19 / 04 / 2024

arnavutköy konut yatırımı

arnavutköy konut yatırımı

Emlak Konut GYO’nun bugün THY iş birliğiyle en az 10 bin konutluk proje gerçekleştireceğini açıkladığı Arnavutköy, 3. Havalimanı’nın da Ekim’de açılacak olması ve Kanal İstanbul güzergahında olmasıyla önemli lokasyonlardan biri oldu.

2004 ve sonrası doğumlu gençler 'Konut yatırım aracı değil' diyor! Peki neden?

Son zamanlarda konut yatırımı ile ilgili analizler ve açıklamalar yakından takip ediliyor. 23,8 bin takipçili İnşaat Mühendisleri isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından "2004 ve sonrası doğumlu gençler 'Konut yatırım aracı değil' diyor" açıklamasında bulundu ve nedenini anlattı. İşte o paylaşım

Bu devirde konut almak yatırım mı, baş belası mı!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kriz büyürken, konuta  yatırım yapmak isteyenlerin de kafası iyice karıştı. Yatırımcı elindeki parayı nasıl değerlendirmesi gerektiğini araştırırken, kripto fenomeni Murat Ali Calman konut yatırımının baş belası ve stres nedeni olduğunu söyledi. Takipçileri itiraz

Konut yatırımı mı, hisse yatırımı mı mantıklı? Hangisi daha çok kazandırır?

Konut yatırımının mı yoksa hisse yatırımının mı daha çok kazandırdığı sık sık karşılaştırılıyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman da X sosyal medya hesabından bir karşılaştırma yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yatırımcılar konut yatırımından uzaklaştı! Arsa yatırımı bir çıkış yolu olarak görülüyor...

Denge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık şirketi Türkiye genelinde 2023 yılına ilişkin konut ve arsa satışına yönelik bir araştırma yaptı. Araştırmalarına göre 2023 yılının en gözde yatırım aracı arsa oldu.

2024 Yılı Yatırım Programı'nda aslan payı ulaştırma ve haberleşmenin: Hangi projeye kaç TL ödenek verilecek?

2024 Yılı Yatırım Programı'ndan yaptığı derlemeye göre, ulaştırma ve haberleşme sektörü için yapılacak yatırımlar tek tek açıklandı. Peki hangi projeye kaç TL ödenek verilecek? İşte o projeler ve detaylar...

'Yeni nesil sosyal arsa projeleri' konut yatırımının cazibesini sarsıyor!

Konut fiyatlarının yükselmesi yatırımcıları farklı alternatif eğilimlere yöneltiyor.   Sektörde ‘yeni nesil yatırım’ olarak bilinen sosyal arsa projelerine talebin artması konut yatırımının  cazibesini sarsıyor. 

Bu yıl konut yatırımı kazandıracak mı? Uzmanlar tek tek sıraladı altın, dolar, borsa, konut...

2023 yılında rekor değer artışları yaşayan yatırım araçlarının 2024'teki seyri merak ediliyor. Uzman isimler altın, dolar, borsa, konut yatırımlarını değerlendirdi.  

Bu il ve ilçelerden ev alanlar köşeyi döndü! Konut yatırımında en çok değerlenen il ve ilçeler hangileri? 

Yatırımını konut üzerinden yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken ilk nokta konutun semti, ili veya ilçesi. Peki konut yatırımında en çok değerlenen il ve ilçeler hangileri? 

Türkler, Schengen ülkelerine konut yatırımı ile giriyor!

Açıklanan rakamlara göre, Golden Visa ile konut sahibi olanlar yüzde 40 arttı. Türk iş insanları artık Schengen ülkelerine konut yatırımı ile giriyor. İşte detaylar...

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Konut kredisi faiz oranları satışları yavaşlattı! Konut yatırım aracı olmaktan çıkıyor mu?

Türkiye genelinde konut satış hızı kredilerdeki kısıtlama ve kredi faiz oranlarının yüksek olması gibi nedenlerle yavaşladı. Bu durum konuta olan cazibeyi azaltırken vatandaşlar başka yatırım araçlarına yönelmeye başladı.

Konut yatırımı enflasyona karşı da dolara karşı da koruyor: 1,20 oranından kredi satış rekoru kırdırabilir!

Konuta yatırımın, enflasyona karşı da dolara karşı da koruma sağladığına dikkat çeken Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, kredi kampanyasının 1.20'den olması halinde en büyük satışların geleceğini belirtti. 

Yatırım araçları içinde gayrimenkul yatırımı açık ara önde: Konut yüzde 150 prim yaptı!

İnsanların barınma ihtiyacını gideren konutlar aynı zamanda yatırım aracı olarak da tercih ediliyor. Son bir yılda konut yatırımı yüzde 150 kazanç sağlayarak diğer yatırım araçlarına karşın açık ara öne geçti. 

arnavutköy konut yatırımı Haberi

arnavutköy konut yatırımı

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3. Havalimanı’na yakın bir bölgede 10 bin konutluk bir projenin planlandığını duyurması sonrası gözler yeniden Başakşehir- Arnavutköy lokasyonuna çevrilirken, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın bugünkü ‘yeni yatırım’ duyurusu, bu bölgenin Arnavutköy olduğunu ortaya çıkardı. Emlak Konut GYO, Arnavutköy’e bağlı Dursunköy'de THY işbirliğiyle en az 10 bin konutluk proje geliştireceğini ve konutların yarısının firmanın uçuş personellerine tahsis edileceğini açıkladı.

Bu gelişmeyi ilçe açısından analiz eden Emlakjet Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, ilçenin Kanal İstanbul güzergahında olmasının da etkisiyle son 5 yılda zaten yüzde 120 değerlendiğini, ancak bundan sonraki göreceli değer hareketinin 3. Havaalanı’nın Ekim ayında faaliyete geçmesi ve Emlak Konut GYO’nun yeni projesini hayata geçirmesi aşamalarında yaşanacağını söyledi. Kunter, “Emlak Konut ve THY’nin 10-15 bin konut...