19 / 04 / 2024

arhavi osb son durum

arhavi osb son durum

Artvin Arhavi Organize Sanayi Bölgesi (AROSB) yönetim kurulu üyeleri yeni bir toplantı yaptı. Toplantıya Arhavi Kaymakamı Şeref Aydın, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu da katıldı.

Artvin Arhavi OSB için çalışmalar başladı!

Başkanlığını Artvin Valisi Ömer Doğanay’ın yaptığı Artvin’in tek Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacağı Arhavi OSB için ilçede toplantı yapıldı.

Arhavi OSB 1.500 kişiye istihdam sağlayacak!

Arhavi ve Artvin için ve çok önemli bir proje olan Arhavi Organize Sanayi Bölgesi için süreç devam ederken, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den konu ile ilgili önemli açıklamalar geldi.

Artvin Arhavi OSB projesinde son durum!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yeri onaylanan ve Yemişlik Mahallesi’nde 400 dönümlük alan üzerine kurulacak olan Artvin / Arhavi Organize Sanayi Bölgesi için Artvin İl Genel Meclisi’nde toplantı yapıldı.

Artvin Arhavi OSB'de son durum!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yeri onaylanan ve Yemişlik Mahallesi’nde kurulacak olan Artvin / Arhavi Organize Sanayi Bölgesi için müteşebbis heyetinin oluşturulması çalışmaları devam ediyor.

Kozan OSB'ye yatırım talebi arttı!

Aralarında uluslararası firmaların da yer aldığı girişimciler, son bir yılda Kozan OSB'den yer almak için harekete geçti. Kozan OSB Bölge Müdürü Fatih Aydın, son yıllarda yoğun yatırım talebiyle karşılaştıklarına vurgu yaptı.

OSB'lere olan talep arttı!

Gerek hammadde sorunu gerekse açılmalara hazırlanan sektörlerde yaşanan yatırım iştahı, OSB’lere olan talebi artırdı. Son bir yılda OSB’lerde bin 800’ün üzerinde yeni parsel tahsis edilirken, 15 adet de yeni OSB açıldı. 

Samsun OSB yatırımcıların radarına girdi!

Karadeniz'de sanayi alanında önemli konuma sahip olan Samsun OSB, son zamanlarda yatırımcıların ilgisiyle karşılaşıyor. Talebin çok olduğu bölgede ikinci etap için çalışmalar başladı.

İzmir Torbalı'da Mobilya OSB inşa ediliyor! 

İzmir'in Torbalı ilçesinde içerisinde meslek yüksekokulunun da yer aldığı Mobilya OSB’nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, çalışmaların son aşamaya geldiğini dile getirdi.

Akdeniz Su Ürünleri İhtisas OSB'nin ÇED sürecinde son aşamaya gelindi!

Adana'nın Karataş ilçesinde kurulacak proje hakkında bilgi veren Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz, Çevresel Etki Değerlendirme raporunun son aşamaya geldiğini belirtti.

Eskişehir OSB arsa tahsisinde rekor kırdı! 

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, son 10 yıl içerisinde OSB arsa tahsisinde rekor kırıldığını dile getirerek 42 yeni yatırımcıya toplam 888 bin metrekarelik yer tahsis edildiğini dile getirdi.

Çardak OSB’de 98 parselin 92’si satıldı!

Türkiye’nin ilk özel organize sanayi bölgeleri arasında yer alan Çardak 98 parselden 92’sinin satışı gerçekleşti. OSB, son yıllarda gerçekleşen çalışmalarla yatırımcıların ilgisini çekiyor. Atıl kalmaktan kurtulan bölgede 98 parselden 92’sinin satışı gerçekleşti.

Son 18 yılda OSB sayısı 334’e çıktı!

2002 yılından bu yana devlet-özel sektör iş birliğince Türkiye'de yüzlerce fabrika açıldı. 140 olan OSB sayısı 334’e ulaştı. Fabrikalar ile dışa bağımlılık büyük oranda düşerken, yatırımlarda aynı oranda hızlandı.

OSB'lerin yatırım avantajları neler?

OSB'ler elektrik, su faturası indirimlerine, lojistik köy hizmetlerinden Ar-Ge laboratuvarlarına, son teknoloji altyapı imkanlarına kadar birçok destek sağlanıyor. Alanlar, doğru yatırımın adresi olarak gösteriliyor...

Son 15 yılda 120 yeni OSB açıldı!

Türkiye’nin kalkınmasında en önemli sacayağı olarak görülen Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sayısı artmaya devam ediyor.

Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı'nda son durum!

İstanbul ve Kocaeli arasında 1 milyon insanı trafik stresinden kurtaracak olan ve yatırım tutarı 5 milyar lirayı bulan Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı'nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Bitlis OSB idari bina inşaatında son durum!

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Organize Sanayi Bölgesinde inşa edilen idari binayı inceleyerek, yetkililerden inşaatın son durumuyla ilgili bilgi aldı.

20 yeni OSB geliyor!

Tarıma dayalı sanayide son dönemlerin en büyük hamlesi için Tarım ve Orman Bakanlığı düğmeye bastı. Tarım Organize Sanayi Bölgeleri’nin yatırım takvimi erkene çekilirken, sanayi tesislerinin yer alacağı OSB’lerin sayısı da 13’ten 20’ye çıkarıldı

arhavi osb son durum Haberi

arhavi osb son durum


Artvin Arhavi Organize Sanayi Bölgesi (AROSB) yönetim kurulu üyeleri toplantı yaptı. Artvin Valisi Ömer Doğanay başkanlığında valilik makamında yapılan toplantıya Arhavi Kaymakamı Şeref Aydın, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Arhavi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Kesim, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Dilberoğlu ile Artvin Arhavi Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hasan Özpervan katıldı.


Toplantıda Artvin Arhavi Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşundan bu yana neler yapıldığı, hangi aşamalardan geçildiği ve nelerin yapılması gerektiğiyle ilgili bilgiler paylaşıldı. AROSB Müdürü Özpervan tarafından, yapılan çalışmalar hakkında müteşebbis heyete geniş kapsamlı bilgi verildi. Yönetim kurulu üyeleri organize sanayi bölgesi sınırları içerisinde kalan bölgelerin hızla kamulaştırılması konularını ele aldılar. Vali Doğanay, yaptığı konuşmada, AROSB'nin kurulmasında ve kuruluş altyapısının tamamlanmasında emeği geçenlerle müteşebbis heyete teşekkür ederek,...