25 / 04 / 2024

arsa arzı

arsa arzı

Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanunun sağladığı avantajlarla beraber başka sektörlerden inşaat sektörüne aşırı şekilde kaymalar başladı. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Konut arzının artması için satış teşviki ve arsa gerekli!

İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi, sektörle ilgili derneklerle bir araya gelerek sektörü değerlendirdi ve çözüm önerileri açıklandı.  Konut arzının artması için satış teşviki ile boş arsanın gerektiği belirtildi. 

Arz Arsa Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arz Arsa Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi Sultangazi'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Veysel Danış tarafından kuruldu.

Bu ilde 24 ay taksitle 6 kat imar izinli arsa fırsatı! Satın alan hemen konutunu dikecek!

Türkiye'de konut arz talep dengesinde sorunlar devam ederken Konya Büyükşehir Belediyesi bir bölgeye 6 kat imar izni verdi. Bölgedeki arsa fiyatları 67 milyon ile 93 milyon arasında değişiyor. Ayrıca bu arsalarda  24 ay taksit imkanı bulunuyor...

Arsa fiyatlarına TOKİ freni!

Kamunun toplamda 1 milyon arsayı satışa çıkarması gayrimenkul piyasasını da derinden etkiledi. Konuyla ilgili açıklama yapan sektör temsilcileri, yeni sosyal konut ve ucuz arsa hamlesi ile arz talep dengesinin sağlanacağını belirtti.

Son dakika açıklaması! Vatandaşa satılacak arsa sayısı 100 binden 1 milyona çakacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı. Sosyal konut projesi kapsamındaki arsa  satışı 10'a katlanacak. Hangi ilde ne kadar arsa arzı yapılacak çalışması başladı.

Konutta arzın anahtarı arsa sahibinde!

Özcan Tahincioğlu, konut satışlarında arz talep dengesinin bozulmaması için demir ve betondaki fiyat artışının konut fiyatlarına yansımaması gerektiğini dile getirdi. 

İzmir, inşaat firmalarının yeni adresi oldu!

İstanbul'daki arsa arzının sınırlı olması gayrimenkulcüleri İzmir'e yönlendirdi. İzmir'de konut fiyatları 1 yılda yüzde 18,5 oranında arttı...

Arsa yatırımları kazandırıyor!

Arsa yatırımlarına talep artıyor. Konutların kira değerinin düşmeye başlaması, konut arz fazlalığı gibi sebepler yatırımcıları arsa yatırımlarına yöneltti.

Markalı konut projelerinde Anadolu devri!

İstanbul’da arsa arzının sınırlı olması ve diğer illerden gelen konut talebi ile gayrimenkul şirketleri yeni adresler belirledi. Markalı konut projelerinde Anadolu devri başladı.

Konut sektöründeki hareketlilik 10 yıl daha devam eder!

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, "Mevcut stokun da kalitesiz olması nedeniyle konuttaki akım 5-10 yıl daha devam edebilir. Ancak yüksek maliyetler sorun ve arsa arzı konusunda çalışmalar yapılmalı." dedi.

Arz ve talep arasındaki dengesizlik arsa fiyatlarını artırıyor!

Balıkesir'deki inşaat sektörünün önemli isimlerinden İleride İnşaat sahibi Galip Ertekin, inşaat sektörünü değerlendirdi. Ertekin, arz ve talep arasındaki dengesizliğin arsa fiyatlarını artırdığını belirtti.

Altan Elmas: İstanbul'da alt ve orta gelirliler için ev üretilmiyor!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, İstanbul’da arsa arzının sınırlı olması ve mevcut arsalardan çok yüksek bedellerin talep edilmesi nedeniyle ulaşılabilir fiyatla ev yapılamadığını söyledi.

Markalı konut projeleri Anadolu’ya açıldı!

Büyükşehirlerde yaşanan ‘arsa arzı’ sorunu firmaların yeni illeri keşfetmesini sağladı ve markalı konut projeleri Anadolu’ya açıldı. İstanbul’da sıkça duyduğumuz geniş sosyal tesisli ve otel hizmeti sunan projeler Anadolu’ya da yayılıyor....

arsa arzı Haberi

arsa arzı

6306 sayılı Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanunun sağladığı avantajlarla beraber başka sektörlerden inşaat sektörüne aşırı şekilde kaymalar başladı. 


Bu hızlı artış rekabeti de arttırarak arsa fiyatlarının artmasına,  sektör tecrübesi olmayan firmaların zor durumda kalmasına ve yapılacak projelerin süresinin uzamasına hatta hiç bitmemesine sebep oluyor. Buradaki en büyük sorun ise sermayesi olmadan inşaat yapmak isteyen müteahhit, arsa sahiplerine verdiği cazip tekliflerle kat karşılığı inşaat sözleşmesini imzalatarak bölgede geliştirilebilecek ve bölgenin değerini arttıracak başka projeleri engelliyor. 


Arsa arzının az olması, arsa talebin fazla olması sebebiyle arsa fiyatlarının aşırı yüksek değerlere ulaşması sonucunda talebin kat karşılığı inşaat yapma işine kayması kat karşılığı oranlarının da yükselmesine sebep olmaktadır. Arsa sahipleri yerlerini kat karşılığı verirken inşaat firmasını araştırmadan en yüksek teklifi kimin verdiğine bakıyor....