29 / 03 / 2024

Arsa cins değişikliği harcı ne kadar

Arsa cins değişikliği harcı ne kadar

Taşınmaz mallar üzerinde yapılan, yapısız iken yapılı; yapılı iken de yapısız hale getirme işlemleri olarak tanımlanan cins değişikliği için belirli bir harç ödeniyor.Peki arsa cins değişikliği harcı ne kadar?

Başakşehir Hoşdere'deki 13 bin metrekarelik arsanın imar planı değişikliği askıda! Dev projelere komşu!

İstanbul, Başakşehir  Bahçeşehir 2. Kısım (Hoşdere) Mahallesi 645 Ada 2 Parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı. Söz konusu arsa TOKİ Bahçeşehir 2. Kısım, Tual Bahçekent gibi projelere yakın konumda yer alıyor. 

Yeni Evim Kampanyası'nda değişiklik! Artık arsa sahipleri de konutlarını satabilecek! Şimdi bakın!

16 Ocak 2023 tarihinde hayata geçirilen Yeni Evim Kampanyası'nda önemli bir değişikliğe gidildi. Artık arsa sahipleri de konutlarını satabilecek! Şimdi bakın!

Kocaeli'de 24 taksitle 8 arsa ve 10 iş yeri satılıyor! KDV'den ve emlak vergisinden muaf!

Kocaeli Valiliği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Kocaeli ili, İzmit, Kartepe, Gölcük, Körfez ve Kandıra ilçelerinde yer alan 8 adet arsa ile 10 adet işyerini satıyor. İŞte tüm merak edilenler...

Tapu cins değişikliği harcı 2022 ne kadar?

Tapu üzerinde yapılan işlemlerden biri olan cins değişikliği harcının 2022'de ne kadar olduğu merak ediliyor. Cins değişikliği için ödenecek harç tutarı TKGM tarafından hazırlanan tarife cetvelinde yer alıyor. Peki, tapu cins değişikliği harcı 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşümde arsa payı değiştirilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kentsel dönüşüme giren binalarda arsa payı değişikliğini kaleme aldı.

Kanal İstanbul güzergahında, 9 senede 26.7 milyon metrekare arsa el değiştirdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) rakamlarına göre, Kanal İstanbul güzergahında, 9 senede toplamda 26.7 milyon metrekareye ulaşan arsanın el değiştirdiği belirtiliyor. 

Reysaş GYO'nun Çayırova deposunun tapuda cins değişikliği yapıldı!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan Kocaeli İli Çayırova İlçesi Şekerpınar 2 Mahallesi 420 Ada 33 Parsel'de yer alan Çayırova 15 nolu deposunun tapuda cins değişikliği yapıldı.

Tapu cins değişikliği vekaletname örneği!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak cins değişikliği işlemi için bu yıl ne kadar harç ödenecek? Tapu cins değişikliği vekaletname örneği nasıl hazırlanıyor? İşte tüm merak edilenler...

Tapuda cins değişikliği ücreti 2021!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak cins değişikliği işlemi için bu yıl ne kadar harç ödemesi yapılacak? İşte tapuda cins değişikliği ücreti 2021...

Tapuda cins değişikliği harcı 2021!

Cins tashihi işlemi için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne bir dilekçe ve gerekli belgelerle başvurulması ve harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki tapuda cins değişikliği harcı 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

İmar barışı cins değişikliği ücreti 2021!

İmar barışı kapsamında ruhsatsız yapılar adına cins değişikliği işlemi yapılarak kat mülkiyeti tesis edilebiliyor. Peki, imar barışı cins değişikliği ücreti 2021 ne kadar? 

Cins değişikliği harcı ne kadar 2021?

Cins tashihi işlemi için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne bir dilekçe ve gerekli belgelerle başvuruda bulunulması ve harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, cins değişikliği harcı ne kadar 2021? İşte cins değişikliği harcı 2021...

Cins değişikliği harcı 2021!

Cins tashihi işlemi için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne bir dilekçe ve gerekli belgelerle başvurulması ve harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, cins tashihi harcı 2021'de ne kadar oldu? İşte cins değişikliği harcı 2021...

Arsa cins değişikliği harcı ne kadar Haberi

Arsa cins değişikliği harcı ne kadar

Arsa cins değişikliği harcı ne kadar?

Bir taşınmazın cinsinin yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale, bağ, bahçe ve benzeri iken arsa ve arazi, arsa ve arazi veya yapılı iken bağ, bahçe ve benzeri duruma dönüştürmek için paftasında ve tapu sicilinde yapılan işleme cins değişikliği adı veriliyor.


Tapu üzerinde gerekli belgelerin tamamlanıp, belli bir oranda cins değişikliği bedelinin ödenmesi gerekiyor.


Cins değişikliği için gerekli belgeler;İşleme konu olan gayrimenkulün tapu senedi,İşleme konu olan gayrimenkulün maliki veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus cüzdanı,taşınmazın yapısız iken yapılı hale gelmesinin istendiği durumda; gayrimenkulün cins değişikliği işlemi için yapı kullanma izin belgesi veya işlemin yapılmasında sakınca olmadığına dair Belediye veya Valilik'ten alınması gereken yazı,taşınmaz malikinin veya hissedarlarının bir adet vesikalık fotoğrafıdır.


2015 hesaplanan cins değişikliği harcı ise şu şekilde:


2.2.1...