19 / 04 / 2024

arazi davaları 2018

arazi davaları 2018

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Sahibi bulunduğum araziye belediye eğlence tesisi kurmuş, 20 yıldır işletiyor. Dava açsam kazanabilir miyim?''  sorusunu yanıtladı.

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında halihazırda devam etmekte olan tarımsal arazi satışında sınırdaş tarımsal arazi maliklerinin önalım hakkına ilişkin davaların reddedilmesi amaçlanıyor. 

Sınırdaş arazi mağdurları seslerini duyurmak istiyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ali Ekber Yıldırım, bugünkü köşesinde ''Sınırdaş arazi mağdurları ve şufa davaları'' konulu yazısını kaleme aldı.

Arazi toplulaştırmalarından önce uzlaşma yapılmalı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kangrenleşen toplulaştırma sorunu sebebiyle hak sahipleri mağduriyet yaşıyor. Arazi meseleleri yüzünden meydana gelen anlaşmazlıklar ölümlerle sonuçlanan kan davalarına sebep oluyor.

Muğla'da arazi davası protestosu!

Muğla Marmaris'e bağlı üç mahallenin sakinleri, yıllardır süren arazi davalarında aleyhlerine verilen karara tepki gösterdi...

Emlak beyannamesi 2018 örneği!

Emlak beyannamesini konut, iş yeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkul satın alan vatandaşların vermesi gerekiyor. İşte yıl sonuna kadar verilmesi gereken emlak beyannamesi 2018 örneği...

Bu yıl arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi alanların tapu dairesinde ne kadar tapu harcı ödeyeceği merak ediliyor. 2018 yılında ödenecek harçlar da belli oldu. Peki bu yıl arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı...

Arsa ve arazi metrekare değeri artışı yüzde 50'yi geçemeyecek!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, 2018 yılı için takdir edilen asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerindeki artış, 2017 yılı için uygulanan değerlerin yüzde 50’sini geçemeyecek..

Tapu bağış harcı 2018!

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin tapusunu bağışlamak isteyen kimseler belli oranlarda harç ödemekle mükellef oluyor. Peki, tapu bağış harcı 2018 ne kadar?

Emlak Vergisi'nde arsa ve arazi değerlerinde yüzde 50 sınırı!

Emlak Vergisi'nde 2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, 2017 için uygulanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin yüzde 50 fazlası esas alınacak.

Arazi bankacılığı modeli geliyor!

2018-2020 dönemini kapsayan Yeni Orta Vadeli Program'a (OVP) göre, "arazi bankacılığı" gibi modellerle atıl tarım arazileri üretime kazandırılacak.

Orman davalarında anayasanın eşitlik ilkesi ihlal mi ediliyor?

2B arsa ve arazi uzmanı Hukukçu Cihangir Dönmez "Orman İdaresi ve maliye hazinesi orman davalarında anayasanın eşitlik ilkesini ihlal ederek hukukun üstünlüğünü değil üstünlerin hukukunu uygulamaktadır" dedi

Osmanlı tapu davaları!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınmış olan bir karara göre Osmanlı dönemine ait arazi tapu sahipleri, Osmanlı tapu davası ile haklarını talep edebiliyor. Osmanlı tapu davaları...

Tuzla Piyade Okulu arazi davası sonuçlandı!

Tuzla Kiremit Fabrikası varisleri ve Kutmangil Ailesi'nin 50 yıldır devam eden arazi davalarında sona gelindi. Hazine araziyi Kutmangil Ailesi ve kiremit fabrikası varisleri arasında paylaştırdı...

arazi davaları 2018 Haberi

arazi davaları 2018

Posta Gazetesi'nden Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Sahibi bulunduğum araziye belediye eğlence tesisi kurmuş, 20 yıldır işletiyor. Dava açsam kazanabilir miyim?''  sorusunu cevapladı. 

Sahibi bulunduğum araziye belediye eğlence tesisi kurmuş, 20 yıldır işletiyor. Dava açsam kazanabilir miyim? ● E.Ö.


Doğrusu bir cümlelik soru ile size ‘kazanırsınız’ veya ‘kazanamazsınız’ deme imkanı yok. Birisi bu kadar bilgi ile yanıt verirse de çok güvenmeyin. Hukuk bu kadar kolay değil, pek çok detayı var. Moralinizi bozmayayım ama biraz abartılı olarak örnek vereyim.

Bu işi gerçekleşti kabul etmeyin, dedim ya abartılı bir örnek. Kabul edelim ki bu 20 sene içinde araziniz kamulaştırıldı, paranız bankaya yattı ama size ulaşılamadı. Şimdi size ‘Dava açın kazanırsınız” diyebilir miyim? Bir başka abartılı örnek.

Kabul edelim ki bahsettiğiniz alanda kadastro görevlileri...