26 / 04 / 2024

arsa ifraz işlemleri

arsa ifraz işlemleri

İfraz işlemi, tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak tanımlanıyor. Bu işlem arsa ve arazilerde yapılabiliyor. Peki, arsa tapusu ifraz işlemleri nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Arsa ifraz işlemleri!

Tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilebiliyor. Bu işleme ifraz deniyor. İşte arsa ifraz işlemleri..

Arsa nasıl bölünür?

Tek bir kimsenin mülkiyetinde olan arsalar, yapılacak ifraz işlemi ile bölünebiliyor. Ancak arsa bölünmesi için bazı şartlar aranıyor. Peki, bir arsa üzerinde ifraz işlemi nasıl yapılır? Arsa nasıl bölünür?

İfraz neden yapılır?

Bir taşınmaz malın, birden fazla parsele bölünmesi ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesi işlemi, ifraz işlemi olarak ifade ediliyor. İfraz neden yapılır? Peki ifraz neden yapılır? İfraz işlemleri nelerdir?

Ayırma ifraz işlemleri!

Tapu kütüğünde yapılan ayırma ifraz işlemleri ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte ayırma ifraz işlemleri...

İfraz işlemi nasıl yapılır?

Tapu üzerinde gerçekleşen ifraz işlemi neyi ifade ediyor, ifraz işlemi nasıl yapılır merak ediyorsanız, yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...

Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan bir ev, arsa ya da dükkana dair tapu işlemleri nasıl yürütüyor. İşte bu konuda sıkça sorulan “Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapu denilince gayrimenkul ve arsa işlemleri gelmektedir. Özellikle Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen ayrıntılar!

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

4 soruda inşaat ruhsatı işlemleri 2018!

Bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlanılması için öncelikle bağlı olunan belediyeden yapı ruhsatının alınması gerekiyor. İşte 4 soruda inşaat ruhsatı işlemleri 2018..

Batman Yeni Şehir Hastanesi'nin arsa işlemleri tamam!

Batman Güney Raman çevre yolunda inşa edilmesi planlanan Yeni Şehir Hastanesi için asa işlemleri tamamlandı. 80 dönümlük arazi üzerinde yapılacak arsanın temeli yakın bir tarihte atılacak.

Yıkım ruhsatı işlemleri!

Bir arsa üzerinde yer alan yapının yıkımı için öncelikle belediyeden yıkım ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, yıkım ruhsatı nasıl alınır? İşte yıkım ruhsatı alma işlemleri..

Tapu dairesi satış işlemleri!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu dairesinde yapılan işlemler için harç ödemesi yapılıyor. İşte tapu dairesi satış işlemleri..

İfraz işlemleri 2016!

Birden fazla taşınmaz malın tapusu nasıl birleştirilebiliyorsa, aynı şekilde tek bir taşınmaz malın tapusu da birden fazla tapuya bölünebiliyor. Peki, ifraz işlemleri 2016 nelerdir? İfraz işlemi nasıl yapılır?

Arsa tapusu ifraz işlemleri!

İfraz işlemi, tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak tanımlanıyor. Bu işlem arsa ve arazilerde yapılabiliyor. Peki, arsa tapusu ifraz işlemleri nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Çorum Sungurlu Şehir Stadyumu'nun tapu işlemleri tamamlandı!

Çorum’un Sungurlu ilçesine yapılması planlanan Şehir Stadyumunun tapu işlemleri sona erdi. Geçen hafta, Şehir Stadyumu ile Mahmut Atalay Kapalı Spor Salonu’nun ifraz işlemi gerçekleşmişti.

Arsa tapusu için gerekli belgeler!

Arsa tapusu devir işlemleri, arsanın bulunduğu ilçenin tapu müdürlüğünde yapılıyor. Arsa tapusunun devri için hem alıcıdan hem de satıcıdan bazı belgeler isteniyor. Peki, arsa tapusu için gerekli belgeler nelerdir?

Arsa tapu işlemleri nasıl yapılır?

Arsa tapu işlemlerinin yapılabilmesi için öncelikle ilgili tapu dairesinden randevu alınıyor. Peki, randevu alındıktan sonra ne yapılır? Arsa tapu işlemleri nasıl yapılır?

Arsa ifraz işlemleri!

Tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilebiliyor. Bu işleme ifraz deniyor. İşte arsa ifraz işlemleri..

arsa ifraz işlemleri Haberi

arsa ifraz işlemleri

Arsa tapusu ifraz işlemleri!

İfraz işlemi, tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak tanımlanıyor. Bu işlem arsa ve arazilerde yapılabiliyor.


İfraz ile tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmazın teknik usullere göre düzenlenen haritalarla gerek kazaen ve gerekse rızaen belli parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil ediliyor.


İfraz için gerekli olan belgeler:

-Krokili beyanname. (Kadastro Müdürlüğü’nce tanzimli)


-Taşınmaz mal belediye ve mücavir alan sınırları çerisinde ise Belediye Encümen kararı, dışında ise İl idare Kurulu kararı.


-Taşınmaz mal malikinin veya maliklerinin nüfus hüviyet cüzdanları veya pasaportları,malik veya malikler bizzat müracaat etmiyorlarsa ifraz işlemi için açık yetkinin bulunduğu düzenleme şeklinde vekâletnameleriyle vekilin nüfus cüzdanı veya pasaportu.


İfraz masrafı:

-Malik veya maliklerin veya vekâleten yapılıyorsa temsilcinin(vekilin)ikişer adet fotoğrafları.


a)İfraz veya taksim veya birleştirme işlemlerinde kayıtlı değerler...