yatırımcıları Pendik’e davet etti!

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “Sanayi ve gayrimenkul yatırımı kentimizde çok hareketli. Bu potansiyelden istifade etmeleri adına Arap yatırımcıları Pendik’e davet ediyorum." diye konuştu.

Al Fateh Arap Yatırım Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Fateh Arap Yatırım Dış Ticaret Limited Şirketi Atef Alem, Mahmud Khralla, Shahır Housh, Manhal Ghanem ve Naım Abu Rıash ortaklığında 350 bin 200 TL sermaye ile 14 Eylül 2017 tarihinde kuruldu.

Karabük ve Bartın Arap yatırımcıların radarında!

Karabük ve Bartın’a gelen Arap yatırımcılar, turizm alt yapısını görmek ve turizm yatırım imkanlarını öğrendi. Yatırımcılar bölgede otel yatırımı yapmak istediklerini açıkladı.

Yabancılardan Türk şirketleri için 18.9 milyar lira yatırım!

Rekabet Kurumu’nun 2016 raporu yayınlandı. Rapora göre, yabancılar Türk şirketlerini devralmak için 2016’da yaptığı yatırım tutarını 2015’e göre üçe katladı. Yatırım 18.9 milyar lira oldu.

Araplar Türkiye'ye 100 milyar dolar yeni yatırım yapacak!

Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük şirketleri Türkiye'yi yüzlerce milyar dolarlık yatırım için kolları sıvadı.

Türk şirketleri yurt dışında 5,2 milyar dolarlık yatırım yaptı!

Türk şirketleri yurt dışında son 2 yılda 5,2 milyar dolarlık sıfırdan yatırım yaptı. 10 milyar dolar da birleşme ve satın alma işlemlerine harcandı. Bugün Türk şirketleri, dünyayı ülke ülke tarıyor, fırsat arıyor.

Arap yatırımcı ilgisi hız kesmiyor!

Küresel ekonomideki belirsizlik ve körfezdeki gerginlik, Arap yatırımcıların Türkiye ilgisini arttırıyor. 15 Temmuz ihanetine rağmen Türkiye’ye ilgisi devam eden Arap yatırımcılara önümüzdeki hafta Antalya'da buluşacak.

arap yatırım şirketleri Haberi

arap yatırım şirketleri

Para kendisine güvenli bir liman arayışında. Türkiye yabancılar için giderek cazip bir ülke konumuna geldi. Arap Ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (ARAPTÜRKGYD) kurulduğu günden bugüne sektörde ciddi lobi faaliyetlerine devam etmektedir. Yurtdışı fonları derneğimizin kapısını çalmaya başladı. Yabancı yatırımcılar Türkiye’de doğru ortak bulma peşinde… 

Konut sektörü yeni ve hızlı gelişen bir sektör. Yabancı ortaklıklarla yeni yeni karşılaşıyor. Sektörde DAP  Yapı, Ege Yapı, Ağaoğlu Grubu gibi şirketler yabancılarla iş yapmaya başladı. Sektördeki her şirket projelerinden az da olsa yabancılara satış yapmaya devam etmektedir. İstanbul’daki konut projelerine daha çok Araplar ilgi göstermektedir. Küçük çaplı Arap yatırımcılar ise Türkiye’deki konut projelerinden 10 ile 50 arasında daire alıp daha sonra satmak istiyorlar…

Arap yatırımcılara ulaşmak Avrupa ülkelerinin yatırımcılarına ulaşmaktan zordur. Çünkü Arap yatırımcılar...