19 / 04 / 2024

arazi birleştirme nasıl olur

arazi birleştirme nasıl olur

Tevhid işlemi ile tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halinde birleştirilmesini ifade ediyor. Peki, arazi tevhidi nasıl olur?

Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? Tapu devir için ne gerekli? Tapu devir kaç TL?

"Tapu devri", bir kişiden başka bir kişiye geçen gayrimenkul mülklerinin, yani ev, iş yeri, arazi gibi taşınmaz varlıkların sahibinin değiştiği hukuki işlemi ifade eder. Peki, Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? İşte ayrıntılar...

Dönüm nedir? Dönüm nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul yatırımı olanlar tarafından 'dönüm' kavramı sıklıkla duyulur. Bu kavram günümüzde emlak sitelerinde de taşınmaz ürün özelliklerinde kullanılıyor. Arazi alanlarının büyüklüğünü ifade eden dönüm kaç metrekaredir ve nasıl hesaplanır? İşte dönüm kavramı ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Kırık kapı nasıl tamir edilir? Çatlak kapı tamiri evde yapılır mı?

Günlük hayatta sıklıkla kullanılan kapılar bazı durumlarda kırılabilmektedir. Bu kapıları değiştirme gereksinimi duymadan da bazı malzemeler ile tamir etmek mümkündür. Tamir süreci, kapıları öncekinden daha yeni ve sağlam hale getirecektir. Peki kapı tamiri nasıl yapılır?

Arazi ile arsa arasındaki fark nedir? Arazi ve arsa farkı nasıl anlaşılır?

Arsa ve arazi, taşınmaz ürünler arasında yer almaktadır. Taşınmaz ürünlerin alım satım işlemlerinde öne çıkan arsa ve arazi arasında bazı farklılıklar vardır. Bu farklılıklar, satım sürecinde bazı değişiklikleri beraberinde getirmektedir. Peki arsa ve arazi arasındaki farklılıklar nelerdir?

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

İstanbulkart kişiselleştirme işlemi nedir?  İstanbulkart kişileştirme işlemi nasıl, nereden yapılır?

İstanbulkart'ta yeni dönem başlıyor. Kişiselleştirilmemiş kartlar İstanbulkart’a özel aktarma, ücret iadesi ve resmi tatillerde ücretsiz seyahat hakkından faydalanamayacak. Peki kişileştirme nasıl ve nereden yapılıyor?

Green Card başvuruları bitti mi? Green Card başvurusu nereden, nasıl yapılır? 

Amerika Birleşik Devletleri'nde kalıcı oturma ve çalışma izinleri sağlayan Green Card başvuruları bitti mi? Green Card başvurusu nereden, nasıl yapılır? İşte Green Card 2022 başvuruları hakkında bütün ayrıntılar...

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır?

Tapu, bir arazi ya da evin kimin üzerine olduğu yani sahipliğini gösteren hukuki bir belgedir. Peki Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır? Tapu devri noterden oluyor mu? İşte o detaylar!

İstanbulkart kişiselleştirme nasıl yapılır? Kişiselleştirilmiş kart ne demek? İstanbulkart kişiselleştirme zorunlu mu?

İstanbulkart, İstanbulluların toplu ulaşımda kullandığı karttır. Bu İstanbulkarta kişiselleştirme zorunluluğu getirildi. Vatandaşlarda İstanbulkart kişiselleştirmenin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyor.

İstanbulkart kişiselleştirme nasıl yapılır 2022, Son gün ne zaman? İşte İstanbulkart kişiselleştirme ekranı!

İstanbulkart özelleştirmesi (kişiselleştirme) ile ilgili yeni detaylar açıklandı. İstanbul kartının kaybedilmesi durumunda bakiye korunacak Kişiselleştirme için son tarih verildi. Peki İstanbulkart kişiselleştirme nasıl ve nereden yapılır?

İşsizlik maaşına %30 zam! Her ay hesaplara 5.137 lira yatacak! İşsizlik maaşı nasıl alınır?

1 Temmuz itibarıyla sadece çalışanların maaşları artmadı. Asgari ücret zammı ile işsizlik maaşlarına da iyileştirme geldi. Peki, işsizlik maaşları ne kadar oldu? İşsizlik maaşı nasıl alınır? İşte detaylar…

Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır? Yeni çipli kimlik alacaklar dikkat!

Yapılan son düzenlemeler ışığında artık eski kimlik kartları yerine çipli kimlik kartlarına geçilmiş oldu. Ehliyetini hâlâ yenilememiş olanlar, 2022’nin sonuna kadar yenileyebilecek. Nüfus cüzdanını çipli olana geçmek için ise ilk 2023 yılına kadar süre tanındı fakat bu süre daha sonra kaldırılmış

Tapu kadastro ada parsel sorgulama nasıl yapılır?

Yeni bir konut, arsa ya da arazi almayı düşünüyorsanız öncelikli olarak tapu üzerindeki ada ve parsel bilgilerini sorgulayarak incelemenizde fayda var. Peki, Tapu kadastro ada parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

arazi birleştirme nasıl olur Haberi

arazi birleştirme nasıl olur

Arazi tevhidi nasıl olur?

Tevhid, kelime anlamı olarak "birleştirme" kelimesine karşılık geliyor. "Tevhid kelimesini anlamı; tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halinde birleştirilmesini ifade ediyor.


Tevhit işlemleri tapu kayıtlarında yer alan birden fazla küçük, orta veya daha büyük alanlarda arsaların tek bir parsel ile birleştirilmesi işlemleri olarak biliniyor. Tapu tevhit işlemleri için öncelikle tapuların kayıt olduğu en yakın tapu kadastro şube, bölge veya il müdürlüğüne gidilmesi gerekiyor.


Başvuru yapıldıktan sonra tapu kadastro yetkilileri arsanın bulunduğu belediye veya il idare kurulu ile iletişime geçerek görüşmeler yapılıyor.


Belediyeler veya il idare kurulları onay verirse kazanılan hakla birlikte yeniden tapu sicil müdürlüğüne başvuru hakkı doğuyor. 


Başvuru ile birlikte yatırılan Binde 11,,38 tapu tevhit harcı ile birlikte bazı belgeler tapu...